Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 3 - Bandırmaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 3 - Bandırmaspor: 1
Şenyurt güven tazeledi
Şenyurt güven tazeledi
Yavuz Ailesi yasta
Yavuz Ailesi yasta
Birgül kardeşler yine gururlandırdı
Birgül kardeşler yine gururlandırdı
Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde
Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
7 Mayıs 2011 Cumartesi - 06:02

Vatandaş memnun..

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirilen Aile Hekimliği uygulaması vatandaştan geniş destek buldu.

Vatandaş memnun..

ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM GAZETESİ
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü tarafından “Oltu’da aile hekimliği hizmetlerinde müşteri memnuniyeti” konulu bir araştırma yapıldı. Araştırmaya katılanlar aile hekimliği uygulamasından memnun olduklarını ifade ettiler.
 VATANDAŞ MEMNUN
Arş. Gör. Cafer Yakupoğulları yöneticiliğinde yapılan araştırmada elde edilen sonuçlar ve geliştirilen öneriler, araştırmayı yapan öğrenciler tarafından Yüksekokul Mavi Salonu’nda Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve Oltu’da hizmet veren aile hekimlerinin katılımı ile gerçekleşen programda açıklandı.
Programa Oltu Yer Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sağlam, Oltu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sırrı Şahin, dekan yardımcıları, müdür yardımcıları, öğretim elemanları ve bölüm öğrencileri katıldı.
ARAŞTIRMA SONUÇLARI
Araştırmada elde edilen bazı sonuçlara göre vatandaşlar, aile hekimlerinin mesai saatleri dışında da ulaşılabilir olması gerektiğini, aile hekimi izinli veya dış görevde olduğu zamanlarda muayene olabilecekleri aile hekimini kendilerinin seçebilme haklarının olmasını istediler.
Diğer taraftan, araştırma katılımcıları, aile hekimliği uygulamasından memnun olduklarını, aile hekimlerinin hastalar arasında herhangi bir ayrım yapmadığını, yakın ve duyarlı davrandıklarını ve doktorların aile hekimliği uygulamasında yeterli bilgi ve beceriye sahip oldukları düşüncelerini de ifade ettiler.
Araştırma sonuçlarını değerlendiren Kaymakam Fatih Çobanoğlu, 400 vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarının çok iyi değerlendirilmesi ve halkın beklentilerinin karşılanması konusuna önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Çobanoğlu, “Araştırmaya göre halkımız doktorlarımızın sunduğu hizmetten memnun gözüküyor. Fiziksel şartların yetersizliği gibi konularda gerekli düzeltmelerin yapılması gerekiyor. Çalışmayı yapan öğrencilerimizi tebrik ediyorum,” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü. hastanelerine TSE sertifikası
Atatürk Üniversitesi Aziziye ve Yakutiye Hastanelerinin mutfakları ve ...
Pazaryolu YİBO'da örnek kampnya
Erzurum’un Pazaryolu ilçesinde 75’inci Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda ...
TTB doktor ölümlerini inceledi
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) 14 ayda üç doktorun ...
 
‘Ebelik sağlık hizmetlerinin anahtarı’
5 Mayıs Dünya Ebeler Günü Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ...
Hasta Hakları eğitimi başladı
Erzurum’un Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde Merkezi Hastane ...
Yakutiye gecekondulardan temizleniyor
Erzurum merkez Yakutiye İlçe Belediyesi'nce kentsel dönüşüm projesi kapsamında ...
 
Sağlıkta dönüşüm sürecek..
Sağlık Bakanlığı Recep Akdağ, "bazı kesimlerin yaptığı provokatif açıklama ...
Güneş Vakfı gıda gerçeğine ışık tuttu
Prof. Dr. Songül Çakmakçı, dünyada 2 bine yakın gıda katkı maddesine izin ...
Tayar gıda güvenliğini anlattı
Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Emperyalizmin Oyunları
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva