Erzurum Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, “Erzurum’da 4857 Sayılı İş Kanunu’nun gerekleri yerine getirilmiyor.” dedi. Görme engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamlarının yeterince sağlanmadığını ve ilgili yasalara uyulmadığını öne süren Kocaoğlu, bu kapsamda Erzurum’la ilgili olarak hazırladıkları bir raporu, Erzurum Valisi Sami Bulut’a sunacaklarını söyledi.
ENGELLİRENİ ÜRETKENLİKLERİ ENGELLENİYOR MU?
Engellilerin toplumsal yaşama katılmaları açısından gelir getirici bir işte çalışarak üretken olmalarının büyük önem taşıdığını ifade eden Kocaoğlu,“Engellilerin istihdamı konusunda yapılması gerekenler, sistemli ve etkili bir şekilde yapılmalıdır.”dedi.
Kocaoğlu, Atatürk Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye belediyelerinin 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 30’uncu maddesi gereği boş bulunan engelli kontenjanlarına engelli istihdam etmeleri gerektiğinin altını çizdi
“ENGELLİLERİN ENGELİNİ KALDIRIN”
Kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı çalışmaların engelli vatandaşların insan hak ve onuruna yakışır daha rahat bir yaşama kavuşmasını sağlayacağını vurgulayan Kocaoğlu, “Engellilerin önündeki engellerin kaldırılıp, onlara sağlanacak istihdam olanakları bireysel özgürlüklerini arttıracağı gibi, üretici bireyler olarak ülkemizin kalkınmasına da, imkan sunacaktır.”şeklinde konuştu.
VALİ SAMİ BULUT’A KAPSAMLI BİR RAPOR SUNULACAK
Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, Erzurum’daki belediye, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam öngörülen engelli kontenjanlarıyla ilgili olarak kapsamlı bir rapor hazırladıklarını belirterek, bu raporu önümüzdeki günlerde Erzurum Valisi Sami Bulut’a sunacaklarını bildirdi. Engelli kontenjanlarının boş bekletilmemesi ve doldurulmasının büyük bir önem taşıdığına dikkati çeken Kocaoğlu, “Biz, kanuni gereklerin yerine getirilmesinden başka bir şey istemiyoruz. Elimizde 4857 Sayılı İş Kanunu var ve biz bu kanunun uygulanmasını istiyoruz. Bu bağlamda Sayın Valimiz Sami Bulut’tan yardım ve destek isteyeceğiz. Aynı şekilde ilgili diğer kurum ve kuruluşların yetkilileriyle de bu meseleyi tek tek görüşeceğiz.” diye konuştu.