ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
HABERLER>SİYASET
25 Mayıs 2013 Cumartesi - 17:28

AK Parti’de Bölge Zirvesi

AK Parti 5’inci Bölge toplantısı Erzurum’da gerçekleştirildi. Erzurum’la birlikte Erzincan, Bayburt ve Ardahan illeri AK Parti Teşkilatlarının katıldığı toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop gündemi değerlendirdi.

AK Parti’de Bölge Zirvesi

AK Parti 5’inci Bölge toplantısı Erzurum’da gerçekleştirildi. Erzurum’la birlikte Erzincan, Bayburt ve Ardahan illeri AK Parti Teşkilatlarının katıldığı toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop gündemi değerlendirdi.
ANAYASA SADECE HUKUK METNİ DEĞİLDİR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Anayasa sadece bir hukuk metni falan değil. Yeni anayasa süreci Türkiye'de siyasetin, hukukun ve devletin yeniden inşa edilmesi sürecidir" dedi.
Şentop,  Erzurum'da Palandöken Dağı'ndaki bir otelde düzenlenen "AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 5. Bölge Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye  ekonomik anlamda büyürken bir taraftan da bunun altyapısı olarak devleti ve siyaseti yeniden tanımladığını söyledi.
DEMOKRATİK HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ
Türkiye'de demokratik, hukukun üstünlüğüne dayalı bir devlet anlayışını yerleştirmek için mücadele ettiğini vurgulayan Şentop, "Onun neticesinde yeni bir anayasa yapıyoruz. Anayasa sadece bir hukuk metni falan değil. Yeni anayasa süreci Türkiye'de siyasetin, hukukun ve devletin yeniden inşa edilmesi sürecidir. Türkiye'de AK Parti dömeninde yapılan bütün herşeyi, kanun değişikliklerinden tutalım, AK Parti'nin tavırlarına tutumlarına kadar, siyaset anlayışına kadar herşeyi bu yeni anayasa sürecinin içerisinde bir muhteva olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.
ÇÖZÜM SÜRECİ
Çözüm sürecine de değinen Şentop, şunları kaydetti:"Cumhuriyet Halk Partesi'nin genel başkanı da geçen uçaktaydı. Nedir endişe? 'Türkiye'nin bölünmesinden endişe ediyoruz.' Şimdi peki kim bölecek, kim böler Türkiye'yi? Türkiye'yi bölecek olan buçuk partilerdir. Türkiye'nin belli bir bölgesinden oy alan partiler. Türkiye'nin belli bir siyasi düşünceye, görüşe sahip olan insanlarının desteğini alan partiler bölerse böler. Onların desteğine sahip olan partiler bölerse böler. Kendilerini destekleyenleri savunurlar, onların menfaatlerini, onların anlayışlarını savunurlar. Türkiye'nin coğrafi olarak her yerinde mevcut olan bir parti, Türkiye'nin aşağı yukarı yüzde 95'inde birinci parti olan, geri kalan kısmında ise çok yakın arayla ikinci parti olan bir parti.  Bu milletin her bölgeden yüzde 50'nin fazlasından desteğini alan bir parti. Son yapılan anketlere göre Türkler arasında da Kürtler arasında da birinci olan bir parti, bu ülkeyi böler mi?"
Türkiye'nin bölünmesini destekleyenlerin milletin yüzde 1, 2'yi bile geçmeyeceğini ifade eden Şentop, "Ülkede bölücü dediğimiz kesimlerde bile bölünme talebi yüzde 1'i, 2'yi geçmiyor. Peki bir siyasi parti sadece yüzde 1'in, 2'sinin talebi olan birşeyi gerçekleştirmek için yüzde 98'ini milletin karşısına alır mı? Yani memleketin sadece akıllı siyasetçileri yüzde 10'unun içerisinde yer alıyor sanki onlar bölünme meselesinde endişe taşıyorlar. Türkiye'nin yüzde 50 oyunu almış bir parti yüzde 98'inin karşı olduğu bir işi gerçekleştirmek için bir yol haritası çıkarmış sanki. Böyle bir hava veriyorlar. Bu aslında siyaseten aklın yetenekleri zaafını gösteren bir durum. Hiçbir şeyi düşünmeseniz bile Türkiye'nin yüzde 50'inin oyunu alan bir parti milletin yüzde 98'ini karşısına alacak şekilde bir akılsızlığı göstermez. Bu kadar basit, baksanız bile konuya."
"AK PARTİ HİÇBİR PAZARLIĞIN İÇERİSİNDE DEĞİLDİR"
AK Parti'nin Türkiye'nin bildiği, tanıdığı bir parti olduğunu ifade eden Şentop, "Türkiye'nin menfaatine olmayan hiçbir işin içerisinde AK Parti olmamıştır. İçeride ve dışarıda Türkiye'yi nasıl büyüttüyse, sosyal barışı nasıl sağladıysa  Türkiye'de, ülkenin itibarını da yurtdışında yükseltmiştir. O bakımdan milletimizin menfaati bizim menfaatimizdir, milletin değerleri, hassasiyetleri bizim değerlerimiz, bizim hassasiyetlerimizdir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bu süreçle ilgili olarak da  AK Parti hiçbir pazarlığın içerisinde değildir, sadece Türkiye'de terörü sona erdirecek adımları kararlılıkla ve cesaretle atabilecek bir yargıyı ortaya koymuştur" diye konuştu.
Şentop, çözüm sürecinin yeni başlayan bir süreç olmadığını vurgulayarak, "Çözüm süreci bize göre 2002'den bu yana, AK Parti'nin iktidarda olduğu dönemde yaptığıklarının ortaya çıkardığı bir hasıladır, bir sonuçttur bu süreç. AK Parti etnik kökeni ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızın birinci sınıf vatandaşı olabileceği ve doğuştan sahip olduğu hakları kullanabilecek bir ortamı tesis etmek için birçok değişiklikler yapmıştır" dedi.
Çözüm sürecine en büyük desteğin bölge halkından geldiğine dikkati çeken Şentop, "Yapılan anketlerde en yüksek oranlar bölge halkından çıkıyor. Bu artık bölge halkının bu terörden bıktığını, terörün sosyal tabanını kaybettiğini bölgede gösteren en büyük örnektir. Yani çözüm süreci yeni başlatılan bir süreç değil, AK Parti'nin Türkiye'de 11 yıllık iktidarının artık meyvelerini topladığı bir sürecin adıdır" ifadelerini kullandı.
KAYNAK:AK PARTİ WEB SİTESİ

 

 
Yağmura hazırlıksız yakalandılar
 
‘Allahaısmarladık’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
önder 26 Mayıs 2013 Pazar 10:38

sayın şentop:kürsel egemenlerin isteği ile zoraki barış havası estirliyor ama bunun sonucunda plebisit ve ayrışmanın olduğunu biliyorsunuz.Osmanlıda batının el attığı hiç bir mesele lehimize sonuçlanmamış.Bu meselede de batı etkin rol oynuyor.bölge halkı barışa yoğun destek veriyor ama bu konuda batının tezgahlarını iyi okumak ve buna göre siyaset geliştimrelisniz.PKK geri çekilirken yeni stratejiyi iyi okumak lazım.yoksa barış türküleri ile halkı oyalayarak hedefe ulaşılamaz.barış için türkiye insiyatif alamlı.kardeşilik için islami hassasiyetlerin artması için bölegeye yatırımlar yapılmalı.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gündoğdu gündemi değerlendirdi
Sendikanın istişare toplantısına katılmak üzere Erzurum’a gelen Memur-Sen ...
PMYO’da ‘Tecrübelerimi Paylaşıyorum’
Ali Korkut, Erzurum Polis Yüksek Meslek Okulu’nda kariyer sahibi yöneticilere ...
KÖYDES'te son süreç
Oltu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği 2013-2014 yılı olağan genel kurulu yapıldı
 
‘Tarihin ufku açıldı’
Korkut, Üç Kümbetler Projesi çerçevesinde Emir Şeyh Camii, Türbesi ve ...
ETB Meclisinde Akgün dönemi
Erzurum Ticaret Borsası Meclis Başkanlığına Mehmet Akgül seçildi.
Doğan muhtarları bilgilendirdi
Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan muhtarlarla bir araya geldi.
 
‘Ağabey, kardeş gibi çalıştık’
- Erzurum’un en büyük üç sivil toplum kuruluşu Vali Sebahattin Öztürk’e ...
Yakutiye’den tadilat açıklaması
Bir süredir şehir gündemini işgal eden mülkiyeti İl Özel İdaresine ait ...
‘Nene Hatun’u saygıyla anıyoruz’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Kahraman Türk Kadını Nene ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva