ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Vali Çiftçi, ‘Hafız Kal’ yarışmasının birincisi oldu
Vali Çiftçi, ‘Hafız Kal’ yarışmasının birincisi oldu
953 terörist etkisiz hale getirildi
953 terörist etkisiz hale getirildi
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Eylül 2010 Perşembe - 00:13

CSO turneye Doğu Anadolu’dan başlıyor...

Doğuş Grubu, 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı bir protokolle başlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ana sponsorluğu kapsamında, CSO ile geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği “Kampüste Senfonik Akşamlar” projesini bu yıl farklı Anadolu şehirlerine taşıyor.

CSO turneye Doğu Anadolu’dan başlıyor...

//ÜNİVERSİTEDE KONSER
Geçen yıl oldukça ilgi gören proje ile CSO’yu bugüne kadar gitmediği Anadolu’daki illere götürerek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi hedefleyen Doğuş Grubu, 17-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek turnenin duraklarını Kars-Kafkas Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Rize Üniversitesi, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Giresun Üniversitesi olarak belirledi.
Çok sesli evrensel sanat müziğinin Türkiye’de yaygınlaştırılması için çeşitli projeler üreterek klasik müziğin daha fazla insan tarafından tanınıp sevilmesini hedefleyen Doğuş Grubu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ana sponsorluğu kapsamındaki “Kampüste Senfonik Akşamlar” turne projesinin ikincisini Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz üniversitelerinde gerçekleştiriyor.
Dünyada bugüne kadar kesintisiz yaşamını sürdürebilmiş en eski senfoni orkestralarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Doğuş Grubu ve üniversiteler işbirliği ile 17-23 Ekim tarihleri arasında 5 şehirde düzenleyeceği 6 konserle Anadolu üniversitelerindeki gençler ve bu üniversitelerin yer aldığı şehirlerdeki klasik müzik tutkunları ile buluşacak. Doğuş Grubu ikinci yılına giren projeyle, klasik müziği Türkiye’deki tüm gençlere sevdirmeyi ve uzun vadede bu müzik türüne ülkemizde hak ettiği önemi kazandırmayı hedefliyor.
//CSO BU YILKİ TURNEYE DOĞU ANADOLU’DAN BAŞLIYOR...
17 Ekim’de Kars-Kafkas Üniversitesi’nde start alacak “Kampüste Senfonik Akşamlar” turnesi, 18 Ekim Pazartesi günü Erzurum-Atatürk Üniversitesi’nde, 20 Ekim Çarşamba günü ise Rize Üniversitesi’nde devam edecek. CSO, 21 Ekim tarihinde Giresun Üniversitesi’nde ve 22 Ekim’de Trabzon-Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde vereceği 2 konser ile turneyi noktalayacak.
//ÜNLÜ SOLİSTLER GENÇLER İÇİN ÇALIYOR…
Şef Rengim Gökmen yönetiminde yürütülecek konserlerin Erzurum, Kars ve Rize konserlerindeki solist sanatçısı dünyaca ünlü Piyanistimiz İdil Biret olurken, Keman Virtüözü Cihat Aşkın ve genç Keman Sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun, Trabzon ve Giresun’da CSO eşliğinde sahne alacak. Konserlerin yapılacağı illerin seçiminde öncelikle ilde mevcut bir senfonik orkestranın olmaması ve o ili CSO’nun yakın geçmişte veya şu ana kadar hiç ziyaret etmemiş olması gibi kriterlerin dikkate alındığı “Kampüste Senfonik Akşamlar” projesi ile bu yıl yaklaşık 4000 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
BÜYÜKLER VE KÜÇÜKLER AYNI SAHNEYİ PAYLAŞIYOR…
Bu yıl “Kampüste Senfonik Akşamlar” turnesinde CSO’ya Doğuş Grubu’nun sosyal sorumluluk platformu Doğuş Çocuk bünyesinde, Şef ve Genel Müzik Direktörü Prof. Rengim Gökmen yönetiminde 2006 yılında kurulan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO) eşlik edecek.
//KONSER SALONU YENİLENMESİ İLE BAŞLAYAN DESTEK DEVAM EDİYOR…
Yürüttüğü sayısız projeyle Türkiye’de kültür-sanatın gelişiminin en önemli destekçilerinden biri olan Doğuş Grubu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kasım 2007’de imzaladığı bir protokolle Aralık 2007’de “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Teknik İyileştirme Projesi’ni başlatarak CSO’nun ana sponsoru oldu. Bir yıldan daha kısa bir sürede, Eylül 2008’de projenin tamamlanmasının ardından bina, 10 Ekim 2008 tarihinde sezon açılışı ile yeniden müzikseverlerle buluştu. İyileştirme projesi dâhilinde yürütülen çalışmalar, binanın içinden çevre düzenlemesine kadar pek çok alanı kapsadı ve yaklaşık 10 milyon TL bütçeyle tamamlandı.
CSO’ya verdiği fiziki iyileştirme desteğinin ardından kuruma olan desteğini sürekli hale getirmeye amaç edinen Doğuş Grubu, klasik müzik kültürünü büyük şehirlerden Anadolu’ya taşımak ve buradaki gençlere klasik müzik sevgisini aşılamak amacıyla “Kampüste Senfonik Akşamlar” projesini hayata geçirmeye karar verdi. 2009 yılında gerçekleştirilen ve Konya, Niğde ve Gaziantep illerini kapsayan ilk turne ile 2200 kişiye ulaşan Doğuş Grubu, bu sene 5 ilde 6 konser ile daha çok gence ve klasik müziksevere ulaşmayı hedefliyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bardız Kilimi Pendik Vizyonunda
Pendik Yeni Mahalle Semt Konağı'nda kurulan Bardız Halı Atölyesi'nde 25 ...
Palandöken’de kültür atılımı
Erzurum’da Palandöken Belediyesi, Kültür Serisi projesi kapsamında kent ...
Milli birliğe ‘bar örneklemesi’
Psikolog-Yazar Prof. Dr. Dökmen, Bar'ın, birlikte oynanan bir oyun olduğunu ...
 
“Türkçe Milli Birliğin ifadesi”
Prof. Dr. Muhsine Börekçi, “Türkçe için gerçek bir bayram ortamı olmasa ...
Erzurum, festivale hazırlanıyor
Dadaş Film tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Dadaş ...
Algan gözyaşlarıyla uğurlandı
3 gün önce vefat eden Erzurumlu oyuncu, yönetmen, araştırmacı, eğitmen, ...
 
Erzurum Bediüzzaman Tırı’nı ağırladı
Yeni Asya Gazetesi’nin, Bediüzzaman Hazretlerinin vefatının 50. yılı dolayısıyla ...
Doğu, turizmde bir ilki yaşayacak
Anadolu'nun eski dönemlerine ilişkin birçok bilgiyi gün ışığına çıkaran ...
Erzurum fırsatı kaçırdı..
Erzurum Yakutiye Belediyesi Mehter takımı Doğu Anadolu Bölgesinin ilk ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva