ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şimşek: ‘Enflasyonu düşürmek temel hedef’
Şimşek: ‘Enflasyonu düşürmek temel hedef’
Tunç: ‘Temel kanunlarımızın tamamını yeniledik’
Tunç: ‘Temel kanunlarımızın tamamını yeniledik’
Tekin TOBB Eğitim Meclisi’ne seslendi
Tekin TOBB Eğitim Meclisi’ne seslendi
Türkiye Yüzyılı'nda Azerbaycan-Türkiye kardeşliği
Türkiye Yüzyılı'nda Azerbaycan-Türkiye kardeşliği
Türkiye ile Azerbaycan arasında KEK protokolü
Türkiye ile Azerbaycan arasında KEK protokolü
HABERLER>SEÇİME DOĞRU
26 Mart 2009 Perşembe - 05:11

Erzurum, Tarihiyle Bütünleşecek

G.İSPİRLİ/MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kamil Aydın, Erzurum’un tarihi birikimi, kültürel altyapısından aldıkları ilhamla, geleceğini kurmaya aday olduklarını, bu hedefe Erzurum halkının desteğiyle ulaşacaklarını açıkladı.

Erzurum, Tarihiyle Bütünleşecek

YENİ BİR HEYECAN GEREKLİ
ERZURUM Gazetesini ziyaret eden Aydın, kent sosyal ve ekonomik performansının kayda değer bir düşüş içinde bulunduğunu, Erzurum’un yeni bir heyecan ve ritme ihtiyacı olduğunu belirterek, “Suyu Temiz, Havası Temiz ve Yerel Yönetimleri Temiz bir Erzurum için yola çıktık. Halkımızın teveccühü bizimledir. Samimiyetimiz ve Erzurum sevdamız sermayemizdir. “ dedi.
TARİH HAZİNESİ KAYBEDİLİYOR
Erzurum’un bir tarih hazinesi barındırdığını, buna rağmen tanıtım eksikliği, çevre düzenlemesi yapılmaması, tarih vizyonuna önem verilmemesi yüzünden, kentin tarihine sırt döner hale getirildiğini açıklayan Aydın, Çekirdek kent olan Yakutiye’de kentin tarihi ihtişamını ortaya koyacak, “Atakule modeli”ni hayata geçireceklerini bildirdi.
ERZURUM SLÜETİ
Kale, Çifteminareler, Saatkulesi, Ulucami ve üç kümbetlerden oluşan bir Erzurum silüeti oluşturacaklarını, kente gelen Turistlerin tarihi manzarayı Atakule Modeli’yle izleyebileceğini belirten Aydın, projeyi “Erzurum’u Tarihiyle Barıştırıyoruz” diye adlandırdıklarını kaydetti. Aydın, Tebrizkapı etrafında gerçekleştirilecek projeyle yöre esnafının da kalkındırılacağını, ticaretteki durgunluğa son vermeyi amaçladıklarını söyledi.
TAŞ MAĞAZALARI BİR ERZURUM MARKASI
Taşmağazaları’nın Özellikle Ulaşımda yanlış güzergah belirlenmesi, Palandöken kış turizm merkezine gelen turistlere iyi tanıtım yapılmaması yüzünden fonksiyonelliğini yitirme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığının altını çizen Aydın, Taşmağazaları esnafıyla istişare edilerek İstanbul Kapalıçarşı Konseptinin gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Aydın, “Taşmağazaları bir Erzurum markasıdır, onu yeniden ayağa kaldırmak boynumuzun borcudur” dedi.
TİCARET SEKTÖRÜNE HAKSIZLIK EDİLİYOR
Göreve getirilmesi durumunda kent içi ulaşımında güzergahların yeniden belirlenmesi, trafik yoğunluğunun olduğu alanların envanterinin çıkarılarak raylı sisteme geçilmesi için bir çalışma başlatacaklarını açıklayan Aydın şunları söyledi: “Kent içi ulaşımında güzergahlar belirlenirken kentin ticari refleksleri ve potansiyelini barındıran alanlar ihmal edilmiştir. Dikkat edilirse kentin semtleri arasında ticari hacim farklılığı göze çarpmaktadır. Bu haksızlıktır. Biz göreve geldiğimizde önce bu yanlışı düzelteceğiz. Diğer bir önceliğimiz de uydu kent diye adlandırılan Yenişehir, Dadaşken ve aziziye ile eski Kazım Karabekir Bölgesini içeren hafif raylı sistemin oluşturulması olacak. Tabi bütün bunlar yapılırken, mevcut taşıma işletmelerinin de verimliliği esas alınacak.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Mart 2009 Cuma 00:44

Hadi Erzurum İstanbuldaki Marmaray'a, Malatyadaki 19000 TOKİ konutuna, Trabzondaki yeni deniz üstü Stadyuma, Ankaradaki Disneyland'a, Erzincan'daki (Bizden çalınan) AVEA çağrı merkezine, Bayburt'tan şu anda ilişikleri kesilen ve memleketinize (Erzurum'a) yaylanın denilen üniversite hocalarına, Erzurum'da yer bulunamadığı ! için Sivas'a giden DİZAYN boru fabrikasına, düşen Erzurumspora ve şişen Eskişehirspor'a, süper ingilizcesi ile küçüklerin aldığı ! ama kim alsın diye oy verenlerin içinde Prof. Dr. Kemal Tamerin olduğu ve Erzurumlu olmadığı halde tüm komiteden yırta yırta aldığı 2011'e oy vermeye. Biz Tarif etmiş NAZIM HİKMET: koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve âdeta magrur, kosarsin salhaneye.

Yorumu oyla      6      4  
selo 27 Mart 2009 Cuma 00:38

Küçüklerin geçmiş dönem vaatlerini hatırlayan var mı? BEn saklıyorum tam 10 adet. Tam 3 adetini yapmış. Bir tanesi Akdağ köyü yakınlarına bir yeşil alan, kazlar, ördekler, kayıklar vb idi. Aferin demiştim. İyi bir hayaldi ama gerçekleştiremedi. Trabzon AKP adayının 61 ADET HAYALİ var. önemli olan tasarlamak ve yapmaktır. Tasarlamazsan küçükler gibi kanat altında kalırsın.İnsan yüzüne bakamazsın. Seçilse de ne acı bir seçim olur bu. Tabi Erzurum tabiriyle ANORLU olana...

Yorumu oyla      6      4  
selo 27 Mart 2009 Cuma 00:34

Sayın aydın rektörlük seçimlerinde Üniversiteden 8 yıldır kopuk olan adayları desteklememiştir. Projeleri hayal değildir. Kaldı ki Leonardo da vinci ilk helikopteri çizdiğinde hayaldi. Ufku olan hayal edebilir.

Yorumu oyla      6      4  
faruk 26 Mart 2009 Perşembe 21:17

erzurum dışında yaşayan birisi olarak erzurumun şu anki belediye başkanının çok ta başarılı olduğunu söyleyemem yazın ordaydım hükümet destekli üstelik 2011 içinde bu kadar çaba varken kayda deyer bir icraatı yok erzurumun kalkınması ve gelişmesi için ufku geniş atılımcı yöneticilere ihtiyacı var istanbuldaki çalışmalara bakarak erzurumun başkanı bence 0 alır sayın küçüklerin birdaha kazanması erzuruma kaybettirir gelişmiş toplumların memleketide gelişir ticari olarak deyerlendirdim ve erzuruma gelmekten vazgeçtim hizmet verecek kişileri seçin bu seçimler yerelseçim particilikle olmaz önce memleket ve ona çalışacak kişiler lazım

Yorumu oyla      6      4  
Atatürk Üniversitesi 2 26 Mart 2009 Perşembe 20:51

Kamil Aydın'ın yakın bir geçmişte yapılan AÜ rektörlük seçimlerinde takındığı tavrı ve aldığı pozisyonları da henüz kimse unutmadı.Sayın Aydın ister kazansın ister kazanmasın şunu unutmamalıdır ki bunun hesabını ülkücülere mutlaka vermelidir.Kamil Aydın a yakışanda budur. Tabii hatırlıyorsa....

Yorumu oyla      6      4  
SUAT 26 Mart 2009 Perşembe 20:37

YEMLERİ BİTENLER NASIL CIYAKLIYOR

Yorumu oyla      6      4  
Atatürk Üniversitesi 26 Mart 2009 Perşembe 20:27

Sayın Aydın projeleriniz gerçekten ve gerçekleştirilebilirlikten maalesef çok uzak.Kaldıkı üç boyutlu popülizm de denilebilir. Hayallerinizi anlıyoruz ama hayaller bu şehrin gerçekliğinin çok ötesinde.Bilmelisiniz ki hayaller 'Kinist' yaklaşımlarla bir anlam ifade eder.Sizde bunu henüz sezinleyebilmiş falan değiliz. Sağlıcakla kalın.Oylar Devlet BAHÇELİ'ye...

Yorumu oyla      6      4  
Necati 26 Mart 2009 Perşembe 18:06

projelerin sanal olması 22 tırılyona bir kuyu yapmamış olur...........

Yorumu oyla      6      4  
mustafa 26 Mart 2009 Perşembe 13:56

bir tane proje söylemeden, sırf muhalefet olarak ne getirecen. proje koyun ortaya antalya büyükşehir belediye başkanı gibi. size sorabilelim 5 yıl sonunda hani gösterdiğin projeler. Ama laf her zmaan ki gibi bol maşallah. konuşun bakalım nereye kadar. hiç ölmeyecez ne de olsa.

Yorumu oyla      6      4  
İnşallah oalcak! 26 Mart 2009 Perşembe 12:28

Siz sanal demeye devam edin bakalım.30 Mart sabahı Kamil AYDIN geldikten sonra bunları yaptığı zaman mahcup olacaksınız...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Gizlimiz Saklımız Yok”
Palandöken Belediyesi’nin toplan 24 bin 611 lira borcu olduğu bildirildi. ...
Aziziye’nin Vizyonu Değişecek
G.İSPİRLİ/Aziziye MHP Belediye Başkan Adayı İsmet Turan, 29 Martta yapılacak ...
Yolsuzluk Varsa, Soruşturma Başlatırım”
Kiremittepe ile ilgili iddiaları değerlendiren Bakan Akdağ,: ''Çıkıp ...
 
“Verilmeyecek Hesabımız Yok”
MHP‘nin seçime 5 gün kala gündeme taşıdığı Kiremitlik Tepe’de yolsuzluk ...
"Tortum Marka İlçe Olma Yolunda"
Tortum Belediye Başkanı ve AK Parti Tortum Belediye Başkan Adayı Hasan ...
DP'den Şeffaf Belediyecilik Sözü
Demokrat Parti Palandöken İlçe Belediye Başkan Adayı Müfit Özbeyli, 29 ...
 
İzmirli Dadaşlar’dan Öztürk’e Destek
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleriyle ...
"Yöneticilik Cesaret İşidir"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediyecilik konusunda ...
“Sözlerini Tutmadılar”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva