Dadaşkent’ten eğitim yardımı
Okulların açılmasına sayılı günler kala Dadaşkent Belediyesi eğitimde yardım seferberliği başlattı. Belediyeye bağlı köy ve mahallelerde ilköğretim çağındaki çocuklara önlük, ceket, pantolon, kravat, çanta ve çoraptan oluşan yardımlar Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı tarafından dağıtıldı.
Yardım dağıtımına beldeye bağlı altı köyden başlayan Başkan Yaylalı, köy halkının yoğun ilgisiyle karşılandı.
Beraberinde götürdüğü yardım malzemelerini çocuklara giydiren Yaylalı, yeni eğitim öğretim yılı öncesi velilere destek olmak amacıyla bu yardım kampanyasını başlattıklarını söyledi.
Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, eğitim öğretim yılı öncesi velilerin içinde bulunduğu sıkıntıları iyi bildiklerini belirterek, “Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde velilerimize destek olmak, öğrencilerimizi sevindirmek istedik. Okullar açıldıktan sonra kırtasiye yardımı da yapacağız.” dedi.
Başkan Yaylalı, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza en iyi eğitim imkanı sunmak için çalışıyoruz. Köylerimizdeki velilerin sıkıntıları oldukça fazla. Bir önlük alamayacak durumda olan velilerin olduğunu biliyoruz. Biz de belediye olarak, hem halkımıza destek olmak, hem de çocuklarımıza daha iyi bir eğitim imkanı sunmak amacıyla yardım kampanyası başlattık. İnşallah imkanlarımız ölçüsünde bu kampanyalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
Çocuklara nasihatlerde de bulunan Başkan Yaylalı, onlardan çok çalışmalarını ve başarılı olmalarını istedi
Köy muhtarları ise, köydeki çocukların zor şartlar altında ve imkansızlıklar içerisinde eğitim gördüklerini belirterek, Başkan Yaylalı’ya yardımlarından ötürü teşekkür ettiler.