TEŞVİK YASASININ YEREL EKONOMİK KABİLİYETLERE GÖRE DÜZENLENMESİ, SEKTÖREL BAZDA UYGULANMASI YOLUNDA:
ETSO ‘DEĞİŞİMDE’ İSRARLI
Erzurum’da 2006 yılının ilk sekiz aylık bölümünde ticaret ve sanayi sektörlerinde durağanlığın yoğunlaştığına dikkat çeken ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Cindilli, Dövizdeki dalgalanmalar, teşvik uygulamasının yerel kabiliyette bulunmamasının bunda önemli rol oynadığını açıkladı.
TİCARET SEKTÖRÜNDE UFUK ARAYIŞI
Erzurum’da ticaret ve sanayi sektöründe büyüme olmasına rağmen gelişme olmadığına dikkat çeken Cindilli, ETSO olarak sanayi ve ticaret sektöründe ufuk genişletme hizmeti verdiklerini, çeşitli kredi kuruluşları ve bankalarla yapılan protokollerle ETSO üyelerine destek hizmeti sunduklarını kaydetti.
SORUN, TOBB’DA SESLENDİRİLDİ
Teşvikin yerel ve sektörel kategorilerde sağlanması için girişimlerini sürdürdüklerini, sorunu TOBB nezdinde de seslendirerek TBMM gündemine taşıdıklarını hatırlatan Cindilli, “işsizlik sorunun giderilmesi için istihdama yönelik yatırımlara ihtiyaç var. Bunun için teşvik uygulamalarında yerel kabiliyetler ve sektörel imkanlar göz önünde bulundurulmalı” dedi.
ETSO’DAN YENİ DESTEK HİZMETİ
Öte yandan ETSO ile Garanti Bankası arasında imzalanan protokolle, üyeler için düşük faizli kredi imkanı sağlandı. ETSO Meclis Başkanı t Bilici ile Garanti Bankası Erzurum Bölge Müdürü Kocaman arasında imzalanan protokol ile ETSO üyelerine tüketici kredilerine uygulanan faizin altında 2 milyardan 250 milyar liraya kadar kredi imkanı sağlanacak.