ANNE HATIRI İÇİN İDEALİNİ ERTELEDİ
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Erzincan Hukuk Fakültesi Dekanı ve Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök, annesinin isteği üzerine ilk önce hekim, idealini gerçekleştirmek için de hukukçu oldu.
Prof. Dr. Kök, yaptığı açıklamada, Ankara'da lise eğitimini tamamladıktan sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne 2 yıl devam ettiğini, annesinin isteğini yerine getirmek için mühendislik eğitimini yarıda bırakarak, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdiğini söyledi.
2000 YILINDA HUKUK’U BİTİRDİ
Uzun yıllar hekim olarak yaşamına devam ettiğini anlatan Prof. Dr. Kök, hayalindeki hukukçu mesleğini gerçekleştirmeye karar verdiğini ifade etti.
Tıp alanında bilimsel çalışmalar yaparak doçentlik unvanını aldıktan sonra, idealini gerçekleştirmek için üniversite sınavına girerek kazandığı Ankara Hukuk Fakültesi'ni 2000 yılında bitirdiğini kaydeden Kök, şöyle devam etti: ''Lise yıllarında inşaat mühedis olmak istiyordum, annem ise doktor olmamı istiyordu. İlk önce mühendis olmaya karar verdim ve 1979'da ODTÜ'de inşaat mühendisliği bölümünü kazandım. Fakat annemin arzusunu hayattayken yerine getirebilmek için ODTÜ'de eğitimimi yarıda bırakarak tıp eğitimi aldım ve doktor oldum. Tıp alanında akademik kariyer yaptım. Daha sonra bu süre içerisinde hukuk mesleğine ilgim arttı. İdealimde bu mesleğe kavuşmak için de hukuk fakültesini bitirdim.''
HEM KENDİSİNİN, HEM DE ANSESİNİN ARZUSU GERÇEK OLDU
Hekim olmasına annesinin çok sevindiğini ifade eden Prof. Dr. Kök, hayalindeki mesleğe kavuşmasının da kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.
Hukukçu ve hekim sıfatıyla bölgede hizmet vermenin gururunu yaşadığını belirten Kök, şöyle konuştu:
''Hem hukukçu hem de hekim olmak, bir akademisyenin olarak sorumluluklarımı artırıyor. Hukukçu olarak Erzincan Hukuk Fakültesi Dekanlığı, hekim olarak da Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini yürütüyorum. İş yoğunluğum bu şekilde artsa da hem annemin hem de kendi idealimdeki mesleği icra etmenin mutluluğunu yaşıyorum.''
Tıp ve hukuk alanında yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere toplam 56 bilimsel çalışması bulunduğunu anlatan Kök, 100'ün üzerinde ulusal ve uluslararası sempozyum ve kongrelere katıldığını kaydetti.
ALDIĞI TÜM BELGELERİN ARŞİVİNİ YAPIYOR
Eğitim süresince aldığı tüm belgelerin de arşivini yaptığını kaydeden Kök, şöyle devam etti:
''Geçmiş ile gelecek arasında bir bağ kurmayı severim. Zaman buldukça geçmişi yad etmek ve gelecekle bir bağ kurmak için arşivini yaptığım belgelere bakıyorum. Elde ettiğim bir başarıyı hiçbir zaman son olarak görmedim. Kazandığım başarılar yeni başarılarımın tetikleyicisi oldu. Artık nihai hedefim birikimimi kaleme alarak kitaplaştırmak olacak.''
GENÇLERE ÖĞÜT: DİSİPLİN BAŞARIYI GETİRİYOR
Prof. Dr. Kök, başarının anahtarının disiplinli çalışmak olduğunu belirterek, ''Aksi takdirde başarı tesadüfe kalır'' dedi.
Öğrencilik hayatının bir döneminin yurtlarda geçtiğini anlatan Kök, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Yurtta bize sunulan imkanları iyi değerlendirdim. Bunun sonucunda ister istemez başarı elde ettim. Bu nedenle gençlere benim en önemli tavsiyem, onlardan ellerindeki imkanları iyi değerlendirmelerini istemek olacak. Elde edilen bir başarı insanı tatmin etmemeli. Her bir başarı yeni bir başarının tetikleyicisi olması gerekir.''