ERZURUM’DA 139 KÖY YOLU KAPALI
Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar ve soğuk hava günlük yaşamı etkiliyor. Erzurum'da 139, Tunceli'de 114, Bingöl'de 88, Iğdır'da 25 ve Ardahan'da 11 olmak üzere bölgede 377 köy yolunda, kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.
Köylere Hizmet Götürme Birimi ekipleri, yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Açılan bazı köy yollarının tipi nedeniyle yeniden ulaşıma kapandığını belirten yetkililer, yol açma çalışmalarında sıkıntı yaşandığını ifade ettiler.
Bu arada, dün çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Tunceli-Geyiksuyu yolunun 16 saatlik çalışma sonrasında açıldığı belirtildi.
ERZURUM YİNE REKORTMEN
Meteoroloji yetkilileri, bölgede soğuk ve sisli havanın etkisini sürdürdüğünü bildirdi.
Bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıklarının, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 22, Erzincan'da 8, Kars'ta 18, Iğdır'da 1 ve Ardahan'da 17 derece olduğu kaydedildi.
Gündüz ise hava sıcaklıklarının Erzurum'da eksi 8, Erzincan'da eksi 1, Kars'ta eksi 10, Iğdır'da eksi 2 ve Ardahan'da da eksi 10 derece olması bekleniyor.
Bölgede soğuk havanın etkisiyle nehirlerin donması, özellikle balıkçıların sıkıntı yaşamasına neden oldu. Muş'ta donan Murat Nehri'nde balık avlanarak geçimini sağlamaya çalışan köylüler, nehrin yüzeyinin kalın buz tabakasıyla kaplı olduğunu, bu nedenle balık avlayabilmek için buz kalıplarını kırmak zorunda kaldıklarını söylediler.