ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten halka uygulamalı bilgilendirme
Emniyetten halka uygulamalı bilgilendirme
İbrahim Selamet dualarla uğurlandı
İbrahim Selamet dualarla uğurlandı
Alvarlı Efe’ye vefa
Alvarlı Efe’ye vefa
Hınıs’ta terör operasyonu
Hınıs’ta terör operasyonu
Oltu'da Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Oltu'da Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
4 Mayıs 2011 Çarşamba - 07:37

Güneş Vakfı gıda gerçeğine ışık tuttu

Prof. Dr. Songül Çakmakçı, dünyada 2 bine yakın gıda katkı maddesine izin verildiğini Türkiye'de bu rakamın 35 ile 400 arasında değiştiğini söyledi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Songül Çakmakçı, dünyada 2 bine yakın gıda katkı maddesine izin verildiğini Türkiye'de bu rakamın 35 ile 400 arasında değiştiğini söyledi. Prof. Dr. Çakmakçı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde gıda mühendislerinden oluşan bilimsel bir komite kurulması gerektiğini söyledi.

Güneş Vakfı gıda gerçeğine ışık tuttu

ERZURUM gazetesi
Prof. Dr. Songül Çakmakçı, dünyada 2 bine yakın gıda katkı maddesine izin verildiğini Türkiye'de bu rakamın 35 ile 400 arasında değiştiğini söyledi.  Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Songül Çakmakçı, dünyada 2 bine yakın gıda katkı maddesine izin verildiğini Türkiye'de bu rakamın 35 ile 400 arasında değiştiğini söyledi. Prof. Dr. Çakmakçı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde gıda mühendislerinden oluşan bilimsel bir komite kurulması gerektiğini söyledi.
ÇAKMAKÇI’NIN BİLİMSEL TESPİTLERİ
Güneş Vakfı tarafından düzenlenen konferansta konuşan Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Songül Çakmakçı, son zamanlarda gündeme sıkça gelen gıdalarda kullanılan katkı maddeleri hakkında bilgi verdi. Gıda katkı maddesinin kullanımının insanlık tarihi kadar eski olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Songül Çakmakçı, "İnsanoğlu ateşi bulduğunda tütsüyü kullanmış. Bazı gıda maddelerini muhafaza atmek için çeşitli otları, tuzu kullanmış. Eti pişirdiğinde tütsü hoşuna gitmiş. Eti daha uzun süre saklamak için tuzu kullanmış. Bu uygulamalar yüzyıllarca sürüp gitmiş. Günümüzde de kimse artık köyde oturmuyor. Tükettiği gıdayı kendi eliyle üretemiyor. Gıdaları muhafaza edebilmek için katkı maddesi kullanılıyor. Tüketicilerin beğenisi çeşitlilik ve değişiklik kazandı. Piyasada kolalı sakız bile var. O kadar değişik gıdalar var ki elbette bunlarda gıda maddesi kullanılacaktır" diye konuştu.
BİLİMSEL KOMİTE KURULMALI
Kadınların çalışma hayatında yer almasıyla birlikte hazır gıdalara talebin arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Çakmakçı, "Bugün dünyada 2 binden fazla gıda için katkı maddesine izin verilmiştir. Bizde dinamik olarak 350 - 400 arasında gıda katkı maddesi çeşidi bulunmaktadır. 2 bin az rakamı az değil. Bunların kullanımına karar veren dünyada iki ayrı kuruluş var. Bizde işler iyi gitmiyor. Yasalar bu konuda Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'na sorumluluk vermiş. Ancak bakanlıkta bilimsel komite kurulmamış. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde gıda mühendislerinden oluşan bilimsel bir komite kurulması ve konuyu incelemesi lazım" dedi.
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gıda Mühendisi 4 Mayıs 2011 Çarşamba 10:58

Evet sadece gıda mühendislerinden oluşmalı. İnşaat mı yapıyoz?

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tayar gıda güvenliğini anlattı
Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. ...
Hac için başvuru rekoru
Erzurum’da 2011 Yılı Hac Sezonu için ön kayıt yaptıranların sayısı, bir ...
Erzurum’da obezite oranı düşük
Obezitenin birçok hastalığın kaynağı olmasının yanında başlı başına hastalık ...
 
Toplu ulaşımda engelli yaklaşımı
Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmetleri vermeye başlaması, Halk ...
Deniz Feneri’nden Erzurum Buluşması
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Avukat Mehmet Cengiz, hafta sonunda ...
Veteriner Hekimler Günü kutlandı
Dünya Veteriner Hekimler günü Erzurum’da düzenlenen programla kutlandı.
 
Sakatlar Haftası başlıyor
Erzurum, bu yıl Sakatlar Haftası’nı birbirinden renkli etkinliklerle kutlayacak. ...
Bahçekışla Köylüleri taş nöbeti tutuyor
Erzurum'un Oltu ilçesine Bahçelikışla köyünün üst tarafında bulunan Kulis ...
Kan bağışında yaz kampanyası başlıyor
Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü, yaz sezonuna özel bir ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva