Sarıgül’ü destekleyen CHP İl Başkanı Özgüven, Baykal’ın kazanması halinde tutumunun ne olacağı sorusuna açıklık getirdi:
“Baykal kazanırsa gereğini yaparız”
CHP’de yapılacak olağanüstü kurultay öncesi Sarıgül'e destek veren CHP İl Başkanı Adıgüzel Özgüven, verdikleri kararın partinin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, kişisel hesaplar içinde olmadığını vurguladı.
Genel Başkan Deniz Baykal'a bir çok defa şans verdiklerini belirten Özgüven, "Sayın Baykal, bu şansları iyi değerlendirememiştir. Ülke genelinde hak ettiği oy potansiyelini alamayan partimizde değişime ihtiyaç var ve bu açıdan Sarıgül'ü destekliyorum. parti il başkanlığını korumanın hesabını yapmıyorum. Verilen kararlara saygılıyım" dedi.
SARIGÜL'ÜN KAZANACAĞINA İNANIYORUZ
65 İl Başkanın Baykal'ı desteklemesi konusuna da değinen Özgüven, " Bu konuda kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor. 65 il başkanı olağanüstü genel kurulun olması yönünde fikir beyan etti. Sayın Sarıgül'ün arkasında büyük bir halk desteği var. halk desteğini arkasına alan bir başkan adayının seçimleri kazanacağına inanıyoruz" dedi.
CHP’Yİ HALKIMIZLA BARIŞTIRACAĞIZ
Bir dönem CHP'nin Erzurum da belediye başkanı çıkaracak kadar önemli bir oy potansiyeline sahip olduğunu belirten Özgüven, "CHP ata ve dedelerimizin partisi, biz bu anlamda kendimizi yeterince tanıtamıyoruz. Erzurum da bir dönemler belediye başkanı çıkaracak kadar önemli bir oy potansiyeline sahip olan CHP'nin kaybolan prestijini Sarıgül ile yeniden kazanacağına inanıyoruz. inançla saygılı, demokrasiye ve laikliğe saygılı bir partiyiz" diye konuştu.