GSF’de 10. yıl şöleni
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, kuruluşunun 10. yıldönümünde düzenlediği “Ulusal Sanat Sempozyumu” ile Türkiye’nin değişik üniversitelerinden çok sayıda öğretim üyesini ağırlayacak ve Erzurum’da ‘sanat dolu’ günler yaşanacak.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi kuruluşunun 10. yıldönümünde bir dizi etkinliklere imza atacak. Kutlama etkinlikleri kapsamında “Sanatta Anadolu Aydınlanması” adlı Ulusal Sanat Sempozyumu’na Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmet Vildan Alptekin’in yanı sıra Türkiye’nin değişik üniversitelerinden dekan ve öğretim üyeleri katılacak.
2 HAZİRAN’DA START ALACAK
Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 10. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ulusal Sanat Sempozyumu, 2 Haziran Perşembe günü start alacak. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu’nda Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri Hagigat Muharremova ve Naile Mirzazade’nin müzik dinletileri ile start alacak kutlama programı, Güzel Sanatlar Fakültesi 10. Yıl Belgesel gösteriminin ardından açılış konuşmaları ile sürecek. Sempozyumun ilk gününde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmet Vildan Alptekin’in başkanlığında Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Devrim Erbil “Anadolu Aydınlanması Işığında Yeni Geliştiriler” ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan “Yerel Olmanın Sınırları” konulu bildirilerini sunacaklar.
İlk gündeki ikinci oturumda ise Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Devrim Erbil’in oturum başkanlığında, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncay “Anadolu’da Tiyatro Eğitiminin Evetleri ve Fakatları”, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çekil de “Günümüzde Plastik Sanatlar” konulu bildirilerini ve bugündeki üçüncü oturumda da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Aksungur başkanlığında Doç. Dr. M. Reşat Başar “Çağdaş Sanatta Sanatçı, İzleyici ve Sanat Teknolojileri Alternatifleri”, Yard. Doç. Dr. İnsel İnal “Erken Cumhuriyet Dönemi Modernleşme Sürecinde Anıt Heykel ve Zühtü Müritoğlu”, Yrd. Doç. Dr. Rengin Oyman Büken de “Sanatta Ulusal Kimlik Arayışları” konularında konuşmalarını yapacaklar.
Üç gün sürecek olan ve çeşitli üniversitelerden öğretim üyelerinin sanat üzerine bildirilerini sunacakları sempozyumun son gününde Anı gezisi düzenlenecek.
Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 10. yıl etkinliklerine Grafik, Heykel, Resim ve Geleneksel Türk El Sanatları bölümleri ile Fikret Haşimov Atölyesi öğrencileri açacakları yıl sonu sergileriyle renk katacaklar.