ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor FK, Adem Eren Kabak’ı Transfer Etti
Erzurumspor FK, Adem Eren Kabak’ı Transfer Etti
Erzurum Havalimanı Haziran 2025 Trafik Rakamları Paylaşıldı
Erzurum Havalimanı Haziran 2025 Trafik Rakamları Paylaşıldı
Erzurum’da Kur’an Kursu Öğrencilerine Buz Pateni Eğitimi
Erzurum’da Kur’an Kursu Öğrencilerine Buz Pateni Eğitimi
Erdoğan: Terör Sorunu Sona Eriyor
Erdoğan: Terör Sorunu Sona Eriyor
Kamu Kurumlarında Yeni Atamalar
Kamu Kurumlarında Yeni Atamalar
HABERLER>GUNCEL
10 Ocak 2005 Pazartesi - 00:00

İTO'DAN ERZURUM’A ÖZEL DESTEK

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, "2009 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda finale kalan iki adaydan biri olan Erzurum'un kazanması için her desteği verdik ve vereceğiz" dedi.

İTO DAN ERZURUM’A ÖZEL DESTEK

İTO'DAN ERZURUM’A ÖZEL DESTEK İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, "2009 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda finale kalan iki adaydan biri olan Erzurum'un kazanması için her desteği verdik ve vereceğiz" dedi. İTO Başkanı Mehmet Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2009 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın Erzurum'da düzenlenmesinin Doğu Anadolu'nun kalkınmasında önemli bir hamle olacağını belirtti. ERZURUM’UN REKABET GÜÇ VE ŞANSI VAR İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım, 2009 yılında düzenlenecek Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nı organize etme konusunda finale kalan iki ülkeden birinin Türkiye olduğunu belirterek, Türkiye'nin aday ili Erzurum'un Çin ile rekabet edebilecek güce ve kış oyunlarına ev sahipliği edebilecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Yıldırım, "İTO olarak tabii ki, Erzurum'u destekliyor ve kazanabilmesi için her türlü desteği veriyoruz" diye konuştu. TURİZM DOĞU KALKINMASINDA TEK ALTERNATİF Mehmet Yıldırım, "Doğu Anadolu'nun bugüne kadar gelişememesinde çeşitli sosyo-ekonomik ve siyasi sorunlar yanında en büyük engel olarak görülen iklim ve doğa koşulları, gelişme için de turizm kaynaklı kalkınma dışında alternatif bırakmıyor. Bu nedenle, 2009 yılında yapılacak olan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın Erzurum'a alınması halinde bizim de İTO olarak beş yıldır üzerinde çalıştığımız ve hedef gösterdiğimiz 2014 Kış Olimpiyatları'nın bölgede düzenlenebilmesi için de çok önemli bir adım atılmış olacaktır. Bu hafta sonu Avusturya'nın Innsbruck kentinde, adaylar olan Çin'den Harbin ve Türkiye' den Erzurum şehirleri, son kozlarını oynayacaklar. İTO olarak biz de Erzurum'un adaylığını desteklemek için orada olacak ve Bölgesel Kalkınma Projemiz ile vereceğimiz destek ile ilgili bir sunum gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. İTO İNNSBRUCK’DA LOBİ KURDU Öte yandan, hafta sonunda Innsbruck'taki Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu'nda (FISU) yapılacak olan final toplantısına, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yanında, Türkiye adına katılacak olan Erzurum Valisi başta olmak üzere, kentin temsilcileri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Genel Sekreteri Dr. Cengiz Ersun ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) yetkilileri, Innsbruck'ta izlenecek olan stratejiye son şeklini vermek üzere İstanbul'da bir araya geldi. Toplantıda, İTO ve ICVB tarafından yapılacak olan sunum ile ilgili de görüş alış verişinde bulunuldu. Oyunlar için, Türkiye'den Erzurum ile Çin'den Harbin şehirleri arasındaki rekabetin sonucu, 10 Ocak günü Innsbruck'taki sunumlardan sonra belli olacak. Oyunların Erzurum'da yapılması için İTO ve ICVB tarafından yapılacak sunumun büyük önem taşıdığı bildiriliyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
Vefatının 5. yıldönümünde, Basın camiasının duayenlerinden “Alyanak’ı ...
Kurban kesim yerleri konusunda vatandaş aynı görüşte:
"Çevre kirletilmemeli, gelenekler de yitirilmemeli" 20 Ocak’ta ...
SSK Bölge Hastanesi Başhekimi Dr. Almacı:
“HASTANE DEVRİ OLUMLU” Erzurum SSK Bölge Hastanesi Başhekimi ...
 
DOĞU HALA DOKTORSUZ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sağlık personeli ...
İLLER BANKASI YEREL YÖNETİMLERİN DESTEKÇİSİ
2004 yılının değerlendirmesini yapan İller Bankası Bölge Müdürü İbrahim ...
KAÇAK AĞAÇ KESİMİ EKONOMİYİ BALTALIYOR
Erzurum Orman Bölge Müdürü Zeki Teymur, yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu ...
 
Borçlu çiftçilere bir şans daha
Tarım Kredi Kooperatifleri, yeniden yapılandırılan alacaklara 31 Ocak ...
SYDV yoksulun umudu
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aylık 90 milyar lira olan aylık ...
Bayındırlık İl Müdür vekili Güvenç:
‘ADLİYE SARAYI İHALE SAFHASINDA’ Bayındırlık İskan İl Müdür ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva