ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emşav Pasinler’den Polis haftası ziyareti
Emşav Pasinler’den Polis haftası ziyareti
Jandarmadan operasyon: 2 şahıs ve çok sayıda silah yakalandı
Jandarmadan operasyon: 2 şahıs ve çok sayıda silah yakalandı
Meteorolojiden zirai don uyarısı
Meteorolojiden zirai don uyarısı
Vali Baruş, brifing aldı
Vali Baruş, brifing aldı
Baruş, 'Onların fedakârlık anlayışı her türlü takdirin üzerindedir'
Baruş, 'Onların fedakârlık anlayışı her türlü takdirin üzerindedir'
HABERLER>GUNCEL
5 Ağustos 2006 Cumartesi - 00:00

ORGENERAL KOÇMAN, 3. ORDU KOMUTANLIĞI'NA ATANDI

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla yeniden şekillenen Türk Silahlı Kuvvetleri üst yönetiminde, 3. Ordu Komutanlığı'na, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral İsmail Koçman atandı.

ORGENERAL KOÇMAN, 3. ORDU KOMUTANLIĞI NA ATANDI

ORGENERAL KOÇMAN, 3. ORDU KOMUTANLIĞI'NA ATANDI Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla yeniden şekillenen Türk Silahlı Kuvvetleri üst yönetiminde, 3. Ordu Komutanlığı'na, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral İsmail Koçman atandı. 2004 yılında YAŞ kararıyla 3. Ordu Komutanlığı görevine atanan ve 30 Ağustos 2006 tarihi itibariyle görevini Orgeneral İsmail Koçman'a devredecek olan Orgeneral Orhan Yöney ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevine atandı. 1943 yılında Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde doğan Orgeneral Koçman, 1962 yılında Kara Harp Okulu, 1963 yılında Topçu Okulu'ndan mezun oldu. 1973 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde takım, bölük ve batarya komutanlığı yapan Koçman, 1975 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. Kurmay subay olarak Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Güvenlik Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Genelkurmay Teşkilat ve Eğitim Daire Kurs Şube Müdürlüğü, Maltepe Askeri Lisesi Komutanlığı, 2. Piyade Tümen 197. Piyade Alay Komutanlığı, 1. Ordu Personel Başkanlığı, 8. Kolordu Kurmay Başkanlığı ve 28. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 1992 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Koçman, bu rütbeyle Kara Kuvvetleri Eğitim Daire Başkanlığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1996 yılında yükseldiği tümgeneral rütbesiyle Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı ile Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerinde bulunan Koçman, 2000 yılında korgeneralliğe terfi etti. Koçman, korgeneral rütbesiyle 9. Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 2004 yılında orgeneral oldu. Orgeneral rütbesiyle Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevinde bulunan Koçman, 30 Ağustos 2006 tarihinden geçerli olarak 3. Ordu Komutanlığı görevine atandı. Neriman Koçman ile evli olan Orgeneral İsmail Koçman'ın 1 çocuğu var.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamu-Sen Başkanı Karapınar:
Memurların yüzde 75'i yoksulluk sınırı altında maaş alıyor Kamusen Erzurum ...
'HÖLLÜK, BİR ANADOLU GERÇEĞİ'
Doğu Anadolu'da, yeni doğan bebeklerin ısıtılmış toprağa sarılarak kundaklanması ...
DURGUNLUK TÜFE’Yİ YÜKSELTTİ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bu yılın Temmuz ayında ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
TAR-ET PROJESİ BÖLGE ÇİFTÇİSİNİN UMUDU OLACAK Projeden bölgedeki ...
DOLANDIRICIYI ÇELENK ELE VERDİ
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, bir işyerinin açılışında, ...
Buzdolabı yardımı
Dadaşkent Belediyesi beldede ikamet eden yoksul bir vatandaşa buzdolabı ...
 
Provokatörler çirkin emellerine ulaşamadılar
Erzurum'un Dadaşkent Beldesi'nde yaşanan su kesintisi nedeniyle kimliği ...
3 GÜNDÜR KAYIP OLAN GENCİN AĞABEYİ ÇAĞRI YAPTI:
Evine dön, sorunları halletmeye hazırız Erzurum'da babasına ait iş yerinde ...
''YANLIŞ İĞNE YAPILDIĞI'' İDDİASI ARAŞTIRILIYOR
Erzurumlu Fatih Solak, kendisine yanlış iğne yapıldığını iddia ederek Valiliğe şikayette bulundu.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gücün Direnişi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva