KOBİLER, MERCEK ALTINDA
UNDP Program Koordinatörü Doç. Dr. Erol Çakmak, Erzurum’daki KOBİ’lerin önemli sorunları olduğunu, bunların teşviklerden yararlanamama ve finansman yetersizliği gibi ciddi sorunlara yol açtığını söyledi.
110 KOBİ’YLE ANKET ÇALIŞMASI YAPILDI
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nce, Erzurum’da 5 ve daha fazla işçi çalıştıran 110 KOBİ ile anket çalışması yapıldı. Çalışma; “İmalat Sanayi Saha Araştırması” adını taşıyan bir rapor haline getirildi.
İMALAT SANAYİ SAHA ARAŞTIRMASI TAMAMLANDI
UNDP Program Koordinatörü Doç. Dr. Çakmak bugün yapılacak olan ‘Erzurum-Erzincan- Bayburt illeri Uygun Yatırım Alanları Çalışma Raporu’ değerlendirme toplantısında ayrıca; “İmalat Sanayi Saha Araştırması”nın da değerlendirileceğini belirterek, çalışmayı bugüne kadar sorunların temeline inen ilk kapsamlı saha araştırması olarak nitelendirdi.
KOBİLERİN SORUNLARI BÜYÜK
Erzurum’da 5 ve daha fazla işçi çalıştıran 110 KOBİ ile gerçekleştirilen anket çalışmasının İl KOBİ’leriyle ilgili ilginç sonuçlar verdiğini kaydeden Doç. Dr. Çakmak, sonuçlara göre, KOBİ’lerin yenilikçi olmaması, beşeri sermayenin yetersizliği, sosyal sermayenin zayıflığı, bilgi ve haberleşme teknolojilerini kullanmadaki yetersizliklerin ön plana çıkan sorunlar olarak dikkat çektiğini belirtti.
"UYGUN YATIRIM ALANLARI” ELE ALINACAK
Doç. Dr. Erol Çakmak Atatürk Üniversitesi ve Birleşmiş Miletler Kalkınma Programı tarafından ortaklaşa yürütülen “Girişimciliği Destekleme Projesi” kapsamında, Türkiye Kalkınma Bankası uzmanları ile birlikte Erzurum-Erzincan- Bayburt illeri ‘Uygun Yatırım Alanları Çalışma Raporu’ hazırlandığını; raporun bugün TSO’da gerçekleştirilecek toplantıyla, bir çalışma gurubu ile Erzurumlu sanayici ve işadamlarının değerlendirmesine sunulacağını açıkladı. Çalışma DAKAP ve ETSO tarafından ortaklaşa biçimde gerçekleştirildi.