ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>EKONOMİ
9 Aralık 2011 Cuma - 08:31

Öncelik turizme…

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Altan, hazırladıkları stratejik eylem planıyla, turizmle birlikte eğitim, girişimcilik, sağlık, gıda ve ulaşım sektörlerinin de gelişeceğini söyledi.

Öncelik turizme…

SONER İSTANBULLU(İHA) –
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, hazırladıkları stratejik eylem planıyla, turizmle birlikte eğitim, girişimcilik, sağlık, gıda ve ulaşım sektörlerinin de gelişeceğini söyledi.
Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) inovasyona dayalı bölgesel turizm stratejisi ve eylem planının son çalıştayını Erzurum’da gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen çalıştayda hazırlanan eylem planı üzerinde görüş ve düşünceler alındı. KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan “Bu çalıştay ile yürütülecek stratejimiz ortaya çıkmış olacak” dedi.
Genel Sekreter Altan, , kalkınma ajansı olarak 2011 yılında "İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Strateji"ni hazırlamaya başladıklarını belirterek, Mart ayında start verdikleri proje kapsamında çok sayıda çalışma yapıldığını belirtti.
Proje kapsamında çok sayıda çalıştay, toplantı, anket çalışması gerçekleştirildiğini ifade eden Altan, "Ajansımızın sorumluluk alanlarını kapsayan Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerimizde çalışma grupları oluşturuldu. Bu gruplarda, özel sektör, kamu, Üniversite mensupları düzenli olarak toplandı" diye konuştu.
ALTAN STRATEJİYİ AÇIKLADI
İnovasyona dayalı bölgesel turizm stratejisi ve eylem planının son çalıştayını düzenleyen Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı yaptığı bu son çalıştay ile bölgenin turizm strateji planını ortaya koyacak. KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan Teknolojide yaşanan hızlı gelişmeler, Internet erişimi ve mobil teknolojilerinin kullanımındaki artışın turizm sektörüne yeni fırsatlar sunduğunu belirtti.
Altan, "Turizmde söz sahibi olmak için farklı olmak, inovatif yaklaşımlar ortaya koymak ve ziyaretçileri tanıtım elçisine dönüştürmek gerekiyor. Rekabet ortamında turizm sektöründe farklı olmak ve düşük fiyat büyük önem arz etmektedir. Günümüzde teknolojik değişimler turizm sektörünü doğrudan etkilemektedir. Seyahat planlama ve bilgilendirme hizmetleri ile pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinde internet sitelerinin, arama motorlarının, mobil uygulamaların ve sosyal medyanın rolü giderek artmaktadır." diye konuştu.
25. Dünya Üniversiteler Oyunları sayesinde Erzurum ve bölgesinin dünyada tanınan bir kent haline geldiğini belirten Altan, nihai hedeflerinin, hazırlanan eylem planı ile bölgeyi kalkındırmak olduğunu ifade etti.
EYLEM PLANI
İnovasyona dayalı turizm stratejinin son derece özgün olduğunun altını çizen Altan, "Çok güzel fikirler ortaya konuldu. Bunun önümüzdeki yıllarda uygulanması halinde bölgenin kalkınmasına ciddi anlamda katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.
Stratejinin uygulanmasına yönelik eylem planı da hazırladıklarını anlatan Altan, uluslararası deneyimlerden de yararlanarak, onlarca faaliyetin bulunduğunu ifade etti.
Eylem planını gerçekleştirmenin sadece kalkınma ajansının işi olmayacağını vurgulayan Altan, şunları kaydetti: "Elbette kalkınma ajansımız Mali ve teknik desteklerinin büyük çoğunluğunu bu stratejinin uygulanmasına yönlendirecek. Ancak ajansın dışında kalan konularda turizm stratejinin ve eylem planın sahiplenmesini sağlamak, ilgili kurumların desteğini almak için de eylem planını gerçekleştiriyoruz. Bunu etkili bir şekilde kamuoyuna tanıtarak, eylem planının uygulanmasına 2012 yılı itibariyle başlayacağız."
50 DİĞER SEKTÖR DE KALKINACAK
Turizm ile birlikte diğer sektörlerin de gelişeceğine vurgu yapan Altan, bölgede turizmle birlikte yaklaşık 50 sektörünün de gelişeceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Turizmle birlikte diğer sektörlerin de gelişmesi için bu sektörleri de eylem planına aldık. Özel sektörün geliştirilmesine kadar bütüncül bir strateji hazırladık. Tarımsal ve hayvansal ürünlerin turizme kazandırılmasını amaçladık. Turizmin gelişmesi diğer sektörlere de dokunuyor. Hazırladığımız stratejik eylem planıyla, turizmle birlikte eğitim, sağlık, gıda, girişimcilik ve ulaşım da gelişecek. Diğer alanlar gelişsin ki turizm de gelişme kaydetsin. Aksi takdirde dar anlamda turizm strateji çok başarılı olamaz, bunun için İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi'ni hazırladık."
Technopolis Türkiye Direktörü Sayın Şirin Elçi de bütün faaliyetleri ve faaliyetlerden elde edilecek gelirlerin tabana yayılmasının önemli olduğunu belirterek, bölgenin ciddi anlamda turizm potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Stratejide turizm vizyonunu tarif ettik. Ürünlerimiz neler, bu ürünlerimiz nasıl daha cazip hale getirebiliriz- Yeni pazarlara girmek, reklam boyutu çok önemli. Bölgenin çok önemli potansiyelini harekete geçirmekte biraz yavaşız."

 
‘Sağlıkta reforma devam’
 
U19’da Yakutiye Damgası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Matbaacılardan vergi matrahı tepkisi
Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, ...
Krediye yoğunlaştık…!
Erzurum’da nakdi kredi kullanımındaki artış sürüyor. Erzurum eylül ayı ...
ERGİAD, eğitime yoğunlaştı
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD), dernek üyesi iş adamlarının ...
 
Vakıbank’tan Esnafa ‘Dost Kredi’
Vakıfbank ile Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) arasında ...
Erzurum'a yabancı sermaye ilgisi
Bu yılın on ayında Erzurum’da yabancı sermayeli bir anonim, 7’si de limited ...
Soğuk kredili inekleri dondurdu
Erzurum'da Horasan ilçesine bağlı Muratbağ köyü sakinleri, soğuklar nedeniyle ...
 
‘Erzurum’u doğru okumalıyız’
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanvekili Kocabeyoğlu, ...
TÜFE’de rakipsiz kaldık..
Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, Kasım 2011 döneminde fiyatlar ekim ayına ...
Gül'den işadamlarına vefa çağrısı
Horasanlı işadamı Mustafa Gül, Doğulu iş damlarına çağrıda bulunarak iş ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva