ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>SPOR
12 Şubat 2022 Cumartesi - 04:41

Türk tarihinin sembol isimlerine vefa

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 8. Emrah Özbay Uluslararası Buz ve Kaya Tırmanışı Çalıştayının İzmir Kaya Tırmanışı Selçuk-Belevi’de tamamlandı.

Türk tarihinin sembol isimlerine vefa

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 8. Emrah Özbay Uluslararası Buz ve Kaya Tırmanışı Çalıştayının İzmir Kaya Tırmanışı Selçuk-Belevi’de tamamlandı. Dünyaca ünlü dağcılar oluşturdukları 5 ayrı tırmanış rotasına isim verme hakkını Dokuz Eylül Üniversitesine bıraktı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, rotalara milli mücadele döneminin ve Türk tarihinin sembol isimleri Süleyman Fethi Bey, Ahmet Hulusi, Kızılelma, Akıncı ve Tomris Hatun adını verdiklerini söyledi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 8. Emrah Özbay Uluslararası Buz ve Kaya Tırmanışı Çalıştayı, Erzurum’daki buz tırmanışının ardından İzmir Selçuk Belevi’de gerçekleştirilen kaya tırmanışı etabıyla sona erdi. Dağcılık sporunun uluslararası isimleri, çekiç ve kramponlarla gerçekleştirdikleri kaya tırmanışında 5 ayrı rota oluşturdu. Dünyaca ünlü sporcular, açtıkları rotalara isim verme hakkını Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bıraktı. Birinci rotaya Süleyman Fethi Bey, ikinci rotaya Ahmet Hulusi, üçüncü rotaya Kızılelma, dördüncü rotaya Akıncı ve beşinci rotaya Tomris Hatun isimleri verildi. Yaptıkları çalışmayla önce rotalarını çizen ve zorlu tırmanışlara imza atarak yer çekimine meydan okuyan dağcılar, omuz omuza mücadele ederek etapları başarıyla tamamladı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, gerçekleştirilen etkinlik için sporcuları tebrik etti.
ROTALARA TARİHİ İSİMLER
8. Emrah Özbay Uluslararası Buz ve Kaya Tırmanışı Çalıştayı ile dünyaca ünlü dağcıları önce Erzurum, şimdi de İzmir’de misafir ettiklerini söyleyen Rektör Nükhet Hotar, “Sporcularımız, çalıştayın İzmir etabında, özellikle kaya tırmanışında dünyada örnek olabilecek Selçuk Belevi’de önemli bir tırmanış gerçekleştirdiler. Doğaya saygı göstererek yaptıkları tırmanışı başarıyla tamamlayarak 5 ayrı rota oluşturdular. Rotalara isim verme hakkını da üniversitemize bıraktılar. Biz de rotalara milli mücadele döneminin ve Türk tarihinin önemli isimleri Süleyman Fethi Bey, Ahmet Hulusi, Kızılelma, Akıncı ve Tomris Hatun adlarının verilmesini kararlaştırdık. Etkinliğimizin dağcılık sporunun tanıtılmasına, yaygınlaştırılmasına ve sevdirilmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Tırmanış açısından farklı özellikler barındıran ve iki etabı da başarıyla tamamlayan dağcılığın uluslararası isimlerine teşekkür ediyoruz. Bir şölen şeklinde gerçekleşen etkinliğimize ismini verdiğimiz, dağcılık sporunda önemli başarılara imza atan üniversitemiz mezunu merhum Emrah Özbay’ı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi.
Çalıştayın Erzurum ve İzmir etabında yürekleri ağza getiren tırmanışlara imza atan dünyaca ünlü dağcılar ise “Hem Erzurum’da hem İzmir’de önemli ve zorlu tırmanışlar gerçekleştirdik. Daha geniş katılımlı organizasyonlarda yer almak ve Türkiye’de dağcılık sporunun gelişmesine katkı sunmak için her zaman hazırız” açıklamasında bulundu.
DAĞCILIĞIN ÖNEMLİ İSİMLERİ KATILDI
Dokuz Eylül Üniversitesinin ev sahipliğinde geliştiren 8. Emrah Özbay Uluslararası Buz ve Kaya Tırmanışı Çalıştayına dağcılık sporunda dünyada söz sahibi olan isimler katıldı. Etkinliğe; Rusya Duatlon Şampiyonu Egor Matveenko, Sibirya Buz Tırmanışı Şampiyonu Roman Khudiakov, Azerbaycanlı ünlü dağcı Rinat Rahimkhanov, 2018 ve 2019 National Copmetition Şampiyonu Artem Zhdanov, Winter K2 expedition 2019 tırmanışçısı ve Alpinizm Ustası Roman Abildaev, 2009 Golden Ice Ax Asia Ödülü sahibi Boris Dedeshko ve uluslararası yarışmalarda mücadele eden Gülnaz Januzakova, Polina Oshmarina ve Leyla Ahmadova’nın yanı sıra dağcılık sporunun önemli isimleri yer aldı.

 

 
KUDAKA’dan bölge ihracatına altyapı desteği
 
Zil güven tazeledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akar: 'Nice başarılar elde edeceğiz'
Furkan Akar, 'Bakanımızın sayesinde yeni açılan tesisler, buz pistleri ...
Erzurum Ümraniye maçını Doman yönetecek
Erzurumspor’un deplasmanda çıkacağı Ümraniyespor karşılaşmasını Turgut Doman yönetecek.
Akar: ‘2026’da madalya için koşacağım’
Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyatları'nda tarihte ...
 
Furkan Akar’a coşkulu karşılama
Final B serisini ikinci bitirerek olimpiyatlarda 6. olan Furkan Akar yurda ...
 Erzurumsporlu Fırat Diyarbekirspor’da
Profesyonel futbolda 27 günlük ara transfer maratonu tamamlandı.
ATAUNİ’de Akar ve İpçioğlu gündemi
Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyatlarında Türkiye ...
 
Kasapoğlu: ‘Daha büyük hedeflere yürüyeceğiz’
asapoğlu, "Çalışmalarımız, iddialarımız devam edecek. İşte o iddiayı kış ...
Yeşilay’dan Sigarayı Bırakma Günü mesajı
Yeşilay Erzurum Şube Başkanı Mevlüt Doğan, 9 Şubat Sigara Bırakma Günü ...
Özbay Dağcılık Çalıştayı sona erdi
Erzurum’da 8’incisi düzenlenen Uluslararası Emrah Özbay Buz ve Kaya Tırmanışı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva