Başkan Küçükler 23 Temmuz’un çok iyi idrak edilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi;
Türk Milli Mücadelesi Erzurum Kongresi ile başlar
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Kongresi’nin 87’nci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında 23 Temmuz’un çok iyi idrak edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Küçükler, “Türk Milli Mücadelesi Erzurum Kongresi ile başlar” dedi.
“Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür; ayrılık kabul edilemez” nidalarının yükseldiği günün Türk ulusuna kutlu olmasını dileyen Başkan Küçükler, mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Erzurum'la bütünleşmiş, Erzurumluya güvenmiş, Erzurum'dan mebus seçilmiş olan Gazi Mustafa Kemal, halkı tek bir çatı altında toplayarak bütün uluslara örnek gösterilecek bir var olma mücadelesinin meşalesini Erzurum’da yakmıştır. 23 Temmuz 1919’da yapılan Erzurum Kongresi'yle, Anadolu'nun sesi ve Türk Milletinin haklı davası anlamını bulmuş, kendisinden sonraki bütün bağımsızlık girişimlerinin felsefesi olmuştur. Erzurum Kongresi temsil ettiği fikir ve prensiplerle milli mücadele hareketinin çıkış noktasıdır. Bu yüzden Türk Milli Mücadelesini genç kuşaklara aktarırken, konuya Erzurum Kongresi’nden başlamak gerekir.”
Cumhuriyet kuran Erzurum’un bu gün hak ettiği noktada olmadığına da işaret eden Başkan Küçükler, mesajında daha sonra şunları anlattı:
“Genç bir nüfusa sahip olan kentimiz göç veren illerin başında gelmektedir. Kayıtlı işsiz sayısı 11 bin 150’dir. Kayıtsızlarla birlikte bu rakam 30 binlerle ifade edilmektedir. Türkiye’nin tarihi kenti, zafer yeri, tarihleşen destanı, muazzam dünü ve geleceğe uzanan ünü olan bu topraklara hizmetti bu yüzden ibadet sayıyoruz. Erzurum'da şekillenen Türk Milli Mücadele Hareketi'nin lideri, bizlere Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk vatanını emanet eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının ve aziz şehitlerimizin manevi şahsiyetleri önünde saygı ile eğiliyor, bu mutlu günün ülkemizin gelişmesine vesile olması diliyorum.”