ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu Doğa Harikaları: 8 - Muş 1071 Lalesi
Doğu Anadolu Doğa Harikaları: 8 - Muş 1071 Lalesi
2 bin tondan fazla patates virüslü çıktı
2 bin tondan fazla patates virüslü çıktı
Bingöl yolunda 2 araç çarpıştı: 7 yaralı
Bingöl yolunda 2 araç çarpıştı: 7 yaralı
Oltu’da Trafik Haftası etkinliği
Oltu’da Trafik Haftası etkinliği
Erzurumlu Bulic’ten gastronomi başarısı
Erzurumlu Bulic’ten gastronomi başarısı
HABERLER>EKONOMİ
25 Ağustos 2010 Çarşamba - 02:22

Yumurtada damping

Ramazan ayının yaz tatiline gelmesi, dar gelirlinin kesesine yaradı. En fazla yumurtanın okullarda öğrenciler tarafından tüketildiği Erzurum’da, yaz tatiline denk gelen Ramazan nedeniyle fiyatlar da yelken indirdi.

Yumurtada damping

Yaz tatilinden önce kolisi 5 liradan satışa sunulan yumurta, Ramazan ayında artan taleplere rağmen düşüşte hız kesmedi. 3 koli yumurtanın 10 liraya satıldığı Erzurum’da, hem esnaf, hem de tüketicinin yüzü gülüyor.

//KOLİ FİYATLARI DÜŞTÜ

Erzurum’da yumurta üretimi ve pazarlamacılığını yapan İzzettin Kılıç isimli işletmeci, son birkaç yıldır Erzurum’da Ramazan aylarında yumurta bolluğunun yaşandığını söyledi. Yumurta tüketiminin Ramazan ayında neredeyse üçe katlandığını kaydeden Kılıç, “Ramazan ayı yaz tatiline değil de, okulların açık olduğu dönemlere denk gelse, Erzurum’da yumurtanın kolisi 7 liradan satılırdı.” dedi. Kantinlerdeki tüketimin piyasaları ciddi biçimde etkilediğine dikkati çeken Kılıç, “Son birkaç yıldır Erzurum’da bu sorun yaşanmıyor. Okullar kapalı olduğu için yumurta tüketiminde çok ciddi azalma var. Ramazan ayında artan taleplere rağmen fiyatlar düşüşe geçti. Okulların açık olduğu dönemde, yani sezon başında bir koli yumurta 5 lirayken, şimdi 3,5 liraya kadar düştü. Üç koli yumurtayı 10 liraya rahatlıkla satıyoruz.” diye konuştu. Havaların sıcak olmasının,  tavuk ve yumurta üretimine de katkıda bulunduğunu anlatan Kılıç, “Üretim arttı fakat talepte azalma oldu. Bu azalma okulların yaz tatilinde olmasından kaynaklanırken, Ramazan ayında artan taleple stokları eritme imkanı bulundu.” diye konuştu.

//VATANDAŞ MEMNUN

Fiyatların düşmesinin vatandaşa yaradığını kaydeden İzzettin Kılıç, özellikle Ramazan ayında yaşanan bu düşüşün, dar gelirli vatandaşların kesesine ilaç gibi geldiğini kaydetti. İzzettin Kılıç, “Bu fiyatlarla yılsonuna kadar idare edilir. Çünkü yumurta üretimi bu sene geçen yıllara oranla çok daha fazla. Bu hızla sene sonuna kadar ihtiyacın çok üzerinde üretim yapılır. Yumurta günlük pazarlandığından dolayı elde mal kalması şeklinde bir durum da olmuyor. Fiyatlar düşük olduğu için bakıyorsunuz vatandaşlar bile toptancılardan koli koli yumurta satın alıyor.” şeklinde konuştu.

Geçen aya oranla satışların yüzde 300 oranında arttığını vurgulayan İzzettin Kılıç isimli işletmeci, “Fiyatlar yüksek olup da hiç para kazanamamaktansa, düşük fiyatlarla sürümden kazanmak çok daha keyifli oluyor.” şeklinde konuştu.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan 25 Ağustos 2010 Çarşamba 08:38

bu adamadan sakın yumurta almayın.adam tam bi ...... neyse bide utanmadan sakal bırakmış. 3lü paket yumurta aldım üstekiler iyi altakilere kırıkları doldurmuş.hemde hacı....

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Et pahalandı, balıkçılara gün doğdu
Kırmızı et fiyatlarına yapılan düzenlemeden yeterince memnun olmayan vatandaş beyaz ete yöneldi.
Tarımsal kredi borçlularına yeni fırsat
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, borçlu çiftçiler için ...
Zikirmatik satışlarında patlama
Zikirmatik, kıble gösteren pusula ve elektronik tespih gibi yeni teknolojilerle ...
 
Erzurum'a şans doğdu
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, “Cazibe Merkezlerini Destekleme ...
Aş otu zirve yaptı
Erzurum’un belirli bölgelerinde yetişen, çorbalarda baharat olarak kullanılan aş otu yok satıyor.
MÜSİAD’da iftar buluşması
MÜSİAD’ın 20’nci kuruluş yıldönümünün de kutlandığı iftar yemeğinde, siyaset, ...
 
Besicilik ekonomiye can verecek
Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) ...
Esnaf, Başbakan’ın kredi onayını bekliyor
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinden yüklü miktarlarda ...
KEY’de iki büyük müjde
Üçüncü KEY ödemeleriyle ilgili olarak hak sahiplerine iki müjde verileceği öğrenildi.
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva