ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
ATAUNİ Avrupa Üniversiteler Birliğinde
ATAUNİ Avrupa Üniversiteler Birliğinde
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
 ETSO’da EİT 2025 istişaresi
 ETSO’da EİT 2025 istişaresi
HABERLER>SİYASET
24 Mayıs 2013 Cuma - 14:54

Gündoğdu gündemi değerlendirdi

Sendikanın istişare toplantısına katılmak üzere Erzurum’a gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mücedili Konağında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, millet iradesinin akil insanlar heyetinin yanında olduğunu söyledi.

Gündoğdu gündemi değerlendirdi

E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Memur-Sen Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Grubu Karadeniz Bölge Heyeti üyesi Ahmet Gündoğdu, bir vatandaşın kendisine 'Bu zamana kadar terör yüzünden yaylaya çıkamayıp ahırda hapsolan tosunlarım artık yaylaya çıkıyor' dediğini belirterek, hayvanların bile anladığı bu süreci anlamayanlara anlatmak için bütün illeri gezeceğiz” diye konuştu.
Sendikanın istişare toplantısına katılmak üzere Erzurum’a gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mücedili Konağında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, millet iradesinin akil insanlar heyetinin yanında olduğunu söyledi.
Gündoğdu, “Bizler Başbakanın emri ile akil olmadık. Bize göre akil insanın anlamı farklıdır. Akil insanların sayısı 63 ile sınırlı değil, 73 milyon akil insan vardır. Bana göre bize karşı yapılan eleştiriler terörle alakalı ama bizim işimiz bataklığı kurutmak, kötülüğü önlemektir. Bizim işimiz teröristlerle mücadele değil. Terör olduğu sürece, terörist olduğu sürece ister PKK ister Ergenekon, ister bir başka terör bu devletin güvenlik görevidir ve bunu yapmak zorundadır. Önemli olan bataklığı kurutmaktır, teröre eğilimi bitirmektir İster çözüm süreci ister kalkınma hangi yönden bakarsanız bakın konunun gündeminde insan var ırkçılık konusuna da bakacak olursak dünyada bunu en iyi yapan ülke İsrail ve ABD’dir. Kendilerini üstün ırk olarak görmektedir. Geçmişe bakacak olursak ilk ırkçı şeytandır. Başlattığı bu süreç günümüze kadar devam etmektedir. Uzun yıllardır bölge insanını olumsuz etkileyen terör olaylarının çözüm süreciyle birlikte son bulmasıyla bozulan sosyal ve ekonomik hayat hızla değişiyor ve ilerleyen zamanda bölgenin cazibe merkezi haline gelecek” diye konuştu.
Anayasa Mahkemesi, işte anayasaya göre karar vermesi gerekiyorken yine bu iktidar döneminde 411 milletvekilinin üniversitede başörtü serbest olsun kararını Anayasa Mahkemesinin 7 cübbelisinin reddedildiğini, çiğnendiğini ve ayaklar altına alındığını söyleyen Gündoğdu, “Eğitim, çalışma, siyaset hakkının yargı eliyle gasp edildiği kirli bir tabloyu oluşturmuştur. YÖK'ü öyle, YAŞ'ı öyle, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu öyle, işte bugün vatan bölünmez şehitler ölmez slogan atanların büyük çoğunluğu dün Peygamber ocağından, o vatandan eşi başörtülü olduğu için, ya da kendisi namaz kıldığı için yaş kararıyla atılan gençlerimizin atıldığı süreçte o şehitliği emreden dinin hiçbir emrine itibar etmiyordu. Şimdi istismar etmeye devam ediyorlar, onun için Türkiye'den bir ötekilik sorunu yaşanmıştır. Vatandaşlar öteki ilan edilmiştir. Kimler öteki ilan edilmiştir? Aleviler belli dönemlerde öteki ilan edilmiştir, muhafazakarlar, dindarlar, başörtülüler belli dönemlerde öteki ilan edilmiştir, Kürtler öteki ilan edilmiştir, dindar Kürtler iki kere öteki olmuşlardır. Bu bütün ötekilerin tamamının eksikliği de bir kesimi dayak yerken diğer kesimi seyirci kalmıştır, darbecilerin işini kolaylaştırmıştır. Şunu söylüyorum her 10 yılda bir haddi bildirilen bu milletin, o 10 yılda bir dövülen kesimleri bir araya geldiğinde, bunların tamamı beriki olduğunda bu ülkenin en önemli sorunu çözülmüş olacak" dedi.
Bazılarının çözüme her şartta karşı olduğunu dile getiren Gündoğdu, "Bunları anlamak mümkün değil. 'Maaş alıyorlar' deniliyor. Bu kadar sığ bakabilen insanların çözüme destek anlamında bir faydası olmaz. Bu para ile yapılacak bir iş değil, bu Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken, söylediği sözün bugünkü versiyonudur. Ama eğer para aldığımızı ispat ederseniz, tamamını size bağışlayalım." dedi.
Ahmet Gündoğdu düzenlediği basın toplantısında hayvanların bile çözüm sürecine destek verdiğini ileri sürdü.Gündoğdu, gezisi sırasında başından geçen bir konuşmayı şöyle anlattı:
“ Vatandaşların bir kısmı televizyonlardan izleyip beni görüyorlarmış. Bunlardan bir tanesi yanıma gelip '80 tane büyükbaş hayvanım, tosunum var. Başkanım bu çözüm sürecine tosunlarım bile destek veriyor. Bu zamana kadar terör yüzünden yaylaya çıkamayıp ahırda hapsolan tosunlarım artık beraber yaylaya çıkıyor.' Hayvanların bile anladığı bu süreci anlamayanlara anlatmak için bütün illeri gezeceğiz.”
 

 
Kuran Kurslarında mezuniyet sevinci
 
ETÜ bahar şenlikleri başladı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ruhan 25 Mayıs 2013 Cumartesi 15:28

Erzuurm yönetimi olarak genel merkezin gerisinde kladığınız muhakkak.Çok etkisiz bir yönetim var.İmz akampanyası yaptınız erzuurm kaç imza topladı sayın il başkanı ve il başkanları.MEB İl müdürü değişti haberiniz olmadı.İlçe müdürü değişti haberiniz olmadı.MEB İlçe müdürleri değişiyor haberiniz yok.Ya kardeşim siz nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum.İç işleri bakanı sizin 12 milyon imzanıza rağmen bir genelge yayınladı.Sağlıkta sizi sallayan yok.Memeursen bu olmamalı.Eğitimde sallayan yok.Diğer kollarda zaten hiç yok gibiisniz.Daha aktif ve etkili olabilirisniz.Öğretmenelri iktidar eziyor hiç bir şey yapamıyorusnuz.Bir kaç göstermelik meydan gösterisi ile sendikacılık olmaz.AK partiye çok yakın duruyorusnuz.Ak partide sizi kullanıyor hiç bir isteğinize bakmıyor.bir kaç müdür atamakla bir şey olmaz.Erzuurmda diğer snedika 1.olduysa şapkanızı önünüze koyun ve düşünün.bu sonuçta sizin isteklerinizi yerine getirmeyen ak partinin rolü nedir?Buna göre yeni stratejiler belirleyin.

Yorumu oyla      9      4  
önderce 25 Mayıs 2013 Cumartesi 11:46

Sayın sendika başkanına açık önerim: 1)Sendikayı siyasete alet etmeyin.AKP yandaşlığı yapıp sendikaya olan güveni ve ilgiyi azaltmayın. 2)İktidar bu güne kadar sizin istediğiniz hiç bir şeyi yapmadı sizi kale almıyor.ek ödeme dediniz fos.atamalrda adalet dediniz fos.başörtüsüne 12 milyon imza topladınız fos.e...kardeşim niye iktidar yandaşlığı yapıyorsunuz. 3)Erzurum yönetimi okullarda akp fanatikliği yaptığı için çok tepki alıyor.üyesinin hakkını savunup yanlışları eleştirmek yerine hükümetin yanlışlarının avukatlığını yapıyorlar. 4)Memur bu hükümet döneminde en büyük sıkıntıyı yaşıyor.% 2 zam vererek memura en büyük kazığı atıyor sizden gık çıkmıyor.bir kaç göstermelik eylem dışında. SİZE BİR ÜYENİZ OLARAK SESLENİYORUM aslınıza dönünüz.1990 lardaki memurseni özlüyorum.belki sayımız azdı ama dik duruyorduk.erzuurmda 2.olsak ta soun cu olsakta öneli değil ama hakkı ve haklıyı savunmaya devam etmek lazım.Sizde akil heyetinden istifayı kullanarak başörtüsüne özgürlük ve ek ödemeyi alın.

Yorumu oyla      11      5  
eğitimci... 24 Mayıs 2013 Cuma 20:42

ağzıma çok şey geliyorda yazmak istemiyorum aynada kendini görmüş zannediyor herkes öyle..

Yorumu oyla      10      5  
AKİL''den Akıldışı söz 24 Mayıs 2013 Cuma 17:44

'hayvanların bile anladığı bu süreci anlamayanlara anlatmak için bütün illeri gezeceğiz' diyor bu akilli, bu nasıl bir söz, bu insanlara nasıl bir bakıştır..Bu halleriyle mi insanları ikna edecekler..Allah böyle akillere akıl versin

Yorumu oyla      10      5  
Bu Nasıl AKİL 24 Mayıs 2013 Cuma 17:41

Hem karşıt görüşlüleri hayvana benzeteceksiniz, hem de onları ikna edeceksiniz, bu nasıl bir akildir...!

Yorumu oyla      10      5  
yoncalik, 24 Mayıs 2013 Cuma 16:12

"millet iradesinin akil insanlar heyetinin yanında olduğunu söyledi" Bak sen, efendi milletin iradesini temsil hakkinida kendinde görüyor artik. Sözüm ona sendika baskani !! ee tabiki birileri icin aglayacakki, mama gelsin... Bak yeni cikan yasayla terör suclulari meclise gidebiliyor..Yani senin MAMA verenlerin teröristlere, Meclisin yolunu aciyor ... Bunlar yapilsaydi terör onlarca yil önce biterdi zaten ama Türk halki degerlerini savunmak icin on binlerce canini verdi.Hersey Mama degil efendi !! Hersey MAMA degil !!

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PMYO’da ‘Tecrübelerimi Paylaşıyorum’
Ali Korkut, Erzurum Polis Yüksek Meslek Okulu’nda kariyer sahibi yöneticilere ...
KÖYDES'te son süreç
Oltu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği 2013-2014 yılı olağan genel kurulu yapıldı
‘Tarihin ufku açıldı’
Korkut, Üç Kümbetler Projesi çerçevesinde Emir Şeyh Camii, Türbesi ve ...
 
ETB Meclisinde Akgün dönemi
Erzurum Ticaret Borsası Meclis Başkanlığına Mehmet Akgül seçildi.
Doğan muhtarları bilgilendirdi
Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan muhtarlarla bir araya geldi.
‘Ağabey, kardeş gibi çalıştık’
- Erzurum’un en büyük üç sivil toplum kuruluşu Vali Sebahattin Öztürk’e ...
 
Yakutiye’den tadilat açıklaması
Bir süredir şehir gündemini işgal eden mülkiyeti İl Özel İdaresine ait ...
‘Nene Hatun’u saygıyla anıyoruz’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Kahraman Türk Kadını Nene ...
Aziziye, çocukları şenlikte buluşturdu
Aziziye Belediyesi 2. Çocuk Oyunları Mendilkapmaca ve Seksek Turnuvası final maçları ile sona erdi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva