ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
28 Kasım 2008 Cuma - 11:23

3. Dadaş Film Festivali Başlıyor

Kültür Bakanlığı, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Dadaş Film organizasyonu ile düzenlenen Dadaş Film Festivali’nin üçüncüsü bu yıl 29 Kasım -3 Aralık tarihleri arasında yapılacak

3. Dadaş Film Festivali Başlıyor

Üçüncüsü bu yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek olan Dadaş Film Festivali, 29 Kasım Cumartesi günü başlıyor. Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Tataristan’dan yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncuların davet edildiği festival öncesinde tüm hazırlıklar tamamlanırken, Türk sinemasının devleri 29 Kasım ve 3 Aralık tarihleri arasında Erzurum’da bir araya gelecek.

GÜRPINAR BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Dadaş Film Sahibi Nil Gürpınar, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirecekleri Dadaş Film Festivali ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. DAGC’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Gürpınar, festival düzenlemekteki amaçlarından, festival programına kadar çeşitli konularda bilgiler verdi.

SİNEMANIN DÜNÜ VE BUGÜNÜ

Festival çerçevesinde bu yıl 3 panel, fotoğraf ve afiş sergileri, seminerler ve yarışmalar düzenleneceğini anlatan Nil Gürpınar, festivalde ayrıca Cengiz Aytmatov başta olmak üzere Türk dünyası ile ortak sanatsal motifler ve Türki Cumhuriyetlerinin de katılımıyla, sinemanın dünü ve bugününün ele alınacağını kaydetti. 

Gürpınar, festival kapsamında Prof. Dr. İhsan Özbay'ın edebiyat ve sinema, Prof. Dr. Suat Gezgin'in Türkiye'de sinema ve belgeselci Hilmi Etikan'ın ise sinema tarihi ile ilgili belgesel gösterimi yapacağını ve seminer vereceğini ifade etti.

DİNÇ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇACAK

Etkinlikler kapsamında Yrd. Doç. Dr. Abdülkerim Dinç'in Türki Cumhuriyetler ve sokakta çalışan çocuklar ile ilgili fotoğraf sergisinin açılacağını belirten Gürpınar, ulusal yarışmada ise 2007-2008 döneminde yapılan filmlerin halk jürisi ile değerlendirilerek ödüllendirileceğini belirtti.

Festivalin açılışının Atatürk Üniversitesi’nde yapılacağını, gösterim ve jüri değerlendirmeleri için de Dadaş Sineması’nı seçtiklerini kaydeden Gürpınar, onur ödüllerinin de açılışın yapıldığı gün sahiplerini bulacağını söyledi.

GÜRPINAR: ERZURUM ADINI DÜNYAYA DUYURMANIN ONURUNU YAŞIYORUM

3. Dadaş Film Festivali’nin Onur Ödülleri’nin, festivalin başlayacağı gün olan 29 Kasım’da sahiplerini bulacağını belirterek, Şener Şen, Fatma Girik, Memduh Ün, Safa Önal, Yücel Çakmaklı, Yılmaz Atadeniz ve Nuri Bilge Ceylan’ın Onur Ödülü’ne layık görüldüklerini ifade etti.

Erzurum’un tanıtımı, sosyal ve kültürel hayata renklilik kazandırmak amacıyla gelenek haline getirdiği Dadaş Film Festivali üzerinde herhangi bir kazanç gözetmediğine dikkati çeken Gürpınar, festivalin maliyetiyle ilgili olarak bilgiler de verdi.

ERZURUM’A HİZMET BORÇTUR

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Dadaş Film Festivali için 75 bin YTL ayırdığını anlatan Gürpınar, “Festivalimize 80’inin üzerinde konuk katılacak. Bu konuklardan sadece 20’si yurt dışından gelecek. Biz festival için Erzurum’daki sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerden de destek aldık. Fakat para kazanıyor değiliz, tam tersine üzerine para koyuyoruz. Bir sinemacı olan ve yıllarını Erzurum’la sinemaya veren bir babanın kızı olarak, böyle bir hizmeti Erzurum’a borç olarak görüyorum. Ben festivalci değilim; yapımcıyım, belgeselciyim, filmciyim. Bugün çoğu ilden festival düzenlemem için teklifler geliyor, ama ilgilenmiyorum. Ben kendi alanımla, sinemayla ilgileniyorum” diye konuştu.

ERZURUM ADI ULUSLAR ARASI SANAT PLATFORMUNA TAŞINDI

3. Dadaş Film Festivali ile ilgili olarak çok sayıda yayın kuruluşunda reklamların dönmeye başladığını, bunun Erzurum’un tanıtımı ve gündeme getirilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Nil Gürpınar, “Festivalimiz halkın içinde olacağı bir festival. Dileyen hemşehrilerimiz 5 gün boyunca ücretsiz olarak gösterime girecek olan filmleri izleyebilir, festival coşkusuna ortak olabilirler. Bu organizasyonda amaç Erzurum’u tanıtmaktır. Yurt dışından gelecek olan televizyoncular olacak, buradan canlı yayınlar yapılacak. Şu anda bile Türki Cumhuriyetleri’nde festivalle ilgili olarak programlar yapılıyor. Erzurum’un ismi, Dadaş’ın ismi dünya televizyonlarında gündeme geldikçe haz duyuyorum, onur duyuyorum. Babamın vasiyeti yerine getiriyor olmak, benim için en büyük kazançtır” dedi.

Dadaş Film Festivali’ni organize etmenin planlarını 1999 yılından bu yana yaptığını, gerekli altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra ilkini 2006 yılında düzenlediklerini hatırlatan Gürpınar, “Bu memleket bizim, ben Erzurumluyum, çocuklarım da Erzurumlu. Memleketime bir gönül hizmeti veriyorum, benim bu hizmetime destek olan herkese de minnet duyuyorum, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özerbaş Erzurum’un Kültür Elçisi
İzmir Altın Saat Kulesi Ödülleri Festivali’ne, Erzurum damgası vurmak ...
Öğretmenlik Sevgisini Tuvale Döktü
Erzurum Anadolu Lisesi’nde Resim Öğretmenliği yapan Esin Karabulut, 24 ...
Milli Mücadele’de “Dadaş” Damgası
Erzurum’a 1919 yılında Dahiliye Nezareti (İçişleri Bakanlığı) tarafından ...
 
Türk Halk Kültürüne Destek
Digor ilçesinde Kaymakam Serkan Şeker öncülüğünde kurulan Digor THM Gönül ...
Piyanist Onay'dan Chopin Ziyafeti
Dünyada Chopin'i en iyi yorumlayan sanatçılar arasında yer alan devlet ...
Tandırın Kokusu Avustralya'ya Ulaşıyor
Doğu Anadolu kültürünün geleneksel unsurlarından biri olan, Erzurum başta ...
 
“Kapı Mirası”nı Koruyamadık
Tarihte, kalesi, tabyaları ve düşman işgaline karşı yapılan dış surlarıyla ...
Tarihi, Duvarlara Kazıdılar
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlık Bölümü öğrencisi ...
Erzurum’u Fotoğraflarla Tanıtacaklar
Atatürk Üniversitesi 'Odak Fotoğrafçılık Kulübü' Narman ve Oltu İlçelerine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva