ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
GSİM heyeti İlçelerde incelemelerde bulundu
GSİM heyeti İlçelerde incelemelerde bulundu
AK Parti istişare etti
AK Parti istişare etti
Bitcoin davasında 66 yıl hapis talebi
Bitcoin davasında 66 yıl hapis talebi
Konyaspor Erzurum kampını tamamladı
Konyaspor Erzurum kampını tamamladı
Erzurumspor FK, ilk hazırlık maçında 2-0 mağlup oldu
Erzurumspor FK, ilk hazırlık maçında 2-0 mağlup oldu
HABERLER>SİYASET
2 Ekim 2009 Cuma - 07:22

DSP’den ‘yoksulluk’ vurgusu

GHA/DSP İl Başkanı Suer, “İnsanların alım gücünü yükseltemedikten sonra vergide indirim yapılsa ne olur, yapılmasa ne olur.” dedi.

DSP’den ‘yoksulluk’ vurgusu

 Demokratik Sol Parti (DSP) Erzurum İl Başkanı Tuncer Suer, “İnsanların alım gücünü yükseltemedikten sonra vergide indirim yapılsa ne olur, yapılmasa ne olur.” dedi.
DSP Erzurum İl Başkanı Tuncer Suer, bazı mal ve hizmetlerde uygulanan ÖTV ve KDV indirimlerinin sona erdirilmesiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.
ASGARİ ÜCRETLİNİN DRAMI
İl Başkanı Suer, otomotiv, beyaz eşya, bilgisayar ve mobilyaya uygulanan vergi indirimlerinin, sadece belli başlı patronların işine yaradığını öne sürerek, “Bu uygulamayla devlet vergi almayarak zarar etmiş, kazançlı çıkan da, ilgili sektörlerde faaliyet gösteren belli başlı büyük patronlar olmuştur. Piyasalara kısmen de olsa bir canlanma gelmiştir, kabul ediyoruz. Fakat milyonlarca insanın asgari ücretin bile altında ücret aldığı bir ülkede, otomobile, beyaz eşyaya ve mobilyaya indirim uygulansa ne yazar, uygulanmasa ne yazar? Böyle bir uygulamadan devlet zarar eder, birkaç patron kazanır. Bu uygulama piyasanın gözünü boyamaktır. Önemli olan insanların satın alma güçlerini yükseltmek ve bu işten devleti de kazançlı çıkartmaktır.” diye konuştu.
“HİÇ DEĞİLSE KAZANÇLI ÇIKAN HALK OLSAYDI”
Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren DSP Erzurum İl Başkanı Suer, ekonominin canlı tutulması için ihtiyaç duyulan sıcak paranın, piyasaların yanı sıra halkta da bulunmadığına dikkati çekerek, parası olmayan bir kimsenin, indirimli de olsa satın alma eyleminde bulunamayacağını kaydetti.
İNDİRİMLER VATANDAŞA YANSISAYDI
Tuncer Suer,  “Vergi indirimleri uygulanarak devletin kasasına girmesi engellenen paralar, belli başlı birkaç patronun cebine gönderilene kadar, halka yansıtılsaydı. Madem devlet böyle bir uygulama yüzünden zarar edecekti, hiç olmazsa bu süreçten vatandaş kazançlı çıksaydı. Bu sayede halka inen sıcak para, piyasalarda dolaşsa ve esnaf günübirlik değil de, temelli rahatlatılsaydı. Vatandaş kredi ister, bulamaz; esnaf kredi talep eder, alamaz. Paranın olmadığı bir ekonomide, isterseniz hiç vergi almayın, bu çözüm getirmez. Hükümet, gerçeklerle yüzleşmeli, sıcak paranın akışı belli başlı kesimlere doğru değil, vatandaşa doğru yöneltilmelidir.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TP, kongreye hazırlanıyor
Türkiye Partisi İl Başkan Yardımcısı Erdem Ört, ERZURUM gazetesine özel ...
“Belediyeler halka hizmet yeridir”
İHA/MHP İl Başkanı Kaya, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret ...
Akdağ’a hakarete ceza
GHA/Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a hakaret eden üniversite öğrencisi 2 ay ...
 
Fırat Hınıs'ta toprağa verilecek
ERZURUM(CİHAN)- Kanser tedavisi gördüğü Ankara'da hayatını kaybeden ...
Öğüt’ten tarımsal girişim
İHA/CHP Ardahan Milletvekili Öğüt, kar yağışının etkili olduğu Erzurum, ...
Büyükşehir kabirleri kaldıracak
23 Temmuz İlköğretim Okulu’nun bahçesinde bulunan ve Şükrü Paşa’nın kızı ...
 
MHP’den ETSO’ya ziyaret
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya ve yönetim ...
TP’den “Açılım” değerlendirmesi
TP Erzurum İl Başkan Yardımcısı Ört; Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde ...
Sendika düzenlemesine tepki
Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Hamza Akyüz, “Hükümet, sendikaları ...
 
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva