ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor yeni sezon formasını tanıttı
Erzurumspor yeni sezon formasını tanıttı
Hüsamettin Yener'den veda mesajı
Hüsamettin Yener'den veda mesajı
Erzurum Valiliği uyardı
Erzurum Valiliği uyardı
ESKİ'de eğitim gündemi
ESKİ'de eğitim gündemi
Olurlular Akdağ Festivalinde buluştu
Olurlular Akdağ Festivalinde buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
6 Mayıs 2011 Cuma - 04:09

TTB doktor ölümlerini inceledi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) 14 ayda üç doktorun hayatını kaybetmesi üzerine inceleme başlatan Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, ağır koşulların madde bağımlısı yaptığı kararına vardı.

TTB doktor ölümlerini inceledi

AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) 14 ayda üç doktorun hayatını kaybetmesi üzerine inceleme başlatan Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, ağır koşulların madde bağımlısı yaptığı kararına vardı.
TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ve gözlem heyeti, Erzurum'da doktorlar Buket Tasmacıoğlu, Muhammet Fındık ve Fatih Bilge'nin ölümleriyle ilgili inceleme kapsamında BEAH Başhekimi Fazlı Erdoğan, Erzurum Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nihat Çimen, hastanede görevli hekim ve yöneticilerle görüştü.
PROPONOL YÜKSEK DOZDA ALININCA
İnceleme heyetinin başında olan Prof. Dr. Aktan, 22 Nisan'da hayatını kaybeden Erzurum BEAH'ta görevli 32 yaşındaki Acil Tıp Uzmanı Dr. Fatih Bilge'nin ölümüyle ilgili olarak, "Son olarak hayatını kaybeden hekim arkadaşımız, anestezide kullanılan ve uyutucu etkisi olan 'Proponol' adlı ilacı yüksek dozda almış. Çalışma arkadaşları, Bilge'nin uyku sorunu yaşadığını, ilacı bu yüzden kullanmış olabileceğini söylüyor. İddialara göre Dr. Bilge bir süre önce ilaç bağımlılığı tedavisi de görmüş" diye konuştu.
14 ay önce ölen aynı hastanede anestezi ve reanimasyon uzmanı olarak görev yapan 37 yaşındaki Dr. Buket Tasmacıoğlu'nun doktor arkadaşları da, heyete Tasmacıoğlu'nun 'Proponol'ü regl ağrıları çok yoğun olduğu için yıllardır kullandığını söylediler.
TTB AÇIKLAMASI
Görüşme ve incelemelerin ardından TTB tarafından yapılan açıklamada, "Ölümler arasında bağlantıyı net bir şekilde kurmak mümkün değil. Çalışma koşul ve şartları ağır olarak, büyük bir özveriyle görev yapan hekimler mutsuz. Birçoğu geleceğe yönelik kaygı duyuyor. Bu durumda bazıları eğer yatkınlıkları da varsa, bağımlılık yapan birtakım ilaçlara kolaylıkla ulaşmaları nedeniyle ilaç ya da madde bağımlısı olabiliyor" denildi.
Dr. Fatih Bilge ve Dr. Buket Tasmacıoğlu'nun ölümüne neden olduğu iddia edilen anestezi ilacı 'Proponol', Michael Jackson'ın da uyumak için kullandığı, ölümüne neden olan ilaç olarak biliniyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Ebelik sağlık hizmetlerinin anahtarı’
5 Mayıs Dünya Ebeler Günü Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ...
Hasta Hakları eğitimi başladı
Erzurum’un Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde Merkezi Hastane ...
Yakutiye gecekondulardan temizleniyor
Erzurum merkez Yakutiye İlçe Belediyesi'nce kentsel dönüşüm projesi kapsamında ...
 
Sağlıkta dönüşüm sürecek..
Sağlık Bakanlığı Recep Akdağ, "bazı kesimlerin yaptığı provokatif açıklama ...
Güneş Vakfı gıda gerçeğine ışık tuttu
Prof. Dr. Songül Çakmakçı, dünyada 2 bine yakın gıda katkı maddesine izin ...
Tayar gıda güvenliğini anlattı
Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. ...
 
Hac için başvuru rekoru
Erzurum’da 2011 Yılı Hac Sezonu için ön kayıt yaptıranların sayısı, bir ...
Erzurum’da obezite oranı düşük
Obezitenin birçok hastalığın kaynağı olmasının yanında başlı başına hastalık ...
Toplu ulaşımda engelli yaklaşımı
Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmetleri vermeye başlaması, Halk ...
 
YAZARLAR
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Muammer Cindilli'nin hatıralarından Erzurum'u okumak -1-
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yapılanmanın Yenisi
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaşlık yalnızca bir folklor unsuru değildir
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Elekten geçirmek!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kadir İnanır'ın ardından
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Buhara’dan Hive’ye, Hokand’dan Bugüne: Kaybettiğimiz Sadece Toprak Değildi
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva