ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>SEÇİME DOĞRU
27 Mart 2009 Cuma - 05:18

“Zafere Değil, Hizmette Sefer’e Çıkıyoruz”

MHP Yakutiye Başkan adayı Zeki Aras, yarışın son virajında rakiplerine ve seçmenlerine uyarılarda bulundu. Seçimi kazanmaktan daha önemli kavramlar olduğunu belirten Aras, “ önemli olan seçmeni kazanmaktır. Bizler seçilmek için yarışırken zafere değil, sefere çıkmış bulunuyoruz” dedi.

“Zafere Değil, Hizmette Sefer’e Çıkıyoruz”

MHP Yakutiye Başkan adayı Zeki Aras, yarışın son virajında rakiplerine ve seçmenlerine uyarılarda bulundu. Seçimi kazanmaktan daha önemli kavramlar olduğunu belirten Aras, “ önemli olan seçmeni kazanmaktır. Bizler seçilmek için yarışırken zafere değil, sefere çıkmış bulunuyoruz. Önemli olan Erzurum’un kazanmasıdır. Projelerimiz ve vaatlerimiz Erzurum içindir. Farklılıklarımız ve ihtilaflarımız rahmete vesile olmalıdır. Bunun için yarışıyoruz. Birbirimizin üstüne basarak değil, el ele seçimlere g,delim. Erzurum sevgisi bilerek kanmaktır. Birbirini kandırmak değil. Muhabbetin renklerle ifadesi zor olsa da sevginin Erzurum’da ifadesi karın beyazı olmalıdır. Gelin ordan başlayalım” dedi.
ÇAĞDAŞ BİR YAKUTİYE
Projelerine değinen Aras, “Atatürk Üniversitesi 50 yıldır merkezi sistemle ısınıyor. Aynı büyüklükte bir kentin ısı masrafı normal şartlarda 4 kat daha pahalı Yani aylık faturamız üniversitenin 4 katı. Yeni sistemle kuru hava yerine azot gazı ve kojenerasyonla masraf 10 katı ucuzlayacak Toplam masrafın yarısı kadar elektrik üretilebilecektir. Havamız temiz yaz aylarında kış derdi olmadan yollarımızda buzlanmadan model bir şehir kurabiliriz (Sadece 10 bin konutun doğalgaz dönüşüm ve kombi parasına Bu proje kurulabilmektedir. MİS projesi ile kışı sıcak, havası temiz, yolları açık, hastaneleri boş bir Yakutiye oluşturacağız” diye konuştu.
Eğitim politikasınada değinen Aras, “Erzurum’un geleceği çocuklarımızın eğitimi Milli Eğitim bankalığına bırakılamayacak kadar önemlidir. Bütün ilköğretim okullarımızın tamiratı, tadilatı ve teşrifatı elden geçirilmeli oyun alanları ve gezinti bölümleri düzenlenmeli dersanelerimiz desteklenmelidir. Devlet okulunda ama özel şartlarda eğitim her yavrumuzun en tabi hakkıdır. Müdürü 20 kez gidip gelen medyaya malzeme olan kepazelik önlenmeli Erzurumun genel başarıdaki 60. Yeri yükseltilmelidir. Geleceğimizi karatmadan karanlıkta aydınlığı vakalıvalım. Okullarımızı düştüğü durumdan kurtaralım.İşsizlik olabilir ama yığınla işsizin olduğu yerde kalifiye elaman yoksa ve o şehirde üniversite var ise o zaman gerçek belediye yok demektir. Açılacak kurslarla sertifikalı ustalarımız bütün yurtta hatta yurt dışında iş bulabilir. Belediye açacağı kurslarla sokağın talebine göre istihdam oluşturabilir” dedi.
TARİHİ DOKU İLE İLGİLİ PROJE
Tarihi dokuyla ilgili projelere de değinen Aras, “Eski şehirde kültürel dokuya uygun yapılaşma yeni kentlerde modern yapılaşma. Kentsel dönüşüm eskileri yıkıp beton yığınlarından ucube apartman dikmek değildir. Eski birikimi korumak tarihi dokuya uygun Erzurum mahalleleri oluşturmaktır. Unutulan taş işlemeciliği ve yapılarda taş kaplama ve ustalığı yeniden canlandırılmalıdır” dedi.
 Ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aras, “Şehirler Taciri, Tüccarı, Sanayicisi,sanatkarı,Şairi,Edipleri hulasa entelektüel birikimleri ile var olurlar. Bunları olmadığı yerde şehirde olmaz. Şehremini bütün bunların hizmetindedir. Denge ve ahenk yani mizanı kura Şehri dengeli gelişime öncülük eder. Adalet duygusu yapılaşmada da korunmalıdır. İşsizlik balık dağıtara değil tacir ve tüccarlarla önlenir. Sanayici ile azalır. Şehirler alimleri ile uleması ile entelektüelleri ile rafin olur. Farklılıklarımız orkestranın sazlarına benzer. Marifet bunlardan besteler çıkarmaktır” ifadelerini kullandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ATİLLA GÖK 27 Mart 2009 Cuma 13:04

ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ ÇOK DEĞERLİ ZEKİİ ABİM İNŞALLAH YENİ BAŞKANIM HAKKINIZDAN HAYIRLISI

Yorumu oyla      6      4  
bursadaki dadaş fatih 27 Mart 2009 Cuma 10:54

sayın zeki aras ın projeleri vede anlattıkları daha mantıklı geldi bana.yakutiye bölgesinin makus talihi inşallah bu projelerle biter.benim sevgili dadaşlara tavsiyem var.değişim vede kentleşme istiyorsanız bu sese kulak verin vede vereceğiniz oylarla geleceğinizi hazırlayın.içimizden biri olan zeki bey gibi şahsiyetlere herzaman ihtiyaç vardır.son karar yinede sizlerde dadaşlar.şahsiyete verin oylarınızı partiye değil....

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırat Üstünde Seçim Çalışması
Demokrat Parti (DP) Erzurum Palandöken İlçe Belediye Başkan Adayı Müfit ...
Polat Kampanyasını Erteledi
Saadet Partisi Palandöken Belediye Başkan Adayı Sıddık Polat, seçim gezisinden ...
“Aziziye’yi Dünya’ya Tanıtacağız”
Saadet Partisi Aziziye Belediye Başkanı Adayı Ensar Coşkun, Belediyelerde ...
 
“İlklere İmza Attık”
Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı ...
Erzurum, Tarihiyle Bütünleşecek
G.İSPİRLİ/MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kamil Aydın, Erzurum’un ...
“Gizlimiz Saklımız Yok”
Palandöken Belediyesi’nin toplan 24 bin 611 lira borcu olduğu bildirildi. ...
 
Aziziye’nin Vizyonu Değişecek
G.İSPİRLİ/Aziziye MHP Belediye Başkan Adayı İsmet Turan, 29 Martta yapılacak ...
Yolsuzluk Varsa, Soruşturma Başlatırım”
Kiremittepe ile ilgili iddiaları değerlendiren Bakan Akdağ,: ''Çıkıp ...
“Verilmeyecek Hesabımız Yok”
MHP‘nin seçime 5 gün kala gündeme taşıdığı Kiremitlik Tepe’de yolsuzluk ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva