ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>EKONOMİ
13 Aralık 2011 Salı - 02:54

TESK’ten elektrik faturası tepkisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik faturalarındaki haksız uygulamaların kaldırılmasını isteyerek, "Kaçak elektrikle mücadele yok, kaçağın faturası vatandaşa yansıyor" dedi.

TESK’ten elektrik faturası tepkisi

BAYRAM KILINÇER(İHA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik faturalarındaki haksız uygulamaların kaldırılmasını isteyerek, "Kaçak elektrikle mücadele yok, kaçağın faturası vatandaşa yansıyor" dedi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, her ay artan elektrik faturalarının dikkatle incelendiğinde kayıp-kaçak, sayaç okuma, dağıtım, perakende satış, iletim sistemi kullanma bedeli adı altında haksız olarak tahsilat yapıldığının görüldüğünü söyledi. Yine faturaya yansıyan 'Elektrik Tüketim Vergisi'nin, KDV'sinin bile alındığına dikkat çeken Palandöken, "Yani verginin vergisi alınmaktadır. Eğer haksız uygulamalar kaldırılırsa faturalarımız yüzde 40 azalacaktır. Yetkililerimizden bir an evvel düzenleme yapılmasını istiyoruz" dedi.
KAÇAĞIN CEVASINI VATANDAŞ NİYE ÖDESİN
Türkiye genelinde 32 milyon 484 bin 440 abonenin bulunduğunu belirten Palandöken, "Yapılan denetimlerde 545 bin 94 kaçak kullanıcının 2 milyar liralık zararı ise faturalarını düzenli ödeyen abonelere yüklenmekte, faturalarımızın tutarı artmaktadır. En önemlisi kayıp kaçak oranlarının düşüp düşmediği konusunda açıklama yapılmıyor. Bir önemli konu ise bir başkasının kullandığı kaçak elektriği suçu olmayan abonelerden tahsil edilmesidir. Bu adaletsizliğe son verilmeli ve şirketler kaçak elektrik kullananlarla mücadelelerini artırmalıdırlar. Bir başka önemli konu ise dağıtım bedeli, hizmet bedeli, perakende satış bedeli adı altında alınan ücretlerin hangi amaçla alındığı açıklanmalıdır. Bu alınan ücretler haksız ve adaletsizdir. Gerekirse bu haksız alınan ücretlerin kaldırılması için mahkemeye gideceğiz. Dağıtım şirketleri kayıp-kaçağın azaltılması için bir çaba göstermiyor. Çünkü her faturaya yüzde 15 yansıyan oran, kayıp-kaçak oranı düşük bölgelerde çifte karlılık yaratıyor" dedi.
Son zamanlarda elektrik sayaçlarının bozukmuş gibi değiştirilmesi nedeniyle kendilerine şikayetlerin yoğunlaştığını belirten Palandöken, "Birde son günlerde artan elektrik sayaçlarının bir arızası olmadan vatandaştan 50-60 lira alınarak değiştirildiği şikyetleri geliyor. Görevlilerin yasal olarak bakım yapmak zorundayız demesine rağmen Müdürlüklere giden vatandaşa bakım pahalı değiştirin yoksa bin 400 lira cezası var denerek değiştirilmesi sağlanıyor. O kadar sayaç boşa çıkarak milli servetin heba
olmasına sebep oluyor" dedi.
ESNAFIN GİDER ARTIŞI
Esnafın elektrik ve diğer kalemlerden oluşan giderlerinin Avrupa Birliği üyesi ülkelerindeki esnaflardan bile fazla olduğunu kaydeden Palandöken, "Ekim 2011 tarihinde gelen zamla, kilovat saat bazında, vergi ve fonlar dahil olmak üzere tek zamanlı elektrik satış fiyatları yükseldi. Sanayide orta gerilim seviyesinde 24,479 kuruşa, ticarethanelerde 30,816 kuruşa yükseldi. Sanayici ile esnafın kullandığı elektrik fiyatları karşılaştırıldığında yüzde 25 esnaf daha pahalı elektrik kullanmakta. Organize sanayi
bölgelerinde bu fark yüzde 50'ye çıkmaktadır. Esnafa yönelik özel bir tarife çıkarılması durumunda enerji indirimi bölgelere göre yüzde 35-40'ı bulacaktır. Türkiye'nin düze çıkması esnafın desteklenmesine bağlıdır. Esnaf durursa ekonominin çarkları durur, işsizlik frenlenemez. Esnaf her zaman devletinin yanındadır. Devlet de her zaman esnafının yanında olduğunu göstermelidir. Esnafa elektrik müjdesi vermeyi hedefleyen çalışmaların biran önce sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Bu konuda Hükümetten destek bekliyoruz" diye konuştu.

 
FEM’den aşure etkinliği
 
Muhtarlar Federasyonda birleşti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu üreticisi don afeti mağduru
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kasım ...
MMO’dan atama tepkisi
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği Yürütme Kurulu ...
Kayak Merkezinde yeni yatırım
Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde yaptırılan dört yıldızlı otelin açılışı, ...
 
Vatandaş hangisine inansın?
Sendikalar tarafından aylık olarak açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı ...
Madırlı 3’üncü şubesini açtı
Erzurum'da küçük ev aletleri sektöründe hizmet veren Madırlı, üçüncü şubesini ...
Teşvikte yeni konsept
Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Teşvik sisteminde yapılacak olan değişiklikle ...
 
‘En büyük sorun işsizlik’
"Türkiye'nin en önemli sorunu işsizliktir" Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ...
‘Mültecilere destek vicdan borcumuz’
Erzurum’da duyarlı işverenin çalıştırdığı 5 işçiden 2’si Afgan. İşveren ...
Öncelik turizme…
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Altan, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva