ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>SİYASET
26 Mayıs 2013 Pazar - 15:18

‘Erzurum ortak aklını kullanacak’

AK Parti Genel Merkezi’nin 81 ilde düzenlediği Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu, Ak Parti İl Başkanlığı tarafından Erzurum’da da organize edildi.

‘Erzurum ortak aklını kullanacak’

ERZURUM (İHA) - AK Parti Genel Merkezi’nin 81 ilde düzenlediği Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu, Ak Parti İl Başkanlığı tarafından Erzurum’da da organize edildi. Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Murat Kılıç, “Bizim kültürümüzde ortak aklımız birinci planda önemli bir yer tutar. Ortak akıl ve ortak fikirle Erzurum’un 2023 hedeflerine daha hızlı varmasını sağlayabiliriz” dedi.
Ak Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Xanadu Snow White Otel’de düzenlendi. Moderatörlüğünü Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ömer Torlak’ın yaptığı toplantıya Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Muhyettin Aksak ve Adnan Yılmaz, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Saim Akalın, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, sanayiciler ve işadamları katıldı.
BAŞBAKAN’A İLETİLECEK
“Kent ekonomisi nasıl daha iyi olabilir, neler yapılabilir?” sorularına cevapların arandığı toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, kent dinamiklerini ve ekonomik değerlerini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi. Kılıç, “Gerek problemleri ve gerekse geleceğe ait kalkınmaya yönelik düşünceleri, fikirleri ortaya koymayı amaçlıyoruz. Şehirde düşünce üreten insanların bir araya gelerek şehir adına söylenecek her ne varsa burada söylenmesini sağlıyoruz. Biz ortak akla inanıyoruz, ortak aklın, şehirlerin ve ülkelerin kalkınması için önemli olduğuna inanıyoruz. Bizim kültürümüzde ortak aklımız birinci planda önemli yer tutar. Erzurum olarak, şehir olarak inanıyoruz ki burada ortak aklı oluşturarak kenti 2023 vizyonuna, 2023 hedeflerine daha hızlı ulaştıracağız. Bu programı yılda en az iki kez düzenlemek istiyoruz. Buradan çıkan sonuç başta Sayın Başbakanımıza ve genel merkezimize iletilecek. Şehrin ne düşündüğünü, neleri arzu ettiğini, hangi yatırımları istediğini, nasıl istediğini mutlaka birinci elden yani sizler vasıtası ile iletmiş olacağız” dedi.
“ŞEHRE NASIL TAKLA ATTIRIRIZ?”
Konya Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ömer Torlak da konuşmasında her kentin kendine özgü problemleri olduğunu anımsattı. Bu tür toplantıların Türkiye’nin performansını yükseltmeyi amaçladığını dile getiren Torlak, “Merkezi birimler buradan çıkacak olan kararlar konusunda mutlaka çalışma yapacaklardır. Burada önemli olan tabiri caizse bu şehre birkaç takla nasıl attırabiliriz konusunda proje üretilmesidir. Bunlar üzerinde kafa yormamız gerekiyor” diye konuştu.
Toplantıda daha sonra katılımcılar gruplara bölünerek kent ekonomisi konusunda görüş alışverişinde bulundular. Toplantı sonunda hazırlanacak rapor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.
 

 
ÖİB Gez’deki satışları onayladı
 
Bir veri, üç tespit..!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
samet 4 Haziran 2013 Salı 21:40

SİZİ BİLMEM AMA BEN BİR TEK GERCEYİ BİLİYORUMKİ SAYIN COK DEYERLİ BAŞBAKANIMIZA SİZİ ŞİKAYET EDECEYİZ ÇÜNKÜ ESKİ SEMT GARAJININ YERİ YIKIK VİRANEYE DÖNMÜŞ SARHOŞHARA MEKAN HALİNE GELMİŞ EMİNKULBU MAH YIKIK VİRANEYE DÖNMÜŞ HİÇ KİMSE ORALIKLI DEYİL NE BİR BELEDİYE BAŞKANI NE BİR MİLLET VEKİLİ BURALARA UGRAMIYOR SADECE SEÇİMDEN SECİME UGRUYORLAR ..SAYIN BAŞBAKANIMIZ İŞ ALLAH BU YAZDIKLARIMIZI OKUR SAYGILARLA

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’de Bölge Zirvesi
AK Parti 5’inci Bölge toplantısı Erzurum’da gerçekleştirildi. Erzurum’la ...
Gündoğdu gündemi değerlendirdi
Sendikanın istişare toplantısına katılmak üzere Erzurum’a gelen Memur-Sen ...
PMYO’da ‘Tecrübelerimi Paylaşıyorum’
Ali Korkut, Erzurum Polis Yüksek Meslek Okulu’nda kariyer sahibi yöneticilere ...
 
KÖYDES'te son süreç
Oltu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği 2013-2014 yılı olağan genel kurulu yapıldı
‘Tarihin ufku açıldı’
Korkut, Üç Kümbetler Projesi çerçevesinde Emir Şeyh Camii, Türbesi ve ...
ETB Meclisinde Akgün dönemi
Erzurum Ticaret Borsası Meclis Başkanlığına Mehmet Akgül seçildi.
 
Doğan muhtarları bilgilendirdi
Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan muhtarlarla bir araya geldi.
‘Ağabey, kardeş gibi çalıştık’
- Erzurum’un en büyük üç sivil toplum kuruluşu Vali Sebahattin Öztürk’e ...
Yakutiye’den tadilat açıklaması
Bir süredir şehir gündemini işgal eden mülkiyeti İl Özel İdaresine ait ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva