ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Aile, en büyük dayanışma noktamızdır'
'Aile, en büyük dayanışma noktamızdır'
Yargı mensuplarından Çiftçi’ye veda ziyareti
Yargı mensuplarından Çiftçi’ye veda ziyareti
 Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
 Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
Küresel Bilimsel Ağ’da ATAUNİV farkı
Küresel Bilimsel Ağ’da ATAUNİV farkı
Aziziye Belediyesi’nden saha araştırması
Aziziye Belediyesi’nden saha araştırması
HABERLER>GUNCEL
3 Ağustos 2009 Pazartesi - 04:21

Şehircilikte gerideyiz..

SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum’a bir kent meydanı kurulması yönünde, 2008 yılında Yakutiye Belediyesi yönetimine teklif götürüldüğü, ancak teklifin geri çevrildiği bildirildi. Şehir Plancısı Öner, komisyon tarafından projenin kabul edilmediğini söyledi.

Şehircilikte gerideyiz..

Erzurum’a bir kent meydanı kurulması yönünde, 2008 yılında Yakutiye Belediyesi yönetimine teklif götürüldüğü, ancak teklifin geri çevrildiği bildirildi.
Şehir Plancısı Şahin Öner, Yakutiye Belediyesi için 2008 yılında yapılan uygulama imar planında kent meydanı önerisinde bulunduklarını, ancak teklifin komisyon tarafından kabul edilmediğini söyledi.
KENT MEYDANI TEKLİFİ GERİ ÇEVRİLDİ
Şahin Öner, Yakutiye Belediyesi uygulama imar planını 2008 yılı içerisinde tamamladıklarını ve yönetimine sunduklarını hatırlatarak, planın, İmar Komisyonu tarafından incelendiğini ve Erzurum Kalesi'nin doğusunda 120 dönüm arazinin 50 dönümlük bölümü için önerdikleri kent meydanı teklifinin, geri çevrildiğini bildirdi. Öner, planda kent meydanı için düşündükleri 120 dönüm alan içerisinde, 50 dönümün saat kulesi, rekreasyon alanı ve meydan, 70 dönümde ise, yeni belediye ve kaymakamlık binaları, iş merkezi, antik tiyatro, gösteri ve konser alanı, nostaljik tramvay hattı, otomobil sineması, yaya ve bisiklet yolları bulunduğunu anlattı.
KENT MEYDANI PROJESİ
Planda, ayrıca Erzurum Kalesi ve çevresi, Hacı Cuma Mahallesi ve Narmanlı Camii arasındaki alanda da, özel mimari proje alanı ile seyir terasları önerdiklerini kaydederek, tıpkı kent meydanı gibi, bu önerinin de kabul görmediğini belirtti.
Şehir Plancısı Şahin Öner, planı yaparken, Erzurum'un gelecekteki vizyonunu düşündüklerini anlatarak, Türkiye'nin değişik illerinde çok güzel meydan örnekleri bulunmasına rağmen, şehirdeki bu eksikliği gidermek için plan müellifi olarak katkıda bulunmak istediklerini söyledi.
ERZURUM’Un büyük eksiği
Kayseri, Sivas ve Diyarbakır gibi kentlerde, şehirlerin adlarıyla anılan meydanlar bulunmasına rağmen, Erzurum'da bunun eksikliğinin hissedildiğini kaydeden Öner, “Şehrimize ait bir kent kimliğinin oluşturulması için bir meydan şart. Bunu ortadan kaldırmak için bu şehrin bir sakini, aynı zamanda şehir plancısı olarak üzerimize düşen görevi yapmak istedik.” diye konuştu.
ERZURUM İÇİN BİR KENT MEYDANI NEDEN GEREKLİ? 
Şehir Plancısı Şahin Öner, şehir meydanının elzem olmasının gerekçelerini ise, şöyle sıraladı: “Yeni cazibe merkezi Cumhuriyet Caddesi'nde oluşan aşırı rant baskısını kıracak, sebepsiz zenginleşme olgusunu ortadan kaldırarak toplumun rant ekonomisinden üretim ekonomisine dönüşünü sağlayacaktır. Sebepsiz zenginleşmenin ortadan kalkması, arsa fiyatlarının kent genelinde dengeli dağılımı ile sağlanabilir. Bu da Yakutiye’de yeni bir cazibe merkezi oluşturularak, tek merkezde aşırı değerlenen arsa fiyatlarının dağıtılması ile sağlanacaktır.
Yeni cazibe merkezi Cumhuriyet Caddesi’nde ve arka sokaklarda kangren haline gelen imar uygulamalarını, rant baskısını kıracağından dolayı en az 5 kat rahatlatacak ve hızlandıracaktır.

Yeni cazibe merkezi, Cumhuriyet Caddesi’nde başka cadde olmadığından dolayı biriken taşıt ve yaya trafiğini kendine çekerek, tüm ulaşım problemlerini en az 20 yıllığına çözecektir.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Talat Dündar dundar @hacettepe.edu.tr 4 Ağustos 2009 Salı 00:18

Teklifi kim götürmüş bilemem üzülmesin sizdene önce sanayi alt geçidi başlamadan önce mühendis arkadaşımız güzel bir proje sundu fakat bazı çevrelerce .... nedenlerle dikkate dahi alınmadı alt geçit kanaatime göre mühendisliğin değil de insanlığın ayıbıdır. En önemlisi ÇAYKARA DERESİ nerede bu dere kesidinde akan sel ve yağmur sularını hangi dereye taşıttılar.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Van’a helal olsun..
İHA/Erzurum, doğu Anadolu Bölgesinde organize Hayvancılık Projesi’nin ...
Öztürk’e Facebook’ta istifa çağrısı
AYHAN TÜRKEZ/İHA/Erzurum Kongresi'nin 90'ıncı yıl dönümü kutlamalarına ...
Sigara denetçileri için suç duyurusu
Erzurum Barosu avukatlarından Hakan İkizler, hukuk bürosunu denetleyerek ...
 
Erzurum 'selzede' iller arasında
CİHAN/Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Türkiye’nin sel riski taşıyan bölgelerinin ...
Asfalt’ta “yoksulluğa” son
AYHAN TÜRKEZ/İHA/Erzurum yolları asfalt fakiri. 966 köye ulaşımı sağlayan ...
DSİ’den sel seferberliği
Erzurum’un ilçelerinde uzun süreden beri etkili olan yağmur ve sel baskınlarının ...
 
Bulut selzedelerin gönlünü aldı..
VBB/Erzurum Valisi Bulut geçtiğimiz hafta sele maruz kalan Çat’ın Eşkın ...
“Erzurum, Afet yardımı almalı”
GHA/Erzurum’da yağışlar, sel ve doludan zarar gören çiftçilerin, “2090 ...
Belediye yanlıştan döndü
Samet ÖZÜNAL/Yakutiye Belediyesi tarafından tarihi Bakırcı Camii’nin inşaatına ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Gazze Sınavı ve Tarihin Suskun Ortakları
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
İran’dan alınacak ders
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva