ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>SPOR
27 Mayıs 2013 Pazartesi - 00:08

Bir veri, üç tespit..!

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği AR-GE Başkanlığı Gençlik araştırmaları kapsamında ‘Erzurum’un Faal Sportif Vizyon’ çalışması sonuçlarını paylaştı.

Bir veri, üç tespit..!

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği AR-GE Başkanlığı  Gençlik araştırmaları kapsamında ‘Erzurum’un Faal Sportif Vizyon’ çalışması sonuçlarını paylaştı. DOSİAD tarafından yapılan açıklamada, faal ve lisanlslı sporcu sayısı bakımından Erzurum’un iller sıralamasında ön sıralarda bulunmasına rağmen, Milli Eğitime bağlı sporcu sayısında 61’inci durumda bulunmasının düşündürücü olduğu vurgulandı.
DOSİAD’IN VURGUSU
Açıklamada, Erzurum’un Sportif geleceği açısından Milli Eğitime bağlı sporcu sayısının artırılması için, okullarda federasyonlarla işbirliği yapılarak spor seferberliği başlatılması gerektiğine işaret edilerek, ilçe merkezleri ve Erzurum kent odağında semt sahalarının çoğaltılmasının çağdaş bir gereklilik olduğuna değinildi.
Beden eğitimi dersleri
Okullarda spor salonu azlığının vurgulandığı araştırmada, Beden Eğitimi derslerinin artık çağdaş Avrupa ülkelerinde olduğu gibi öğrenci yeteneğine göre düzenlenmesi gerektiği, branşlaşma yapılarak eğitim verilmesinin mutlak şart olduğu aktarılarak, branşlaşma yapılmadığı için çok sayıda yeteneğin kaybolduğu ve vizyona çıkamadığına dikkat çekildi.
FUTBOLA AİT TESPİT
Spor Genel Müdürlüğü verileri üzerinden yapılan araştırmada, Erzurum’da futbolun en sevilen ve en çok rağbet edilen spor alanı olduğuna işaret edilerek, buna rağmen Erzurum’un profesyonel ve amatör futbolda istenilen seviyede bulunmamasının çelişki oluşturduğu kaydedilerek, futbol yapan gençlerin katma değer oluşturabilmesi noktasında, amatör kulüplere özel destek verilmesinin şart olduğu ifade edildi.
SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİLERİ
Erzurum’da 38 bin 515 lisanslı, 16 bin 451 faal sporcu bulunduğu açıklandı. İl Türkiye iller sıralamasında lisanslı sporcu sayısı bakımından 17, faal sporcu sayısı bakımından 6’ıncı sırada yer aldı. Türkiye toplamında Erzurum’un lisanslı sporcu sayısı 1.49, faal sporcu sayısı ise 2.9’luk pay edindi.
FAAL VE LİSANSLI SPORCU SAYIMIZ
Spor Genel Müdürlüğü 2013 yılı birinci dönem faal ve lisanslı sporcu sayısını açıkladı. Erzurum’da 8 bin 908’i kadın, 29 bin 607’si erkek olmak üzere toplam 38 bin 515 lisanslı, 4 bin 354’ü kadın, 12 bin 97’si de erkek olmak üzere toplam 16 bin 451 faal sporcunun bulunduğu bildirildi. İl, lisanslı kadın sporcu sayısında 21, lisanslı erkek sporcu sayısında 15, faal kadın sporcu sayısında 8, faal erkek sporcu sayısında ise 5’İnci oldu.
ERZURUM 14’ÜNCÜ
Verilere göre, Türkiye’de en çok sayıda lisanlı sporcu İstanbul’da bulunuyor. Bu ili Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Adana, Mersin, Kayseri, Konya, Samsun, Gaziantep, Manisa, Hatay, Denizli, Eskişehir ve Erzurum izliyor. Erzurum lisanslı sporcu sayısı bakımından Büyükşehirler arasında Eskişehir’in ardından 14’üncü durumda bulunuyor.
FAAL SPORCU SAYISINDA İYİ DURUMDAYIZ
Erzurum Faal sporcu sayısı bakımından Türkiye illeri sıralamasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Samsun’un ardından 6’ıncı sırada yer alıyor. Faal kadın sporcu sayısında 8’inci olan İl, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Samsun, Antalya, Kocaeli illerinin gerisinde bulunuyor. Erzurum faal erkek sporcu sayısı bakımından ise daha iyi durumda. İl  12 bin 97 faal erkek sporcusuyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerini takip ediyor.
MEB’E BAĞLI SPORCU SAYIMIZ AZ
Spor Genel Müdürlüğü 2013 verilerine göre Erzurum’da Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan 38 bin 515, Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı 12 bin 382, Milli Eğitim’e bağlı 4 bin 209 olmak üzere toplam 55 bin 106 sporcu faaliyet veriyor. İl Spor Genel Müdürlüğüne bağlı sporcu sayısında 16, TFF’ye bağlı sporcu sayısında 13, MEB’e bağlı sporcu sayısında 61, toplam sporcu sayısında ise 20’inci durumda.
SGM VERİLERİ
Spor Genel Müdürlüğüne bağlı sporcu sayısı bakımından Erzurum, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Mersin, Kayseri, Konya, Samsun, Gaziantep, Manisa, Hatay, Denizli, Eskişehir illerinin gerisinde kaldı. Futbola ilginin yüksek olduğu ilde TFF’ye bağlı sporcu sayısı ise artışını sürdürdü. Erzurum TFF’ye bağlı sporcu sayısında İstanbul, Ankara, Samsun, İzmir, Antalya, Bursa, Balıkesir, Kayseri, Kocaeli, Trabzon, Diyarbakır, Sakarya’nın ardından 13’üncü sırada yer buldu. Erzurum’da sporcu toplamı içinde TFF’ye bağlı sporcu sayısı yüzde 22.4’lük gibi yüksek bir oran gösterirken, ilin futbol yapan sporcu sayısı ülke toplamında yüzde  2.23’lük dilim gösterdi.
OKULLARDAKİ DURUM
Spor Genel Müdürlüğü verileri, Erzurum’da okul sporlarının ya da MEB’e bağlı sporcu sayısının beklenilen düzeyde olmadığını ortaya koydu. Erzurum MEB’e bağlı sporcu sayısı bakımından 61’inci olurken, Tokat, Rize, Çorum, Adıyaman, Mardin, Iğdır, Amasya, Şırnak, Sinop, Bilecik, Niğde, Erzincan, Niğde gibi illerin gerisinde kaldı.55 bin 106 sporcusu bulunan Erzurum, Toplamda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, adana, Samsun, Kayseri, Mersin, Konya, Manisa, Gaziantep, Balıkesir, Hatay, Denizli, Muğla, Aydın ve Diyarbakır’ın ardından 20’inci oldu.

 

 

 
‘Erzurum ortak aklını kullanacak’
 
DOSİAD açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağdagül Köyü şampiyon oldu
Yıldızlarda Tekman YİBO, miniklerde Aziziye Dağdagül Köyü İlkokulu şampiyon oldu.
Cirit’te 4’üncü hafta heyecanı
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ...
Toksoy sporun önemini anlattı
Oltu Ortaokulu’nda “Gençlik ve Sporun önemi” konulu bir konferans düzenlendi.
 
Potada kupa sahiplerini buldu
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Basketbol İl Temsilciliği ...
90 judocuya malzeme desteği
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Bir Çocuk Bir Gelecek” projesi kapsamında ...
Taraftardan Güngör’e övgü..
Erzurum Büyükşehir Belediyespor’u playoff sürecine getirerek, 2011-2012 ...
 
Taekwondocular madalya ile döndü
Erzurumlu taekwondocular Konya’dan madalya ile döndü. Spor Genel Müdürlüğü ...
Güngör’e teşekkürlü veda
Özakalın, "Ben bu sezon takımın başında görevini en iyi şekilde yerine ...
Güngör dönemi bitti
Erzurum Büyükşehir Belediyespor’da yönetim Teknik Direktör Taşkın Güngör ile yolları ayırdı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva