ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NİN ÜLKE ÜNİVERSİTELERİ İÇİNDE BİLİMSEL YAYIN VE KALİTEDE HEDEF BELİRLEDİĞİNİ AÇIKLAYAN REKTÖR SÜTBEYAZ:
BİR NUMARA OLACAĞIZ
Atatürk Üniversitesi'nin hedefinin 77 üniversite arasında ilk sıraya yükselmek olduğunu anlatan Rektör Prof. Dr. Sütbeyaz, ''Tüm planlama ve programlarımızı 5 yıl içinde bilimsel çalışmalar bakımından ilk sıraya yükselmek için yaptık'' diye konuştu. Doğu'dan yükselen bilim ışığı olan Atatürk Üniversitesi'nin zirveye çıkacağına inandığını kaydeden Prof. Dr. Sütbeyaz, bunu başaracak kadroya sahip olduklarını vurguladı.
Atatürk Üniversitesi, 77 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 2005 yılında uluslararası bilim endekslerine gönderdiği yayın sayısı bakımından ilk 8'de yer alırken, 2000 yılında 88 olan bilimsel makale sayısının 5 yıl içinde yüzde 600 artmasıyla önemli bir başarıyı yakaladı.
Atatürk Üniversitesi (A.Ü) Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, , üniversitenin yakaladığı bilimsel başarının sırlarını anlattı. Üniversitelerin bilim yuvası olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sütbeyaz, Doğu Anadolu Bölgesi'nden bulunan bir üniversitenin, 77 üniversite arasında 8. sırada yer almasınının önemini vurguladı.
Atatürk Üniversitesi'nde yapılan bilimsel makale sayısının her geçen yıl arttığını ifade eden Prof. Dr. Sütbeyaz, ''Son 5 yıldır bilimsel yayın bakımından üniversitelerarası sıralamalarında hep ilk 8 sırada olduk. Bu üniversitemiz için büyük başarıdır'' diye konuştu.
Bilimsel başarıda istikrarı yakaladıklarını anlatan Prof. Dr. Sütbeyaz, başarının sırrının bilimsel çalışmalarının önünü açmak olduğunu belirtti. Prof.Dr. Sütbeyaz şunları söyledi:
''Üniversitemizin tüm imkanlarını bilimsel çalışmalar için seferber ettik. Maddi imkanlarımızı bilimsel çalışmalara kanalize ettik. Bu da üniversitemize global bir başarı getirdi. 5 yıl içinde bilimsel çalışmalarda büyük başarı yakalayarak bir mucizeyi gerçekleştirdik. Üniversitenin bu başarısı artarak devam edecektir.''
Atatürk Üniversitesi'nde yapılan bilimsel yayın sayısının 2000 yılında 88 olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Sütbeyaz, bilimsel yayın sayısının 2001 yılında 158'e, 2002 yılında 368'e, 2003 yılında 529'e çıktığını, 2004'de yılında 478'e düşen bilimsel yayın sayısının 2005 yılında da 524'e yükseldiğini söyledi.
''BİR NUMARA OLACAĞIZ''
Atatürk Üniversitesi'nin hedefinin 77 üniversite arasında ilk sıraya yükselmek olduğunu anlatan Prof. Dr. Sütbeyaz, ''Tüm planlama ve programlarımızı 5 yıl içinde bilimsel çalışmalar bakımından ilk sıraya yükselmek için yaptık'' diye konuştu.
Doğu'dan yükselen bilim ışığı olan Atatürk Üniversitesi'nin zirveye çıkacağına inandığını kaydeden Prof. Dr. Sütbeyaz, bunu başaracak kadroya sahip olduklarını vurguladı.
HALKLA BÜTÜNLEŞME
Atatürk Üniversitesi'nin bölge halkına da başta sağlık olmak üzere birçok alanda hizmet sunduğunu kaydeden Prof. Dr. Sütbeyaz, şöyle devam etti:
''Bilimsel çalışmalarının yanında yerleşkemizle de Türkiye'nin en modern yerleşkesine sahip üniversitelerden biriyiz. Spor komplekslerimiz ve kütüphaneler ile öğrencilerimize en iyi ortamı sağlıyoruz. Sosyal ve kültürel aktivitelerle de önder durumdayız. Teknolojik tüm imkanları öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizin hizmetine sunmuş durumdayız. Ayrıca modern hastanelerimizde bölge halkına en kaliteli hizmeti sunuyoruz.''
İKİ BÜYÜK HANDİKAP
Atatürk Üniversitesi'nin önünde iki büyük handikap olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sütbeyaz, ''Acımasız mevsim şartları ve merkeze uzaklık bizim en büyük handikaplarımızdır'' dedi.
Üniversitesinin bu iki olumsuzluğa rağmen büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini sözlerine ekleyen Sütbeyaz, ''Önümüze koyduğumuz 5 yıl sonra bir numara olma hedefini tutturmak için gece gündüz çalışıyoruz'' diye konuştu.