ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>TÜRKİYE
1 Mart 2014 Cumartesi - 02:45

‘Erdoğan 100 yıllık reformlara imza attı’

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, “Abdülhamit Han’dan sonra gelen en değerli ve önemli devlet adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

‘Erdoğan 100 yıllık reformlara imza attı’

BURHAN KARADUMAN

 MALATYA (İHA) - Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, “Abdülhamit Han’dan sonra gelen en değerli ve önemli devlet adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

 Esi bakanlardan Hasan Celal Güzel, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesi tarafından Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen “28 Şubat” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Güzel, yaptığı konuşmada, “Ben meseleyi günlük siyasetle ölçmüyorum. İstikamet o bakımdan önemli. Bazen şaşırıyorum. Mesela şuandaki CHP’nin Ankara Belediye Başkan Adayı, benim çok sevdiğim, takdir ettiğim, düzgün namuslu bir insan. Beypazarı’nın eski belediye başkanı. Bana da geldi sordu, ‘Arkadaş, politika için din değiştirilir mi? Kusura bakma benim gözümde siyasi parti yok, sen böylece hem bu dünyayı, hem yarınki dünyayı tehlikeye sokuyorsun. Belediye başkanlığı için bu değer mi?’ dedim. Ölçü bu” ifadelerini kaydetti.

“Bize birçok devlet adamı geldi” diyen Güzel şunları söyledi:

“Ama bana sorarsanız eğer, Turgut ağabeyi de babam gibi severdim, o da dahil olmak üzere, size samimi kanaatimi söyleyeyim Abdülhamit Han’dan sonra gelen en değerli ve önemli devlet adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Mustafa Kemal Atatürk bir milli liderdi, bir milli mücadele kahramanı ve Cumhuriyetin kurucusuydu, elbette ona olan saygımız var, o ayrı bir mesele. İnönü’de arkasında fazla laf etmek fazla hoşumuza gitmez, ama politikada çok zulmü olmuştur. Adnan Menderes benim gençliğimin, çocukluğumun kahramanıydı. Halen onu anıca içim sızlar. Rahmetli Turgut bey, hele şehit edildiğine, zehirlendiğine emin olduktan sonra içimde hem tatlı, hem acı hatıralar yaşayan bir lider. Zaten Süleyman Demirel, aslında bir şeydir, değişik bir kişidir, bir yaratıktır. Harçtan, demirden, çimentodan yapılmış bir büst görürsünüz karşınızda.”

Güzel, “Başbakan Erdoğan, son 100 senelik reformlarına, devrimlerine imza atmıştır. Bürokratik vesayeti tasfiye etmiştir. Katibim şarkısındaki Osmanlı’nın son dönemindeki, o beyaz yakalıklı, imtiyazlı sınıf, bürokrasi ilk defa tasfiye edilmiştir. Yüksek yargının hakimiyet hükümetini tasfiye etmiştir. Yargıyı demiyorum, hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine, demokrasiye hepiniz gibi bende inanıyorum. Ama hukukun üstünlüğü hukukçunun üstünlüğü değildir, yargının üstünlüğü yargıcın üstünlüğü değildir, savcının, hakimin üstünlüğü değildir” şeklinde konuştu.

 Kendisinin ilk kez 15 yaşında darbe ile karşılaştığını belirten Güzel, “Malatya Lisesi’nde okurken, babam Demokrat Partili olduğu için okuldan arkadaşlarım bana kuyruk diyorlardı. O zaman Demokrat Partililere gerici ya da kuyruk derlerdi. O zaman ne kadar hakarete uğradığımı unutmuyorum. Babamı alıp götürdüler, İmam Hatip Yaptırma Derneği başkanıydı, Cami Yaptırma Derneği başkanıydı, çeşitli zulümler yaptılar. Şimdi aradan kaç sene geçti bakın, 1960, 2014. Ben darbelerin çocuğuyum. Hani acıların kadını filan var ya onun gibi bende darbelerin çocuğuyum” dedi.

 AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, “Ne yazık ki bugün yaşadığımız ortamda bizim gibi insanlar bile bu vesayet sistemine iştahla destek vermektedirler. Velev ki bizden birileri olsun, velev ki bizim gibiler olsun, milletin üzerinde her kim ki vesayet kurmak istiyorsa, hepimiz, hepiniz birer Hazreti Hüseyin olmalısınız” dedi.

 
Erzurum dış ticaret verileri açıklandı
 
Kesin deprem verilerine erişim kolaylaştı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
orhan 1 Mart 2014 Cumartesi 21:37

o şahıs erbakan hocadır

Yorumu oyla      7      6  
ejder tepesi 1 Mart 2014 Cumartesi 10:05

Sayın Bakanım,çok doğru söylüyorsunuz.Allah razı olsun.Sayın Başbakanımız büyük bir liderdir.Büyük mega projelere imza atmıştır.Bu aziz millet bunun karşılığını 30 Mart'ta İnşâAllah tekrar teslim edecektir. Sayın Başbakanımız bu ülkeyi bir dünya ülkesi yapmıştır.Bu aziz millet bunu görmekte ve bilmektedir.Gereğini yapıp bu darbeci zihniyete ve onlardan medet umanlara gerekli dersi verecektir.Bu aziz millet tarihin hiçbir döneminde kendi iradesini yok sayanlara prim vermemiş ve hep ayaklarının altında ezmiştir.Bunlara da ders vererek milli irade ile oynamanın ne demek olduğunu gösterecektir.Sadece 29 gün kaldı.

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbakan rahmetle anıldı
Eski Başbakanlardan Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Bağcılar Belediyesi’nin ...
Başbakan Erdoğan’dan 30 Mart tarifi
Erdoğan, "En hayati seçimlerinden birine gidiyoruz. 30 Mart seçimlerinde ...
‘Dünya bu zulme sessiz kalmamalı’
Azerbaycan’ın Hocalı Kasabası’nda 1992 yılında Ermeni askerlerince katledilen ...
 
‘Siyasi istikrarımıza saldırıyorlar’
Bir dizi inceleme için Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, telefon ...
‘Hiç kimse milletten bu iradeyi alamaz’
Erdoğan, ‘Türkiye’yi sadece millet yönetir’ dedik. Türkiye’yi yönetme ...
Güllüce: 'Türkiye umut ışığı haline geldi'
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye şu anda 2 milyar dolar ...
 
Güllüce’den yozlaşma uyarısı
Bakan Güllüce, Türkiye’de kötü rüzgarların estiğini belirterek, “Ey analar, ...
‘Bu ülkeyi millet yönetecek’
Erdoğan, “Bu ülkeyle ilgili kararları verecek olan söz sahibi, karar sahibi, ...
Erdoğan: ‘Daima Millet diyoruz’
Başbakan Erdoğan, “Onlar laf üretti biz ise iş ürettik. Onun için daima ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva