ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>SEÇİME DOĞRU
25 Mart 2009 Çarşamba - 04:33

Yolsuzluk Varsa, Soruşturma Başlatırım”

Kiremittepe ile ilgili iddiaları değerlendiren Bakan Akdağ,: ''Çıkıp 2006-2007'nin rakamlarından bahsediyorlar. Şimdiye kadar neredeydiniz? Seçimlere 5-6 gün kala böyle bir iddiayı ortaya atıyorsunuz. Elinizde bununla ilgili bir belge varsa getirin verin bize İçişleri Bakanlığı müfettişlerine verelim soruşturma yapsın. Kimin elinde bir belge ve bilgi varsa doğrudan bana teslim etsin İçişleri Bakanımıza ben götüreceğim. Ama belediye başkanımızı belden vurma politikası ile yıpratacağını düşünenler yanılıyor..'' dedi.

Yolsuzluk Varsa, Soruşturma Başlatırım”

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Partinin hizmet partisi olduğunu belirterek, 29 Mart yerel seçimlerinde de halkın AK Partiye büyük bir teveccüh göstererek yeniden göreve getireceğini söyledi.
AKDAĞ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekilleri ve Belediye Başkan adayları ile birlikte sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi. AK Parti iktidarı döneminde ve yerel yönetimlerde yapılan hizmetleri anlatan Bakan Akdağ, Erzurum’da bu süreçte önemli hizmetler gerçekleştirildiğini söyledi.
KÖYDES PROJESİ
Akdağ, KÖY-DES projesi kapsamında 968 köyden 497’sinde var olan içme suyu şebekesinin kendi dönemlerinde 432 köyde yapılarak köylerin tamamına yakın bir bölümünde şebeke suyu ihtiyacının giderildiğini söyledi. 2002 yılına kadar sadece 127 köyde kanalizasyon bulunurken, bu dönemde 190 köye daha kanalizasyon yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Akdağ, 203 kilometre asfaltlı köy yolu bulunurken, yine bu süreçte 772 kilometrelik köy yolunun asfalta kavuşturulduğunu anlattı.
EĞİTİM’DE DEĞİŞİM
2002 yılında 6 bin 800 olan öğretmen sayısının bugün 8 bin 500’e çıkarıldığını, 5 bin 399 olan derslik sayısının ise 6 bin 600’e yükseldiğini dile getiren Akdağ, okullaşma oranında yüzde 87’den yüzde 96’ya çıkıldığını belirtti. Yüzde 87 olan okur yazar onanının yüzde 96’ya çıktığını vurgulayan Akdağ, eğitim anlamında önemli hizmetler sağlandığına işaret etti.
Hayvan verimliliğini artırmak, insan sağlığını korumak anlamında proje geliştirdiklerini ve bakanlık olarak bu projeyi desteklediklerini anlatan Akdağ, 2002 yılında 136 bin hayvanın diğer illere sevk yapıldığı Erzurum’da 2008 yılında bu rakamın 504 binlere yükseldiğini kaydetti.
BÖLÜNMÜŞ YOL
2002 yılında Erzurum’da sadece 49 kilometrelik bölünmüş yol bulunurken, kendi dönemlerinde 301 kilometrelik bölünmüş yol yapılarak toplam bölünmüş yol mesafesinin 350 kilometreye yükseltildiğini anlatan Akdağ, 36 kilometrelik alanda yapılan bölünmüş yol çalışmasının ise halen devam ettiğini dile getirdi.
Erzurum’da havayolu ile taşının yolcu sayısında da önemli bir artış sağlandığını söyleyen Akdağ, 2002 yılında 984 bin 610 kişinin uçtuğu Erzurum’da bu sayının 2008 yılında 527 bin 605’e yükseldiğini anlattı.
ÇEVRE ÇALIŞMALARI
Bölgede ağaçlandırma çalışmalarını büyük önem verdiklerini ve geçen bu süreçte 37 milyon fidan dikimi yaptıklarını anlatan Akdağ, bu çalışmaların önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini belirtti.
Erzurum’da yaşanan hava kirliliği konusunda önemli bir mesafe alındığını ve Erzurum’da insan sağlığını tehdit eden bir kirliliğin söz konusu olmadığını dile getiren Akdağ, doğalgaz öncesi hava kirliliği anlamında ilk 5 il arasında gösterilen Erzurum’un artık ilk 20 il arasında dahi yer almadığına dikkat çekti.
2005-2008 yılları arasında hava kirliliği kısa vadeli sınır değerlerin aşıldığı sadece iki gün yaşandığını ifade eden Akdağ, bakanlık olarak bu konudaki takiplerinin devam ettiğini ve herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığını bildirdi.
Erzurum’da aktif sporcu sayısının da 5 bin 600’den 21 bin 730’a çıkarıldığını anlatan Akdağ, TEDAŞ tarafından elektrik hatlarının yeraltına alınması konusunda yüzde 70 başarı sağlandığını ve yıl sonuna kadar yüzde 80’lik bir hattın yer altına alınmış olacağını ifade etti.
41 bin 700 ADSL abonesi bulunan Erzurum’da aktif sigortalı sayısının 2002 yılında 28 bin iken bugün 55 bin kişiye ulaştığını dile getiren Akdağ, iki ilçe dışında tüm ilçelerdeki hastanelerin tamamlanarak hizmete sokulduğunu söyledi.
BÜYÜKŞEHİR PROJELERİ
Basın toplantısında Erzurum Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen çalışmaları ve projeleri de anlatan bakan Akdağ, köprülü kavşaklar, içme suyu arıtma tesisleri, katı atık tesisleri, çok katlı otoparklarla Erzurum’a yeni bir çehre kazandırıldığını söyledi. AK Partili yönetimlerle diğer partilere mensup yönetimler arasında gece ile gündüz kadar fark bulunduğunu belirten Akdağ, 29 Mart Yerel seçimlerinde halkın büyük bir teveccühü ile yeniden göreve getirileceğine inandığını söyledi.
YOLSUZLUK VARSA SORUŞTURMAYI BEN BAŞLATIRIM
MHP’nin CHP tarzı siyaset yaptığını bunun da MHP’ye yakışmadığını ifade eden Akdağ, Erzurum Büyükşehir Belediyesi hakkında usulsüzlük yapıldığı yönünde iddialarda bulunan MHP yönetiminin samimi olmadığını öne sürdü. Bu iddiaların hesabının seçim sonrası sorulacağını anlatan Bakan Akdağ, “Böyle bir yolsuzluk varsa belgeleri getirip elden bana teslim etsinler. Söz veriyorum, İçişleri Bakanlığı’ndan gerekli soruşturma iznini alır gerekli soruşturmayı başlatırız” dedi.
Bu tür haksız iddialar karşısında kimseye pabuç bırakmayacaklarını anlatan Akdağ, Erzurum’da Büyükşehir belediyesi dahil 35 belediyenin tamamına yakınında seçimi kazanacaklarını söyledi.
KÜÇÜKLER PROJELERİNİ ANLATTI

Basın toplantısında daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, hafif raylı sistemle ilgili kredi görüşmelerinin devam ettiğini ve önümüzdeki dönemle bu projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Küçükler, Doğunun en büyük kültür merkezini Erzurum’da inşa edeceklerini ifade ederek, Erzurum’da su ve süt paketlemesi konusunda öncülük ederek tesis kuracaklarını söyledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ladesmi köydesmi... 25 Mart 2009 Çarşamba 18:36

sayın bakanım .sizin iyi niyetli olduğunuza inanıyorum galiba köydes değil... lades edilmişsiniz.TORTUM SERDARLIDA AKP li belediye başkanı milletin içine çıkamıyor..ihale edilmiş suyu bitmediği halde bitmiş akmış göstermiş.fakat vatandaşlar üstü açık derelerden sular içiyorlar ve lanet ediyorlar ve foseptik çukurlar alabalık suyuna verilmiş köyde ssusuzluktan bu sular kaynatılarak içilmeye çalışılıyor.sizin basın danışmanlarınız inşallah okurda buna çare bulursunuz..

Yorumu oyla      6      4  
HADİ PAŞA 25 Mart 2009 Çarşamba 15:43

sayın küçküler 5 yılda sanayi mahlelsine yaptığın 1 hizmeti bu göster sana çalışayım.ama yok.bir hizmet merkezi değil yolumuzu bile asfaltlamadın.belkide 5 yıldır hiç sanayiye bile gelemdin.gençler için bir spor salonu hanımlar için bir kültür merkezi bir halı saha bir futbol sahası bir park söyleyin allah aşkına sayın ak parttili belediyler .yok malesef hiç bir şey koymadınız. ŞİMDİ SANAYİYİ ÇOK İYİ BİLEN VE SOSOYAL TESİSİ PARK YAPACAĞINI SÖYLEYEN SELAHATTİN PARLAK BEYE OYUMUZU VERECEĞİZ. Kİ HİZMET GÖRELİM. SAYGILAR

Yorumu oyla      6      4  
pusat 25 Mart 2009 Çarşamba 12:46

kültür merkezini nereye yapmayı düşünüyor başkan bey.

Yorumu oyla      6      4  
Selo 25 Mart 2009 Çarşamba 11:51

Sayın Bakan diğer kentlerle karşılaştır lütfen. Bu yıl Köydesten en yüklü parayı Trabzon aldı. Size oy vermediği için. Hangi kilometrekarelik alan için Trabzon birinci oldu? Adamlar köyü aştı yaylalarına yol yaptırıyorlar. Siz daha %50 sini bir müteahhidin bedava yüklendiği Ovit Tünelini yapamıyorsunuz ve sizin memleketiniz İspir 120 km ama 2,5 saatte gidiliyor. Eğitim Hastanesinin Aynısını kaç ile yaptınız? 2011'in maliyeti ile Trabzonun deniz doldurularak yapılacak stadının maliyeti yakın. Daha ne sayalım. Köylerimizde 50-60 ihtiyar kalmış. Bu gidişle Çoruh, Fırat ve Arasın kaynağı Erzurum kimlerin eline geçecek? Kanuni, Abdulhamit bu kenti nasıl bir yapıya kavuşturmuşlar ve niye? Bizler kışın ailelerimizle ancak Migrosa gidebiliyorsak burada duramayız. Kenti köyden kurtaracak adam yokmuydu da ben bilirim inadıyla bu adamı aday ettiniz?Klasik MSP-Erbakan inadı. Helal olsun...

Yorumu oyla      6      4  
yorumcu 25 Mart 2009 Çarşamba 09:45

Bakan bey belediyenin menderes caddesindeki yapılan kapalı oto parkında ihale aşamasında yapılan yolsuzluklarıda bir inceletse çok iyi olur. Sağlıcakla kalın

Yorumu oyla      6      4  
BAKAN HAKLI 25 Mart 2009 Çarşamba 08:49

BÜTÜN TÜRKİYE'DE OLAN YOLSUZLUKLARIN HEPSİNDE AKP OLARAK SORUŞTURMA BAŞLATTILAR YA BURADA NİYE BAŞLATMASIN

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Verilmeyecek Hesabımız Yok”
MHP‘nin seçime 5 gün kala gündeme taşıdığı Kiremitlik Tepe’de yolsuzluk ...
"Tortum Marka İlçe Olma Yolunda"
Tortum Belediye Başkanı ve AK Parti Tortum Belediye Başkan Adayı Hasan ...
DP'den Şeffaf Belediyecilik Sözü
Demokrat Parti Palandöken İlçe Belediye Başkan Adayı Müfit Özbeyli, 29 ...
 
İzmirli Dadaşlar’dan Öztürk’e Destek
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleriyle ...
"Yöneticilik Cesaret İşidir"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediyecilik konusunda ...
“Sözlerini Tutmadılar”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ...
 
‘Mahalleler Kadın Eliyle Düzelir!’
GHA/ Dadaşkent’in geleceğine yön vermek için kolları sıvayan bayan muhtar ...
“Alnımız Açık, Yüzümüz Ak”
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, belediyecilikteki tecrübesi ile ...
MHP’den “Kiremitliktepe” Vurgusu
2011 Kış Oyunları atlama kulelerinin yapılacağı Kiremitliktepe bölgesinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva