Erzurum Defterdarlığı, toplam 1 milyon 856 bin 850 metrekarelik 100 adet taşınmaz üzerinde süt inekçiliği yapılması amacıyla bir firmaya ön izin verildiğini açıkladı. İrtifak hakkına esas olmak üzere verilen 1 yıllık ön izinin sonunda, talipli firmanın gerekli şartları yerine getirmesi halinde 30 yıllığına kira sözleşmesi imzalanacak.
//ŞİMŞEK BİLGİ VERDİ
Erzurum Defterdarı Osman Şimşek, süt inekçiliği yapılması koşuluyla toplam yüzölçümü 1 milyon 856 bin 850 metrekareye tekabül eden 100 adet taşınmaz için bir firmaya yatırım ön izni verdiklerini açıkladı. 30 bin 600 metrekaresi daha önce 5084 Sayılı Teşvik Kanunu kapsamında tahsis edilen arazilerle ilgili olarak bilgiler veren Defterdar Şimşek, söz konusu taşınmazlar üzerinde 445 büyükbaş hayvan kapasitesinden az olmamak kaydıyla süt inekçiliği tesisi kurulmasının düşünüldüğünü bildirdi. Taşınmazlara talip olan firmaya 1 yıl süreli ön izin verdiklerini belirten Şimşek, “Bu süre zarfında talipli firmanın yatırımla ilgili olarak gerekli altyapı çalışmalarını tamamlaması isteniyor. Yatırımla ilgili proje ve imar durumu şeklinde de ifade edilebilecek bu çalışmalar tamamlandıktan sonra teklif değerlendirmeye alınıp, ondan sonra gereken yapılacak.” diye konuştu.
//TARIMSAL YATIRIMLAR SÜRECİ
İrtifak hakkına esas olmak üzere verilen ön izin süresinin bitiminde, gerekli tüm şartları yerine getiren yatırımcı firmayla karşılıklı kira sözleşmesi imzalanacağını vurgulayan Defterdar Şimşek, “Bahse konu taşınmazlar üzerinde 30 yıl süreli irtifak hakkına esas olmak üzere yıllık kullanım bedeli 45 bin TL’den kira sözleşmesi yapılacak. Yatırımcı firmanın burada gerçekleştireceği entegre tesisin, 445 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olması gerekecek. Ön izin verilmesini gerektiren teklif çerçevesinde bu tesiste en az 30 kişinin istihdam edileceği beyan edildi.” şeklinde konuştu. Ön izin süresinin bitimi için 1 yıl beklenilebileceği gibi, sürenin bitiminden önce de gerekli tüm şartların yerine getirilebileceğini kaydeden Şimşek, süre sonunda gelinen noktanın değerlendirilmesiyle birlikte yatırıma dair somut bir sonuç elde edileceğinden talipli firmayla bu kez yasal prosedürler noktasında bir araya gelinecek. Umuyoruz, Erzurum’a bu yatırımın kazandırılması sürecini sorunsuz biçimde tamamlarız. Bu yatırım hem istihdam sağlayacak olması, hem de hayvancılık sektörüne ivme kazandıracak olması açısından büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.