ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Mercek-19’ operasyonu
Erzurum’da ‘Mercek-19’ operasyonu
TRT Sanatçıları Şehir Konserine yoğun ilgi
TRT Sanatçıları Şehir Konserine yoğun ilgi
Altundağ Malatya BB'ye genel sekreter olarak atandı
Altundağ Malatya BB'ye genel sekreter olarak atandı
Fırat, kredi faizi yükselmesine tepki gösterdi
Fırat, kredi faizi yükselmesine tepki gösterdi
Sağanak yağış heyelana yol açtı
Sağanak yağış heyelana yol açtı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Eylül 2010 Perşembe - 00:01

Erzurum, festivale hazırlanıyor

Dadaş Film tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivalinin 5.si bu yıl 20 - 24 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.Dadaş Film adına Organizasyonu gerçekleştiren Gürpınar, festivalin bu yıl ki onur konuğunun Türk sinemasının divası Türkan Şoray olduğunu açıkladı.

Erzurum, festivale hazırlanıyor

 Dadaş Film tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivalinin 5. si bu yıl 20 - 24 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.Dadaş Film adına Organizasyonu gerçekleştiren Nil Gürpınar, festivalin bu yıl ki onur konuğunun Türk sinemasının divası Türkan Şoray olduğunu söyledi.
//DADAŞ FİLİM FESTİVALİ 20 EKİM’DE
Festivalde 5 yılı geride bıraktıklarını dile getiren Gürpınar, “Her yıl festivalimizi geliştirecek yenilikler ekliyoruz. Yani bir öncekinden daha gelişmiş ve yenilikçi olmaya çalışıyoruz. Bu yıl ki yeniliğimiz Cahit Berkay’ın film müziklerinden oluşan bir konser verecek ve ayrıca değerli sanatçı ve akademisyenlerinden oluşan Jüri üyeleri, sinema okulu ve atölyesi yapacaklar. Sinema okulu ve atölye benim için çok önemliydi. Çünkü Üniversite öğrencilerinin sinemaya olan ilgi ve sevgisi benim yıllardır dikkatimi çekiyor. Ve böylece sinema konusunda onlara küçük bir katkı sağlamak amacıyla düşünüldü. Sanatçı büyüklerim ve dostlarım bana bu konuda destek sağladılar. Bu yıl ilkini yapıp deneyeceğiz. İyi bir katılım olacağına inanıyorum” diye konuştu.
//ETKİNLİK DAVETLİLERİ
Bu yıl ki festival etkinliklerine Türkan Şoray’ın yanı sıra, Ertem Göreç, Atilla Dorsay, Burçak Evren, Duygu Sağıroğlu, Cemal Şan, Semih Kaplanoğlu, Reha Erdem, Yusuf Kurçenli, Levent Semerci, Hakan Algül, Murat Şeker gibi çok sayıda sanatçı, yönetmen ve sinemacının Erzurum’a geleceği belirtildi. Festivalin tüm sunumunu ise Mesut Yar, üstlenecek.
Festivalin açılış töreninde onur konuğu Türkan Şoray.içi hazırlanan “Onur günü”, Şoray’ın film afişleri ve unutulmaz filmlerinde giydiği kostümlerden oluşan serginin açılışı ile başlayacak. Gece ise; Cahit Berkay’ın film müziklerinden oluşan konseri ile devam edecek. Şoray’a, sinemaya adanan bir yaşamadan dolayı verilen ödülün ardından , sanatçının 1977 yılında rol aldığı “Dila Hanım” filmi gösterilecek. Türkan Şoray kıyafetleri ve film afişleri (Vadullah Taş arşivi) sergileri festival kapanışına kadar katılımcılarla buluşturulacak.
Festivalde, bugüne kadar yapmış olduğu kurgu, senaryo yazarlığı ve 77 tane filme yönetmen olarak imzasını atmış, tam bir sinema emekçisi olan Ertem Göreç’e de onur ödülü takdim edilecek.
//FESTİVAL PROGRAMI
Festival süresince, Göreç’in Karanlıkta Uyananlar, Otobüs Yolcuları, Pamuk Prenses Yedi Cüceler adlı filmleri gösterilecek. “Yönetmene Saygı” bölümünde ödül alacak bir diğer yönetmen ise son zamanlarda “Bal” filmi ile birçok başarıya imza atan Semih Kaplanoğlu.
Festivalde yarışacak 2009/2010 yapımı olan filmler Bal, Cosmos, Yüreğine Sor, Nefes, Eyvah Eyvah, Vavien Taylan Kardeşler, Aşk Geliyorum Demez,
Festivalin jüri üyeleri ise Atilla Dorsay, Duygu Sağıroğlu, Cahit Berkay, Oğuz Makal, Burçak Evren, Zeynep Gülmez yapacak.
Sinemaya gönül veren katılımcılar, yarışan filmleri Atatürk Üniversitesi salonlarında ve Dadaş Sineması’nda izleyebilecek.
Festivalin beşinci yılında ise etkinlik olarak bir ilke imza atılacak ve ilk kez “Sinema Okulu ve Atölye Çalışmaları” gerçekleştirilecek. Sinema okulunda Burçak Evren (Sinema Tarihi), Atilla Dorsay (Film Analizi), Duygu Sağıroğlu (Yapım Yönetim), Cahit Berkay (Sinemada Müzik), Mesut Yar (Tv Programcılığı), Cemal Şan (Senaryo), Oğuz Makal (Kurgu) eğitmen olarak yer alacak.
//FESTİVALİN KONUSU AŞK VE SEVGİ
Her yıl bir ülkenin filmlerinin gösterildiği festivalde bu yıl Fransız sineması gösterilecek. Ayrıca festivalde Fransız Sinamatek ve Türk sinematel ile ilgili panneller düzenlenecek. Panelistler ise Oğuz Makal, Atilla Dorsay, Burçak Evren. Her sene olduğu gibi bu senede festivalde çocuk filmleri gösterilecek. Festivalin çocuk filmleri, TRT Çocuk Televizyonu tarafından hazırlandı.
Festivalinin bu yıl ki konusu “aşk ve sevgi” olarak belirlendi. Dadaş Film sahibi Nil Gürpınar, aşk ve sevgi konusu ile Fransız sinemasının festival için konu ve ülke seçiminde etkili olduğunu söyledi. Nil Gürpınar, “Son yıllarda tüm insanların bu aşk ve sevgi ile ilgili duyguya ihtiyaçları var. Bu temadan kime söz etsem, yüzler de ışıltılı ile birlikte tebessüm oluşuyor” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
korhan 30 Eylül 2010 Perşembe 12:53

haydi dadaşlar bir omuz verinde bu festival altın koza düzeyine gelsin

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Algan gözyaşlarıyla uğurlandı
3 gün önce vefat eden Erzurumlu oyuncu, yönetmen, araştırmacı, eğitmen, ...
Erzurum Bediüzzaman Tırı’nı ağırladı
Yeni Asya Gazetesi’nin, Bediüzzaman Hazretlerinin vefatının 50. yılı dolayısıyla ...
Doğu, turizmde bir ilki yaşayacak
Anadolu'nun eski dönemlerine ilişkin birçok bilgiyi gün ışığına çıkaran ...
 
Erzurum fırsatı kaçırdı..
Erzurum Yakutiye Belediyesi Mehter takımı Doğu Anadolu Bölgesinin ilk ...
Nuh Peygambere adanmış Doğu Anadolu Turu
Almanya'dan 17 kişilik turist grubu, "Nuh Peygambere Adanmış Doğu Anadolu ...
EDT hedef büyüttü..
Erzurum Devlet Tiyatroları (DT) Müdürü Sedat Şenoğlu, 2010 - 2011 döneminde ...
 
Algan, yaşama veda etti
Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Erzurumlu Oyuncu, yönetmen Beklan ...
Klasik Müzik Anadolu'ya yayılıyor
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 'Kampüste Senfonik Akşamlar' ...
Kandilli Şehitliği onarılacak
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce Kandilli Beldesinde bulunan Şehitliği onarıma alınıyor.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva