ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kurbanlıklar sadece seyirlik
Kurbanlıklar sadece seyirlik
Peçeteye emdirilmiş uyuşturucu ele geçirildi
Peçeteye emdirilmiş uyuşturucu ele geçirildi
ATAUNİV’den liselilere farmakoloji bilgilendirmesi
ATAUNİV’den liselilere farmakoloji bilgilendirmesi
ATAUNİV’den bilgi üretiminde küresel vizyon
ATAUNİV’den bilgi üretiminde küresel vizyon
Erzurum'da 318 gıda işletmesi denetlendi
Erzurum'da 318 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>GUNCEL
24 Ağustos 2006 Perşembe - 00:00

DERİNER BARAJI, ALANINDA DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLACAK

Yapımına 1993 yılında başlanan ve Çoruh Nehri üzerinde kurulmakta olan Deriner Barajı'nın yapım çalışmaları son sürat devam ediyor.

DERİNER BARAJI, ALANINDA DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLACAK

DERİNER BARAJI, ALANINDA DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLACAK Yapımına 1993 yılında başlanan ve Çoruh Nehri üzerinde kurulmakta olan Deriner Barajı'nın yapım çalışmaları son sürat devam ediyor. Çoruh Nehri'nin enerji kapasitesinin yılda ortalama 10 bin 466 kilovatsaat olduğunu ifade eden yetkililer, santrali yeraltından geçen Deriner Barajı'nın inşaatı bittiğinde, alanında dünyanın 3. büyük barajı olacağını belirtti. Çoruh Nehri üzerine 27 baraj kurulmasının planlandığı kaydeden yetkililer, bu barajlardan en büyüğünün Yusufeli ve Deriner Barajı olduğunu ifade ederek, kurulması düşünülen diğer barajların ise sırasıyla Laleli, İspir, Güllübağ, Aksu, Argun, Yusufeli, Deriner, Borçka ve Muratlı barajları ve Hidroelektrik Santrali (HES) projeleri olduğunu açıkladı. Deriner barajı HES'in 253 metre temelden yüksekliğiyle bugüne kadar Türkiye'de inşa edilmiş en yüksek beton baraj olduğuna dikkat çeken yetkililer, barajın kendi alanında dünyanın da 3. yüksek barajı olduğunu vurguladı. Gövde hacmi 3.5 milyon metreküp beton olan Deriner Barajı'nın gövde inşaatı ise yaklaşık 4 yıl sürecek. Deriner Baraj inşaatında görülen en büyük sorun ise yeni yol inşaatları. Baraj inşaatları sebebiyle kullanılmaz hale gelen karayollarının yerine 26 kilometrelik varyant yol inşa edildiğini belirten DSİ yetkilileri, yapılan yolun yeterli olmadığını, mevcut varyant yoldan ilave olarak Şavşat ve Ardanuç güzergahına 10'ar kilometre, Yusufeli İlçesi'ne ise sol sahilden yapılmak kaydıyla 70 kilometre yol inşa edilmesi gerektiğini, yol inşaatlarının bir an önce başlatılarak inşaatın tamamlanacağı tarihe kadar yolun tamamlanması gerektiğini ifade etti. Deriner Barajı ve HES projesinin en önemli safhası ise yeraltı santrali inşaatı. Yetkililer, Çoruh Nehri'nin Türkiye'nin en hızlı akan 1. dünyanın ise 3. nehri olması ve dik yamaçların arasından akması sebebiyle baraj inşaatlarının büyük bir zorlukla yapıldığını kaydetti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇAT YOLUNDA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 4 YARALI
Erzurum'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN ''KUŞ GRİBİ'' GENELGESİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel bir grip salgını (Pandemi) konusunda ...
KUŞ GRİBİ SENDROMU YAŞAMAYACAĞIZ
GÖÇ BAŞLADI, ÖNLEMLER ALINDI Geçen yıl ölümlere de yol açan kuş gribi, ...
 
Hilalkent sakinlerinden Şahin'e teşekkür
Kazım Karabekir Belediyesi eski Başkanı Selahattin Parlak, kendi döneminde ...
Hububat alımları başladı
Erzurum Ticaret Borsası salonunda gerçekleştirilen hububat alımları başladı. ...
İNŞAAT SEKTÖRÜ DURGUNLUK SÜRECİNDE
İnşaat sektöründeki durgunluk kapanan işletme sayısını artırıyor. Türkiye ...
 
MEB'den 'argo' yasağı
Küfür derecesinde argo tabirlerin ve tabu kelimelerin yer aldığı eserlerin ...
İlk yedi ayda 10 bin 182 kimlik yeniledik
İlk yedi ayda 10 bin 182 kişi yeni kimliklerine kavuştu.Nüfus Müdürlüğü ...
Orta refüjlerlere çeki- düzen
Büyükşehir Belediyesi, Orta refüjlerdeki yeşil örtüyü korumak ve yaya ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva