Doğu’nun sanat güneşi: GSF
Atatürk Üniversitesi’nin en genç ikinci fakültesi olan Güzel Sanatlar Fakültesi, fiziksel donanımı, atölyeleri, derslikleri ve öğretim kadrosuyla Doğu’nun sanat güneşi olmayı sürdürecek.
Dekan Prof. Dr. Salih Zeki Bayram, özel yetenek sınavlarına Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden jüri üyesi olarak katılan öğretim üyeleriyle yakından ilgilenip, çalışmalarını takip ediyor.
Fakültenin içini ve dışına kırmızı-beyaz renklerle donatan Dekan Prof. Dr. Bayram, bu renklerle fakültenin özdeşleştiğini ve dış cephesinin boyanmasıyla Güzel Sanatlar Fakültesi’nin daha modern bir görünüme kavuştuğu kaydetti.
Özel Yetenek sınavları öncesi öğrenci ve velilerle yakından ilgilenen Dekan Prof. Dr. Salih Zeki Bayram onların heyecanlarını yenmelerine sağlıyor.
Sanatta Anadolu’nun parlayan güneşi olan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) emin adımlarla ve hızlı bir şekilde hedefine koşuyor.
Atatürk Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi’nden sonra en genç ikinci fakültesi olan Güzel Sanatlar Fakültesi, atılımları ve başarılarıyla Türkiye’nin sayılı fakülteleri arasında yer almayı başardı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Bayram, 1994 yılında kurulan fakültenin bugün batıdaki birçok fakülteyi geride bıraktığını belirterek, “Geldiğimiz nokta üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına gurur vericidir.” dedi.
Fakültede yapılan yetenek sınavları hakkında bilgi veren Dekan Prof. Dr. Bayram, bir yıl önce atanması nedeniyle dekanlığı dönemindeki ilk özel yetenek sınavlarının yapıldığını, şeffaf, sağlıklı ve titiz bir sınav gördüğü için de son derece mutlu olduğunu ifade etti.
Atatürk Üniversitesi’nin Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz önderliğinde başarılı bir üst yönetiminin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Salih Zeki Bayram, fakültenin geldiği noktada ve elde ettiği başarılarda sanata ve sanatçıya büyük destek veren Rektör Sütbeyaz ve üst yönetimin önemli pay sahibi olduğuna işaret ederek, teşekkür etti.
REKTÖR SÜTBEYAZ’A TEŞEKKÜR
Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 1994 yılında kurulduğunu ve bugün geldiği noktanın gurur verici olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Salih Zeki Bayram, “Atatürk Üniversitesi’nin en genç ikinci fakültesiyiz. Fiziksel anlamda donanımlı, atölyeleri ve derslikleriyle oturmuş bir fakültemiz var. 35. Madde gereği Türkiye’nin değişik üniversitelerinde doktora ve master yapan öğretim elemanlarımızla birlikte 6 tanesi Azeri uyruklu olmak üzere 80’e yakın eğitimci kadromuz mevcut. Sahne Sanatları, Grafik, Resim, Müzik, Heykel, Geleneksel Türk El Sanatları, Temel Sanat Eğitimi, Seramik, Sinema-TV ve Fotoğraf’tan oluşan 10 bölümümüz var. Bunlardan yedisi öğrenci alımı yaparken, seramik, fotoğraf ve Sinema-TV bölümlerine öğretim kadrosundaki yetersizlik nedeniyle öğrenci alamıyoruz. Eğitim verdiğimiz 7 bölüm de çalışkan ve yetenekli öğretim elemanları ve öğrencileriyle önemli eserler ortaya koyuyorlar. Tiyatro’dan Resim’e, Heykel’den Geleneksel Türk El Sanatları’na, Müzik’ten Grafik ve Temel Sanat Eğitimi’ne varana kadar tüm bölümlerimiz her eğitim öğretim yılında başarılı çalışmalarıyla göz dolduruyorlar. Bu çalışmalarımıza Üniversite Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ve üst yönetim önemli katkı sağlıyor. Biz de onlardan aldığımız güç ve destekle, azimli ve kararlı bir şekilde hedefimize koşuyoruz.” şeklinde konuştu.
ÖZEL YETENEK SINAVLARININ KEFİLİ BENİM
Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yapılan özel yetenek sınavları hakkında da bilgi veren Dekan Prof. Dr. Bayram, sınavların son derece şeffaf, sağlıklı ve titiz bir şekilde yapıldığını kaydetti. Özel yetenek sınavlarındaki jüri üyelerinin Türkiye’nin değişik üniversitelerindeki öğretim elemanlarından oluştuğunun altını çizen Prof. Dr. Bayram, “Sınavların bu kadar titiz ve ciddi yapıldığını ben bile tahmin etmiyordum. Jüri üyelerimiz kılı kırk yararak, seçmeleri yapıyorlar. Fakat özel yetenek sınavlarından sonra her zaman çeşitli spekülasyonlar yapılır. Sonuçta merkezinde insan olan her yarışmada bu tür dedikoduların olması kaçınılmaz. Bunları önlemek mümkün değildir. Ama ben Dekan olarak fakültemde yapılan tüm sınavlara kefilim.” diye konuştu.
50. YIL COŞKUYLA KUTLANACAK
Yeni eğitim-öğretim yılında da sanatsal etkinliklerin yoğun bir şekilde süreceğinin altını çizen Dekan Prof. Dr. Salih Zeki Bayram, şunları söyledi: “Atatürk Üniversitesi’nin kuruluşunun 50. yıldönümü etkinlikleri kapsamında fakülte dekanlarından oluşan bir kutlama komitesi kuruldu. Bu etkinlikler kapsamında en büyük görev elbette Güzel Sanatlar Fakültesi’ne düşmekte. Biz fakülte olarak yeni eğitim öğretim yılında sanatsal etkinliklere daha fazla yoğunlaşacağız. Sergiler, konserler, tiyatro oyunları ve daha nice sanatsal etkinliklerle Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan üniversitemizin bu 50. yılını ismine yaraşır şekilde coşkuyla kutlayacağız.”
ÖĞRENCİLERE NASİHATLER
Güzel Sanatlar Fakültesi’nin dış cephelerinin boyanmasıyla daha çağdaş bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Dekan Prof. Dr. Salih Zeki Bayram, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi öğrencilere nasihatlerde bulundu.
“Başka Anadolu, başka Trakya ve başka Türkiye yok” diyen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Bayram, sözlerini şöyle noktaladı: “Öğrencilerimiz önce öğrenci olduklarını unutmamalılar. Yasalara ve yönetmeliklere uyarak, milli ve manevi değerlerine bağlı, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, ülkesine, milletine ve cumhuriyetline sahip çıkan gençler istiyoruz. 36 yıllık akademik hayatımda öğrencilerimden hiçbir zaman pısırık ve korkak olmalarını istemedim. Onların cesur, atılgan, bayrağına, ezanına ve milletine sahip çıkmalarını öğütledim. Bunları yapmak, ‘ben yaptım’ demekle değil, çalışmakla mümkündür. Öğrencilerimize her zaman çalışmalarını ve başarılı olmalarını nasihat ettim. Yine bu nasihatlerim doğrultusunda yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”