ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Akpunar’ın annesi dualarla uğurlandı
Akpunar’ın annesi dualarla uğurlandı
Trendyol 1. Lig başlıyor
Trendyol 1. Lig başlıyor
Erzurum Sinema Günleri 16 -24 Ağustosta
Erzurum Sinema Günleri 16 -24 Ağustosta
Aile eğitimi kursiyerleri belge aldı
Aile eğitimi kursiyerleri belge aldı
Kimya Türk Milli Takımından büyük başarı
Kimya Türk Milli Takımından büyük başarı
HABERLER>EKONOMİ
4 Ağustos 2025 Pazartesi - 16:19

Güleç’ten toplu sözleşme değerlendirmesi

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Güleç, yaklaşık 6 milyon memur ve emeklisini ilgilendiren 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Güleç’ten toplu sözleşme değerlendirmesi

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Güleç, yaklaşık 6 milyon memur ve emeklisini ilgilendiren 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Güleç, yaptığı açıklamada enflasyonla mücadele sürecinde tasarrufun memurlar ve emekliler üzerinden yapılmaması gerektiğini ifade etti.

DES Teşkilatlanma Sekreteri Güleç, "Büyükşehirlerde artan kira maliyetleri kamu çalışanı ve emeklileri bir hayli zorlayıcı duruma gelmiştir. Büyükşehir tazminatı ile zorunlu hizmet bölgelerinin teşvik edilmesi sorunun çözümü adına elzemdir" dedi.

Büyükşehir tazminatı elzem

Görev yapmakta olan memurların ve emeklilerin artan ekonomik sorunlar ve enflasyon karşısında ezildiğini ifade eden Başkan Güleç, enflasyonla mücadele sürecinde tasarrufun memurlar ve emekliler üzerinden yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Başkan Güleç konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı; "Toplumun genelinde olduğu üzere memurlarımız ve emeklilerimiz artan ekonomik sorunlar karşısında ciddi anlamda zorlanmaktadır. Kira artışları son birkaç yıldır anormal bir artış göstermektedir. Bilhassa büyükşehirlerimizde ve kıyı illerimizde bir evin kira bedeli 30 bin TL sınırını aşmış durumdadır. Bu sebeple lojman imkanından faydalanamayan memurlarımıza 15 bin TL kira desteği verilmesi elzemdir. Ayrıca büyükşehirde yaşamanın oluşturduğu büyük sorunlara istinaden büyükşehir sınırları dahilinde görev yapmakta olan her bir memura da 5 bin TL büyükşehir tazminatı verilmesi elzemdir.

Zorunlu hizmet bölgelerine teşvik paketi şart

Yaşanan bir başka sorun ise bazı illerimizde ve ilçelerimizde kalıcı öğretmen istihdamının sağlanamamış olduğudur. Öğretmen açığı olan yerlerde bu açığı kapatmak amacıyla ister zorunlu hizmet yükümlülüğü uygulayın ister üç yıl zorunlu çalışma süresi koyarak sözleşmeli öğretmen istihdamı getirmiş olun görüldüğü üzere çözüm sağlanabilmiş değildir. Bu soruna kalıcı çözüm sağlanması isteniyorsa zorunlu hizmete teşvik sağlanmalıdır. Tek kalıcı çözüm bu olacaktır. Zorunlu hizmet bölgesi kapsamında yer alan il ve ilçelerimizde görev yapmakta olup hiçbir tazminat alamayan meslek gruplarının var olduğunu biliyoruz. Örneğin zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapmakta olan binlerce öğretmenimiz var. Zorunlu hizmeti bittiği halde zorunlu hizmet bölgesinde görev yapmakta olan öğretmenlerimize bulunduğu bölgelerin düzeyine göre aylık 10-20 bin TL arasında destek verilmelidir.

Memur ve emekliye bu kapsamda verilen sözler tutulmalı ve ekonomik koşulları iyileştirilmelidir."

 
Trendyol 1. Lig başlıyor
 
Akpunar’ın annesi dualarla uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Temmuz ayı TÜFE en’leri belli oldu
Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte fiyatı en çok ...
Yıllık enflasyon yüzde 33,52 oldu
Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 33,52 oldu, aylık yüzde 2,06 arttı.
Erzurum’dan 7 ayda 20.2 milyon dolarlık ihracat
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’dan bu yılın Temmuz ayında ...
 
Kamu Çerçeve Protokolü detayları belli oldu
Kamu işçisinin ücretine 2025 ilk 6 ay için yüzde 24, ikinci 6 ay için ...
Erzurum’da kişi başına 42.9 bin TL kamu harcaması
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın ilk altı ayında ...
Erzurum dış ticarette ivme kaybını sürdürdü
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum 2025 Haziran ayı ithalat ve ...
 
Genç girişimciler ETSO’da buluştu
TOBB Erzurum GGK Temmuz ayı toplantısı ETSO’da yapıldı.
Erzurum 2025 FİNTÜRK-6 verileri açıklandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 2025 yılının ilk çeyreğinde, ...
Erzurum 2 sıra atladı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum Haziran ayında iller sıralamasında ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İnsanlığın En Yüce Değeri
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Çamur at, yanına kalsın mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva