ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
1 Mart 2014 Cumartesi - 02:49

Kesin deprem verilerine erişim kolaylaştı

TBMM, kabul ettiği yeni kanunla deprem bilgilerini kamuoyuna resmi olarak sunacak yetkili kurum olarak belirlenen Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) vatandaşların doğru ve güncel deprem verilerine erişmesinin sağlanacağını açıkladı.

Kesin deprem verilerine erişim kolaylaştı

ANKARA (İHA) - TBMM, kabul ettiği yeni kanunla deprem bilgilerini kamuoyuna resmi olarak sunacak yetkili kurum olarak belirlenen Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) vatandaşların doğru ve güncel deprem verilerine erişmesinin sağlanacağını açıkladı.

AFAD'tan yapılan açıklamada, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenleme ile deprem verilerini kamuoyuna resmi olarak açıklamaya Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) yetkilendirildiği hatırlatılarak vatandaşların, 45 yıllık geçmişe sahip olan ve AFAD bünyesinde faaliyet gösteren Deprem Dairesi Başkanlığı’nın Türkiye genelindeki 683 deprem gözlem istasyonundan elde ettiği anlık verilere dayanan doğru deprem bilgilerine tek elden ulaşabileceği vurgulandı.

Uzmanlık alanı başta deprem olmak üzere afet ve acil durum yönetimi olan AFAD’ın resmi açıklama yetkisi, oluşabilecek belirsizlikleri ortadan kaldıracağı kaydedilerek " Ayrıca, sigortacılık gibi farklı sektörlerde resmi veri eksikliği sebebiyle yaşanan hukuki ihtilafların da giderilmesine yardım edecek. Deprem verilerinin tek bir merkezde toplanması ve kamuoyuna tek bir yetkili kurum tarafından resmi olarak duyurulması uygulamasına, ABD ve Japonya gibi gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere dünya genelinde sıklıkla rastlanıyor" denildi.

 AFAD bünyesindeki Deprem Dairesi Başkanlığı'nın, 1969’da Deprem Araştırma Enstitüsü adıyla kurulduğu ifade edilerek şöyle devam edildi:

 " Deprem Dairesi, yaklaşık 45 yıldır deprem gözlem ve araştırma faaliyetlerini bilimsel olarak yürütüyor. AFAD Deprem Dairesi, 683 deprem gözlem istasyonu ile tüm Türkiye’nin sismik hareketliliğini yıllardır anlık olarak takip ediyor ve vatandaşları bilgilendiriyor. AFAD Deprem Dairesi’nde 35 kişilik jeofizik, jeoloji, inşaat mühendisi ve yüksek mühendisinden oluşan uzman ekip 7 gün 24 saat gözlem yapıyor. Ülkemizdeki her 4 deprem gözlem istasyonundan 3’ünü kurup işleten AFAD, Türkiye’deki en geniş deprem gözlem istasyon ağına sahip. 2014 yılında yapacağı yatırımlarla deprem gözlem istasyonlarının sayısını 750’ye çıkaracak olan AFAD, Doğu Akdeniz’deki ve bölge ülkelerdeki depremleri de ölçüyor. Yapılan yatırımlar ve geliştirilen teknolojilerle birlikte Başbakanlık AFAD kamuoyunu depremler konusunda hassas, doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmeye devam edecek."

 Depremlerin ölçülmesi ve deprem olgusunun bilimsel olarak daha iyi anlaşılabilmesi için AFAD'ın, birçok bilim kurumu ve üniversite ile işbirliği yaptığı kaydedilerek " Son olarak AFAD, 2013 Aralık ayında bilim dünyası ile gerçekleştirdiği işbirlikleri kapsamında TÜBİTAK, ULAKBİM ve 7 üniversite ile birlikte “Türkiye Deprem Veri Merkezi” projesini hayata geçirdi. Bu sayede ülkemizde deprem verileri araştırmacılar, akademisyenler ve kamuoyu ile tek bir veri merkezi üzerinden paylaşılabilir hale geldi" ifadesi kullanıldı.

Yeni düzenleme ile birlikte deprem bilgilerini açıklama konusunda tek yetkili kurum olarak AFAD'ın, daha önceden de olduğu gibi deprem alanında yetkinlikleri ile öne çıkan tüm kurum, kuruluş ve araştırmacılarla işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceği belirtildi.

 
‘Erdoğan 100 yıllık reformlara imza attı’
 
Geçen sezonun 6 puan gerisindeyiz(YENİ)
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaş, ‘Çocuklarda Özgüven’i sorgulayacak
rzurum zekâ ve zihin sporları kulübü tarafından hazırlanan “Özgüven Sahibi ...
Çınar ‘Milli ve Manevi Değerler’i anlattı
İslam’ın kırmızı çizgilerinin olduğunu söyleyen Çınar:” bunlar bizim milli ...
Alcan: “Mobbing moda değildir”
Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, ...
 
Elden Ele Gönülden Gönüle Kardeş Okul Projesi
Aziziye Kaymakamlığınca yürütülen “Elden Ele, Gönülden Gönüle” Projesi ...
Eren: ‘Dağlık Karabağ sorunu çözüm bekliyor’
Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı ...
‘Tarihe açılan farklı bir pencere’
Konya başta olmak üzere Kayseri, Erzurum, Sivas diğer Selçuklu şehirlerin ...
 
‘Hocalı Katliamı, bir soykırımıdır’
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Hocalı’da Ermenilerin soykırım yaptığını belirtti
‘Cami ve İmam tanımı değişmek zorunda’
Diyanet İşleri Başkanlığı olarak üzerinde durdukları en önemli konulardan ...
Alcan Mobbing gerçeğini paylaştı
Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva