Meclis’te ‘rapor‘ sorunu ele alındı
İl Genel Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı Naci Kırkpınar, İl Özel İdaresi’nde ağır işlerde çalışan bazı işçilerin hafif hizmet raporu aldıklarını ve geri işlere geçtiklerini öne sürdü. AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kırkpınar, alınan raporların kamu hizmetini olumsuz yönde etkilediğini kaydederek, “Alınan raporları iyice gözden geçirmek lazım. Çok sayıda raporlu personel var” dedi.
GÜNDEM RAPOR’DU
Erzurum İl Genel Meclisi Şubat ayı 18. Birleşimine, İçişleri Komisyonu tarafından hazırlanan rapor damgasını vurdu. Bazı meclis üyeleri, “Operatör ihtiyacımız var. Çalışacak operatör bulamıyoruz, ama geri hizmette yığınla operatör var. Hepsi rapor alıp işin kolayına kaçmış” şeklinde iddialarda bulunurken, kimi meclis üyeleri de, “Raporlu olanların arkasında siyasi nüfuz mu var ve aldıkları uyduruk raporlara mı güveniyorlar bilinmez ama çalışmak yerine boş duruyorlar” diye konuştu.
Köylere Hizmet Götürme Birliği Daire Başkanı Bedri Özdemir'in de katıldığı toplantıda, İçişleri Komisyonu tarafından hazırlanan raporu okuyan AKP’li Naci Kırkpınar, makine operatörlerinin basit doktor raporu alarak. geri hizmetlerde çalışmalarının önüne geçilmesi için çıkar yol bulunmasını önerdi.
243 İŞÇİ RAPOR ALMIŞ
İl Özel İdaresi'nde 921 işçinin çalıştığını açıklayan Naci Kırkpınar, 2007 yılında en az 2 gün, en fazla 125 gün olmak üzere toplam 243 işçinin rapor aldığını dile getirdi. Alınan raporlar sonrası 4 bin 304 gün iş kaybı meydana geldiğini ifade eden Kırkpınar, “Asıl sorun hafif hizmet raporu alarak başka alanlarda çalışan personel sayısıdır. İşlerin aksatılmadan yürütülebilmesi için hafif hizmet raporu alanların raporlarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığının araştırılması lazımdır. Bunun için mevzuat çerçevesinde gerekirse bir üst sağlık kuruluşundan raporun doğruluğu kanıtlanmalıdır. Hafif hizmet raporu alan personelin önüne geçilmeli, bu şekilde rapor alan personel merkezde, bürolarda değerlendirilerek diğer personele örnek olmaları engellenmelidir. Arazide uygun yerlerde aşçı, bekçi, akaryakıtçı gibi işlerde istihdam edilerek değerlendirilmeli ve arazideki bu ihtiyaç giderilmelidir. Ayrıca İl Özel İdaresi’nde çalışan makinelerin yüzde 41'i ekonomik ömürlerini doldurmuş olduğundan tamirleri de ekonomik olmamaktadır. Bu makinelerin ekonomik olmayanların kayıttan düşerek personel açığı kapatılabilir." diye konuştu.