MEVCUT ORMANLAR BAKIMA ALINDI
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Oltu Orman İşletme Müdürü M. Mustafa Güner, yapılan bakım çalışmalarının amacının, geleceğin değer ağacını bugünden belirlemek olduğunu söyledi. Orman İşletme Müdürü Güner, “Ormanlarımızda yapacağımız sıklık çalışmaları sayesinde değer ağaçları kolayca tanınır ve bulunur duruma getirmiş olacağız. Üstelik bu ağaçlara serbest yaşama alanı sağlayarak, ışık ve hava ihtiyaçlarını karşılayacağız. Diğer yandan ağaçlardaki karışımın söz konusu olduğu meşcerelerde ise, meşcere karışımını işletme amacına uygun olarak düzenleyerek, meşcere perdesinin bakımlarını yapıyoruz.” diye konuştu.
Güner, sıklık bakımına başlama zamanı olarak, dalların birbirine değip, toprağın tamamen örtülmesini göstererek, bu zamanın, meşcereyi temsil eden fertlerin ortalama bir insan boyuna ulaştığı anda belirlendiğini ifade etti.
ORMAN ALANLARINDA GÜNCELLEŞTİRME
Uygulama olarak öncelikle hasta, yaralı, cılız, ölmüş ve ölmekte olanların çıkarıldığını aktaran İşletme Müdürü Güner, sıklık bakımının, zamanında mutlaka yapılması gerektiğini kaydederek, bu işlemin ihmal edilmesi halinde, özellikle yüksek mıntıkalarda ağaçlarda kar kırılması, devrilmesi ve eğilme gibi durumların yaşanabileceğini kaydetti.
Oltu Orman İşletme Müdürlüğü olarak sorumluluk alanlarındaki ormanların devamlılığını sağlamak için sıklık bakımı, ilk aralama bakımı, suni tensil, tabii tensil ve rehabilitasyon çalışmalarına hız verdiklerini vurgulayan Güner, yapılan silvi kültürel müdahalelerle ormanların geleceğinin garanti altına alınacağını ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlanacağını dile getirdi. Sıklık bakımı ve ormanlarda yürütülen diğer çalışmaların, sezon sonuna kadar devam edeceğini bildiren Mustafa Güner, yılın her mevsiminin, ormanları ilgilendiren ayrı bir sorumluluk anlamına geldiğini sözlerine ekledi.