ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
1 Ekim 2010 Cuma - 02:52

Çoruh Vadisi, Festivale hazırlanıyor

Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATÜR) kapsamında düzenlenen Çoruh Vadisi Kuş Gözlem Festivali’nin 3’üncüsü, bu hafta sonunda gerçekleştirilecek.

Çoruh Vadisi, Festivale hazırlanıyor

Türkiye’nin dört bir yanından kuş gözlemcilerinin katılacağı festivale, doğa sanatçıları ve çeşitli yaygın basın kuruluşlarından gazeteciler de katılacak.
DATUR Proje Saha Sorumlusu Musa Han, Çoruh Vadisi’nde yürütülmekte olan Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi kapsamında, bir gelenek halini alan “Kuş Gözle Festivali”nin, bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştireceklerini bildirdi. Festival için 1 Ekim Cuma günü Erzurum’a gelecek olan yerli ve yabancı misafirlerin, 4 Ekim Pazartesi gününe kadar Kuş Gözlem Festivali aracılığıyla Çoruh Vadisi tarafından kucaklanacağını ifade eden Han, festivalin program akışına dair bilgiler verdi.
DATUR Projesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğinde, Efes Pilsen’in finansal desteği ile yürütüldüğünü hatırlatan Han, “Festivalimize yerelde faaliyet gösteren Uzundere Doğa Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (UDOSK), Uzundere Kadın Emeğini Değerlendirme Derneği(UZKADER) ve diğer sivil toplum kuruluşları destek veriyor.” dedi. 
//KUŞ GÖZLEM FESTİVALİ’NİN PROGRAMI
DATUR Proje Saha Sorumlusu Musa Han, 3. Çoruh Vadisi Kuş Gözlem Festivali’nin programına ilişkin olarak şu bilgileri verdi: “Cuma günü Erzurum’da karşılanacak olan konuklarımız, Uzundere ilçesine hareket ederek, Pehlivanlı bölgesinde kamp alanı kurulacak. Aynı günün akşamında tanışma ve Çoruh Vadisi kuşları fotoğraf gösterisi yapılacak. Cumartesi günü ise, kuşların göçünü izlemek için Uzundere Kılıçkaya geçidine hareket edilecek. Rehberler eşliğinde yırtıcı kuşların göçü izlenecek, yaylada piknik yapılacak. Çevrede kuş, bitki, kelebek gözlemi ve fotoğrafçılığı gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Dileyenler, gece boz ayı görmek için gözlem yapabilecekler. Programın Pazar günkü etabında da, yine göç izlemek üzere Uzundere’ye gidilecek. Yaylada yırtıcı kuş gözlemi ve piknik yapılacak. 4 Ekim Pazartesi günü de, misafirlerimizi tekrar Erzurum’a kadar getirecek ve uğurlayacağız”
//“ÇORUH VADİSİ, KUŞ ENVANTERİ ”
Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) kapsamında, bölgedeki kuş gözlem potansiyelinin farkındalığını gündeme getirerek, kuş gözlem turizminin gelişmesine destek olmak için gerçekleştirilen festivalin, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kuş gözlemcilerinden büyük ilgi gördüğünü anlatan Musa Han, “Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek olan festival süresince yine yüzlerce kuş türünün görülmesi sağlanacak. Kuş gözlem festivaliyle eko turizm açısından büyük önem taşıyan bölgemiz, kuş envanteri ve sahip olduğu doğal birikimlerin gözler önüne serilmesi bakımından da ön plana çıkıyor.” diye konuştu. 
Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) Proje Saha Sorumlusu Musa Han, bölgenin sahip olduğu zenginliğin doğaseverlerle paylaşıldığı festivalin, Çoruh Vadisi'nin Uzundere, Kılıçkaya ve Karadağ bölgelerinde gerçekleştirileceğini kaydederek, Kuş Gözlem Festivali sayesinde doğa severlerin, belirlenen özel kuş gözlem noktalarında kuşların doğal yaşamını ve rotalarını keşfederek, vadinin muhteşem güzelliklerine tanık olacaklarını ifade etti.
“2009’DA, 13 BİNDEN FAZLA YIRTICI GÖZLENMİŞTİ”
Yırtıcı kuş göçü açısından en önemli yollardan birinin Çoruh Vadisi olduğunu kaydeden Han, Türkiye’de ilk kez Çoruh Vadisi Kuşları kitabının DATUR projesi kapsamında basıldığını hatırlatarak, düzenlenen ‘Kuş Gözlem Festivali’yle bölgedeki turist sayısında önemli bir artış beklendiğini vurguladı. Musa Han, şunları söyledi: “Geçen yılki festivalde bir gün içerisinde 13 binden fazla yırtıcı görmüştük. Akbabalardan; Kara Akbaba, Kızıl Akbaba, Küçük Akbaba, Sakallı Akbaba, kartallardan; Kaya Kartalı, Bozkır Kartalı, Şah Kartal, Büyük Orman Kartalı, Küçük Orman Kartalı, Küçük Kartal, Akkuyruklu Kartal, Yılan Kartalı, Balık Kartalı, şahinlerden; Bozkır Şahini, Kızıl Şahin, Arı Şahini, delicelerden: Bozkır Delicesi, Çayır Delicesi, Saz Delicesi, atmaca ve doğanlardan; Atmaca, Yoz Atmaca, Çakır, Delice Doğan, Gökdoğan, Uludoğan, Bıyıklı Doğan, orman kuşlarından; Anadolu Sıvacısı, Kara Ağaçkakan, Kara İskete, Çaprazgaga, memelilerden; Dağ Keçisi, Boz Ayı, Arap Tavşanı, Tavşan, Tilki, Kaya Sansarı ve Yaban Domuzu gibi yırtıcılar, festivale katılan konuklarımız tarafından büyük ilgi görmüştü.”
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum, Seval Ailesi’ne minnettar
Erzurum’un geçmiş yıllara ait fotoğraf karelerinin günümüze kadar ulaşmasında, ...
Tarihi Mahalleye tarihi imaj
Yakutiye Belediyesi; girintisi, çıkıntısıyla eski sokaklarda adeta nostalji ...
CSO turneye Doğu Anadolu’dan başlıyor...
Doğuş Grubu, 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı bir ...
 
Bardız Kilimi Pendik Vizyonunda
Pendik Yeni Mahalle Semt Konağı'nda kurulan Bardız Halı Atölyesi'nde 25 ...
Palandöken’de kültür atılımı
Erzurum’da Palandöken Belediyesi, Kültür Serisi projesi kapsamında kent ...
Milli birliğe ‘bar örneklemesi’
Psikolog-Yazar Prof. Dr. Dökmen, Bar'ın, birlikte oynanan bir oyun olduğunu ...
 
“Türkçe Milli Birliğin ifadesi”
Prof. Dr. Muhsine Börekçi, “Türkçe için gerçek bir bayram ortamı olmasa ...
Erzurum, festivale hazırlanıyor
Dadaş Film tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Dadaş ...
Algan gözyaşlarıyla uğurlandı
3 gün önce vefat eden Erzurumlu oyuncu, yönetmen, araştırmacı, eğitmen, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva