ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
27 Şubat 2014 Perşembe - 03:17

Alcan: “Mobbing moda değildir”

Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, Bora Başkanı Faruk Terzioğlun’dan mobbingle alakalı hukuksal davalarda Erzurum Barosunun yanlarında olmasını istedi.

Alcan: “Mobbing moda değildir”

E.MEHMET YILMAZ

 ERZURUM (İHA) -  Kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerine devam eden Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu’nu makamında ziyaret etti. Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, ziyaret sırasında 2010 yılında Ankara merkezli olarak kurulan derneğin Erzurum’da temsilciliğinin açıldığını ve ciddi projelere adım attıklarını belirtti.

 BARO’DAN DESTEK TALEBİ

Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, Bora Başkanı Faruk Terzioğlun’dan mobbingle alakalı hukuksal davalarda Erzurum Barosunun yanlarında olmasını istedi. Alcan, ”Mobbing mücadele derneğini gönüllük esastır. Derneğimizin siyasi bir yanı bulunmazken mağdur, mazlum, dışlanmış, horlanmış, hakkı yenilmiş ve mobbinge maruz kalarak taciz edilmiş insanların feryadını duyup koşan psikolojik ve hukuki destek sağlayarak çalışanlara yardımcı olan aynı zamanda mobbing ile ilgili araştırma ve farkındalık eğitimi veren bir derneğiz. Hedeflerimiz arasında 'Mobbing Farkındalık' eğitimine ağırlık vereceğiz ve bu konuda bir çok projemiz ve etkinliklerimiz olacak.” dedi.

 ALCAN’DAN MOBBİNG TANIMLAMASI

Son zamanlarda aşağıdan yukarı doğru mobbing yapıldığının altını çizen Alcan, “Mobbing üsten alta yapılıyor diye biliyoruz ama son zamanlarda Türkiye’de yüzde 7 oranında aşağıdan yukarıya doğru mobbing uygulanıyor. Mobbing uygulayan şahısta kişilik zafiyeti olabilir ya da konusuna iyi hakim olmayabilir veya da zamanında kendisi de başkaları tarafından baskı görmüş olabilir. Mobbing bir moda ve entellektüel değildir.” diye konuştu.

 Kısa süre içerisinde kendilerine çok sayıda mağdurun başvurduğunu belirten Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, çalışmaların plan ve proje dahilinde düzenli olarak devam edeceğini bildirdi. Derneğin projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi alan Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Erzurum Barosu olarak her türlü mobbingle alakalı hukusal davalarda yanlarında olacaklarını ve mekanlarını, iletişim ağlarını gerektiğinde mobbing derneği ile paylaşabileceğini söyledi. Ceza Kanunundaki alınan kararla zinanın suç olması kaldırılmasından sonra kadın ölümlerinin azaldığını belirten Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, “Ailedeki kadının rahat yaşaması, boşanmış olması bizim toplumumuzda yanlış anlaşılıyor ve bu yüzden kadına şiddet ve mobbing uygulanıyor. Aile her şeyde çok önemlidir. Aile çocuğu ile ilgilenmediği zaman çocuk ilgiyi dışarıda arayacak ve dışarıdan bir kişi ilgilendiğinde de burada akran zorbalığı ortaya çıkarak işte şuraya gel buraya gel gibi isteklerde bulunması sonucunda kötü alışkanlıklar meydana gelecek. Bende zamanında bir mobbing uygulamıştım. Daha önce yanımda çalışan bir kişinin davranışlarından memnun olmadığım için o kişinin eşi de bizimle çalışıyordu. Hareketlerinden memnun olmadığım kişinin başına eşini müdür yaptım ve o kişi dayanmayarak işten kendiliğinden istifa etti. Erzurum’da çalışmalarına devam eden mobbing derneğinin her türlü çalışmasında elimden gelen yardımı yapmaya hazırım” dedi.

 Öte yandan Faruk Terzioğlu, Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliğine Baro’da bir birim odası olacağının sözünü verdi.

 Ziyaretin sonunda Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan ve Başkan Yardımcısı Av. Ufuk Dikbaş, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu’na mobbing ile mücadele derneğinin rozetini ve Genel Başkan Hüseyin Gün’ün kaleminden olan 'Çalışma Ortamında Psikolojik Taciz' isimli kitabı hediye ettiler.

 
22 yıldır dinmeyen acı
 
KUDAKA’dan üretime destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elden Ele Gönülden Gönüle Kardeş Okul Projesi
Aziziye Kaymakamlığınca yürütülen “Elden Ele, Gönülden Gönüle” Projesi ...
Eren: ‘Dağlık Karabağ sorunu çözüm bekliyor’
Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı ...
‘Tarihe açılan farklı bir pencere’
Konya başta olmak üzere Kayseri, Erzurum, Sivas diğer Selçuklu şehirlerin ...
 
‘Hocalı Katliamı, bir soykırımıdır’
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Hocalı’da Ermenilerin soykırım yaptığını belirtti
‘Cami ve İmam tanımı değişmek zorunda’
Diyanet İşleri Başkanlığı olarak üzerinde durdukları en önemli konulardan ...
Alcan Mobbing gerçeğini paylaştı
Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan ...
 
Görmez'den tarihi tespitler
Türkiye'de meydana gelen bir hadisenin sadece ülke içinde kalmadığını ...
AÖF'ten 'Eğitim'e sanatlı yaklaşım
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından Finansbank’ın sponsorluğunda ...
Trafikte yeni dönem başladı
Alkollü araç kullanan sürücünün ehliyeti birinci seferde 6 ay, ikinci ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva