ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Sivasspor maçı 9 Ağustosta
Erzurumspor – Sivasspor maçı 9 Ağustosta
Gurbetçiler festivalde hasret giderdi
Gurbetçiler festivalde hasret giderdi
Oltu'da Üç Orcuk Yayla Şenliği düzenlendi
Oltu'da Üç Orcuk Yayla Şenliği düzenlendi
1.7 ton kaçak nargile tütünü elegeçirildi
1.7 ton kaçak nargile tütünü elegeçirildi
Oltu MYO'da Akkuş dönemi
Oltu MYO'da Akkuş dönemi
HABERLER>GUNCEL
5 Ağustos 2006 Cumartesi - 00:00

TAR-ET PROJESİ TANITIM ORGANİZASYONU DEVAM EDİYOR

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü, Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü ve T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlükleri tarafından yürütülecek olan Sözleşmeli Erkek Besi Sığırı Yetiştiriciliği Projesi (TAR-ET), Erzurum başta olmak üzere bölge illerinde tanıtılıyor.

TAR-ET PROJESİ TANITIM ORGANİZASYONU DEVAM EDİYOR

TAR-ET PROJESİ TANITIM ORGANİZASYONU DEVAM EDİYOR Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü, Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü ve T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlükleri tarafından yürütülecek olan Sözleşmeli Erkek Besi Sığırı Yetiştiriciliği Projesi (TAR-ET), Erzurum başta olmak üzere bölge illerinde tanıtılıyor. Bayburt'ta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hayvancılığın geliştirilmesi ve yöre halkının refah düzeyinin arttırılması amacıyla 28 ilde uygulanacak projeyle ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi. KREDİ İHTİYACINI ZİRAAT BANKASI KARŞILIYOR Proje hakkında açıklama yapan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, "Ülkemiz hayvancılığına ve hayvan yetiştiricilerine birçok fayda sağlayacak olan TAR-ET Projesi, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin sorumluluğunda gerçekleştirilecek ve kredi ihtiyacı Ziraat Bankası'nca karşılanacak. Proje kapsamında kesimi yapılacak besi sığırları için yetiştiriciye Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından et teşvik primi verilecektir. 10 yıl süreyle yürütülecek proje sonunda 880 bin baş hayvan besiye alınacaktır. 1 milyar 500 milyon YTL'lik bir iş hacmine ulaşabilecek ve yılda 30 bin kişiye geçim kaynağı sağlanacaktır. Projeyle modern anlamda besicilik alt yapısının da gelişimi sağlanacak olup, ilave istihdam oluşturulacak. Sürdürülebilir modeli oluşacak ve hayata geçirilecek olan bu projeyle 340 milyon YTL tasarrufu sağlanacaktır. Proje Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Ş.Urfa, Tunceli, Van, Malatya, Kilis, Kahramanmaraş, Şırnak, Gaziantep ve Hakkari illerinde uygulanacaktır" dedi. Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz ise, "Doğu bölgelerimiz geçmişte et deposuydu. Türkiye'nin et ihyacının büyük bir bölümü bu bölgeden karşılanırdı. Geçmişte böyle durumdayken günümüzde ise et ihtiyacımızı dışardan karşılar hale geldik. Bu çarpıklığı önlemek amacıyla oluşturulan TAR-ET Projesi çok yerinde ve isabetli bir projedir. Tarımı teknolojiyi kullanılarak yaparsak daha sağlıklı ve daha net sonuçlar elde edeceğiz" şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Faciaya ramak kaldı
Aşırı yüklü kamyon virajı alamayarak cadde ortasına devrildi. Kamyonun ...
TEZEK YIĞINLARI ARASINDA MERMİ ELE GEÇİRİLDİ
Çat İlçesi'nde, tezek yığınları arasında gizlenmiş çok sayıda mermi ele geçirildi.
ORTADÜZÜ KÖYÜNDE OT YANGINI
Erzurum merkeze bağlı Ortadüzü Köyü'nde çıkan ot yangını korkuya neden oldu.
 
ORGENERAL KOÇMAN, 3. ORDU KOMUTANLIĞI'NA ATANDI
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla yeniden şekillenen Türk Silahlı ...
Kamu-Sen Başkanı Karapınar:
Memurların yüzde 75'i yoksulluk sınırı altında maaş alıyor Kamusen Erzurum ...
'HÖLLÜK, BİR ANADOLU GERÇEĞİ'
Doğu Anadolu'da, yeni doğan bebeklerin ısıtılmış toprağa sarılarak kundaklanması ...
 
DURGUNLUK TÜFE’Yİ YÜKSELTTİ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bu yılın Temmuz ayında ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
TAR-ET PROJESİ BÖLGE ÇİFTÇİSİNİN UMUDU OLACAK Projeden bölgedeki ...
DOLANDIRICIYI ÇELENK ELE VERDİ
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, bir işyerinin açılışında, ...
 
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva