ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Kasım 2008 Pazar - 13:49

Uluslararası Dadaş Film Festivali Başladı

Erzurum'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali Cumartesi günü başladı.

Uluslararası Dadaş Film Festivali Başladı

Atatürk Üniversitesi (A.Ü.) Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivalin açılış törenine, Erzurum Valisi Sami Bulut, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, A.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, sinema oyuncuları Fatma Girik, Bulut Aras, Vildan Atasever, sinema yönetmeni Yılmaz Atadeniz ve sinemaseverler katıldı.

 FESTİVAL ULUSLARARASI BOYUT KAZANDI   

Festival komite başkanı Nil Gürpınar, törende, üçüncüsü yapılan film festivalinde bu yıl ilklerin yaşanacağını belirterek, birincisi 2006 yılı kasım ayında düzenlenen festivali uluslararası boyuta taşıdıklarını söyledi.

     Yabancı ülke sinemasını Erzurumlu sinemaseverlerle buluşturacaklarını ifade eden Gürpınar, ''Bu yıl uluslararası konuklarımız, Türk cumhuriyetleri sineması ve sanatçıları olacak. Uluslararası bölümümüzde, evrensel sanatçı Cengiz Aytmatov'un anısına özel bir panel gerçekleştireceğiz'' dedi.

     AYTMATOV’UN ESERLERİ SERGİLENECEK

Türk sinemasının yeni yapımlarının, Erzurumlu sinemaseverlerden oluşan halk jürisince değerlendirileceğini aktaran Gürpınar, ''Sanatımıza, kültürümüze ve tarihimize sahip çıkmak, yaşatmak ve daha iyiye götürmeye çalışmanın en önemli görevlerimizden biri olduğuna inanıyorum. Dadaş Film Festivali'nin üçüncüsünü gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum'' diye konuştu.

     Gürpınar, teması ''Anadolu Kadını'' olan ve 5 gün sürecek festivalde, Türk sinemasının yeni yapımlarını ve Cengiz Aytmatov'un eserlerini sinemaseverlerle buluşturulacağını bildirdi.

     KÜLTÜR BAKANLIĞINDAN FESTİVALE DESTEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül de sinema sektörünün desteklenmesine çok büyük önem verdiklerini belirterek, son yıllarda yapılan mevzuat düzenlemeleri, yasal çalışmalar ve gerçekleştirilen uygulamaların bunun en güzel kanıtı olduğunu kaydetti.

     Bakanlığın, bu yıl içinde uzun metrajlı filmlerin üretimi için hazırlanan 150 projeye 10 milyon YTL'lik destek sağladığına dikkati çeken Gül, şöyle konuştu:

     ''Bu desteklemeler sayesinde son yıllarda üretilen film sayısında önemli bir artış olmuştur. 5-6 yıl önce yılda 16 film vizyona girerken, bugünlerde bu sayı 50 geçmektedir. Türk sinema sektörü son yıllarda büyük bir gelişim göstermektedir. 10 yıl öncesine kadar uluslararası alanda filmlerimiz rica minnetle vizyona girerken, bugünlerde Türk filmleri uluslararası alanda, festivallerde gösterilmektedir.''

     BULUT:FESTİVAL ERZURUM’U TANITIYOR

Erzurum Valisi Sami Bulut ise Dadaş Film Festivali'nin uluslararası boyut kazandığına işaret ederek, bu sayede ilin tanıtımını daha iyi yapma olanağına sahip olacaklarını söyledi.

     Festivalin, kültürel anlamda Erzurum'a çok büyük bir katkısı olacağına vurgulayan Bulut, ''Dadaş Film Festivali'nin, halkımıza kültür ve sanat şöleni yaşatacağına inanıyorum'' dedi.

     Törende, konuşmaların ardından festival komitesince, Türk sinemasına önemli katkıları olan yönetmenler ve oyunculara onur ödülleri verildi.

   GİRİKE ÖDÜLÜNÜ BULUT VERDİ

  Onur ödülüne layık görülen yönetmen Yılmaz Atadeniz, ödülünü alkışlar arasında aldı. Festival jürisi tarafından onur ödülüne layık görülen Şener Şen, Memduh Ün, Safa Önal, Yücel Çakmaklı ve Nuri Bilge Ceylan mazeretlerisebebiyle törene katılamazken, yönetmen Yücel Çakmaklı'nın ödülünü adına sanatçı Bulut Aras aldı.

Festivalde onur ödülüne layık görülen ünlü sanatçı Fatma Girik, sinemadaki 51. yılını da kutladı. Sahneye çıkarken Vildan Atasever'in elini öperek karşıladığı ünlü sanatçı, ödülünü Vali Bulut'un elinden aldı. Sineme dünyasında 51. yılını doldurduğunu belirten Girik, aldığı ödülün öneminin büyük olduğunu söyledi. Gençlik yıllarında da birçok ödül aldığını anlatan Girik, "Ancak bu ödül, sanatınızı, mesleğinizi en iyi şekilde yaptığınızı gösterir. Onun için bu ödül çok güzel ve hoş" dedi. Fatma Girik, daha sonra rahatsızlığı sebebiyle törene katılamayan hayat arkadaşı Safa Önal'ın ödülünü de Vali Bulut'tan aldı. Vali Bulut'a sarılan Girik, yaptığı esprilerle salondakileri güldürdü.

AFİŞ SERGİSİ

Festival çerçevesinde ayrıca, açılış töreninin yapılacağı salonun önünde film afişlerinden oluşan bir sergi açıldı. Sergiyi gezerek eski afişlerini inceleyen Fatma Girik, hayranlarının ilgi odağı oldu. Sergiyi gezen davetlilerle fotoğraf çektiren Girik, eski afişlerle anılarını tazeledi. Festivale katılan Bulut Aras'a da büyük ilgi gösteren sinemaseverler, sanatçıyla fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştılar.

3 Aralık'a kadar sürecek festival kapsamında film gösterimleri, konferanslar ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

     Festival, törenin ardından film gösterimleriyle sürdü.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tespih Geleneği Canlılığını Koruyor
Tespih, Türk Kültürünün yaşayan en canlı motiflerinden biri olmayı sürdürüyor. ...
Turizm’e “Güneş” Doğacak
Doğası ve tarihiyle emsalsiz turistik zenginlikleri barındıran Erzurum, ...
Erzurum, Doğa Harikaları Merkezi
Sahip olduğu 25 bin 66 kilometrekare yüzölçümüyle Türkiye topraklarının ...
 
EDT, Çocukları Sevindiriyor
Erzurum Devlet Tiyatrosu ''İki Efendinin Uşağı'' ve ''Kırmızı Şapkalı ...
EDT, Diyarbakır Turnesinde
Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT) ''Tehlikeli Saplantı'' adlı oyunu, Diyarbakırlı ...
Erzurum 1926’yı Arıyor..
Erzurum’un, sosyal, ekonomik, kültürel ve spor alanında yaşadığı gerilemeyi, ...
 
3. Dadaş Film Festivali Başlıyor
Kültür Bakanlığı, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi ...
Özerbaş Erzurum’un Kültür Elçisi
İzmir Altın Saat Kulesi Ödülleri Festivali’ne, Erzurum damgası vurmak ...
Öğretmenlik Sevgisini Tuvale Döktü
Erzurum Anadolu Lisesi’nde Resim Öğretmenliği yapan Esin Karabulut, 24 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva