ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SPOR
12 Şubat 2022 Cumartesi - 04:29

Akar: 'Nice başarılar elde edeceğiz'

Furkan Akar, 'Bakanımızın sayesinde yeni açılan tesisler, buz pistleri ve salonlarla nice sporcular yetişecek ve nice başarılar elde edeceğiz. ' dedi

Akar:  Nice başarılar elde edeceğiz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’nin en büyük buz pisti olma özelliğini alan Zeytinburnu Buz Pisti’nde incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, "Hedefimiz sporun tabana yayılması. Bununla birlikte birbirinden yetenekli gençlerimizin tespit edilip, keşfedilip onların yönlendirilmesi hedeflerimiz arasında" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yapımı tamamlanan 39 bin metrekarelik alana sahip ve 2 bin 500 seyirci kapasiteli Zeytinburnu Buz Pisti’nde incelemelerde bulundu. Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın sayılı pistlerinden biri olan Zeytinburnu Buz Pisti’ne gelen Bakan Kasapoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile birlikte pisti gezdi. Bakan Kasapoğlu ve Başkan Arısoy’a 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’nda erkekler bin metre kısa mesafe sürat pateni dalında 6’ncılık başarısı elde eden Furkan Akar da eşlik etti.
“HEDEFİMİZ SPORUN TABANA YAYILMASI”
Her branşta iddiasını en yukarı koymuş bir Türk sporu ve sporcularının olduğunu dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bir sinerjinin sonucu hem Türkiye’nin en büyük pistindeyiz hem de Avrupa’nın en sayılı tesislerinden birindeyiz. Ülkemizin spor kültürü noktasında, sporda performans gelişimi noktasında hem olimpiyatlar hem de şu anda kış olimpiyatları hakikaten ayrı ayrı heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor. Hedefimiz sporun tabana yayılması. Bununla birlikte birbirinden yetenekli gençlerimizin tespit edilip, keşfedilip onların yönlendirilmesi hedeflerimiz arasında. Bu çerçevede el birliğiyle çalışıyoruz. Kurumlarla, kuruluşlarla, yerel yönetimlerle çok önemli işbirliklerimiz var. Her branşta iddiasını en yukarılara koymuş bir Türk sporu ve sporcularımız var" dedi.
“YETENEKLERLE İLGİLİ BÜYÜK ÇALIŞMALARIMIZ VAR”
Zeytinburnu Buz Pisti’nin Türkiye’nin en yeni, modern ve donanımlı tesisi olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Avrupa’nın en rekabetçi tesislerinden biri. Her biri bin 800 metrekare 2 olimpik pistimiz var burada. İçerisindeki localarıyla, salonlarıyla, gençlik merkezi ve kütüphanesiyle adeta 7-24 yaşayan bir tesis. İnşallah nice şampiyonları buradan yetiştireceğiz. Geçtiğimiz günlerde Furkan Pekin’de bizi gururlandırdı. Türkiye’nin bir ilkini yaşattı. Fatih Arda yine ayrı bir gurur yaşattı. Biz onların önünü açacağız. Tesis öncelik. İkinci konu yeteneklerin tespiti. Yeteneklerle ilgili büyük çalışmalarımız var. Yeteneklerin tespitini tesadüflere bırakmama noktasında gayretlerimiz var. Bununla birlikte de doğru kurgulanmış ve takip edilebilen sürdürülebilir bir sistem bizlerin bu anlamdaki en büyük kılavuzu. Bunları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da el birliğiyle, güç birliğiyle ülkemiz için milletimiz için şanlı bayrağımız için ortaya koymaya devam edeceğiz" diye konuştu.
ARISOY: “GEÇTİĞİMİZ 15 GÜN BOYUNCA BURADA 11 BİNE YAKIN ÇOCUĞUMUZ TEMEL PATEN EĞİTİMİ ALDI”
Bugünden itibaren Zeytinburnu Buz Pisti’nin profesyonel kullanıma geçtiğini duyuran Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Bilindiği üzere Türkiye’nin en büyük buz pistindeyiz. Bu buz pistimizin Zeytinburnu’muza, İstanbul’umuza, Türkiye’mize kazandırılmasında büyük desteği olan Gençlik ve Spor Bakanımız ve Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Daha önce de duyurduğumuz gibi karne tatilinden hemen önce burası kullanıma açılmıştı. Geçtiğimiz 15 gün boyunca burada 11 bine yakın çocuğumuz temel paten eğitimi aldı. Bugünden itibaren profesyonel kullanıma da geçiyoruz" diye konuştu.
FURKAN AKAR: “NİCE SPORCULAR YETİŞECEK VE NİCE BAŞARILAR ELDE EDECEĞİZ”
Zeytinburnu Buz Pisti’nin açılmasında başta Bakan Kasapoğlu ve emeği geçenlere teşekkür eden 2022 Pekin Kış Olimpiyatları kısa mesafe sürat pateni erkekler bin metrede 6’ncılık başarısı elde eden Furkan Akar da, "Zeytinburnu Belediye’mize açılan buz pisti İstanbul’a hayırlı olsun. Bakanımızın sayesinde yeni açılan tesisler, buz pistleri ve salonlarla nice sporcular yetişecek ve nice başarılar elde edeceğiz. Bu sporcular ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek. Ben inanıyorum ki burada nice Furkan'lar yetişecek. Benden daha iyi sporcular yetişecek diye umuyorum. Bakanıma, federasyonumuza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz" açıklamasını yaptı.

 

 
142 bin öğretmen eğitim aldı
 
'Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Ümraniye maçını Doman yönetecek
Erzurumspor’un deplasmanda çıkacağı Ümraniyespor karşılaşmasını Turgut Doman yönetecek.
Akar: ‘2026’da madalya için koşacağım’
Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyatları'nda tarihte ...
Furkan Akar’a coşkulu karşılama
Final B serisini ikinci bitirerek olimpiyatlarda 6. olan Furkan Akar yurda ...
 
 Erzurumsporlu Fırat Diyarbekirspor’da
Profesyonel futbolda 27 günlük ara transfer maratonu tamamlandı.
ATAUNİ’de Akar ve İpçioğlu gündemi
Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyatlarında Türkiye ...
Kasapoğlu: ‘Daha büyük hedeflere yürüyeceğiz’
asapoğlu, "Çalışmalarımız, iddialarımız devam edecek. İşte o iddiayı kış ...
 
Yeşilay’dan Sigarayı Bırakma Günü mesajı
Yeşilay Erzurum Şube Başkanı Mevlüt Doğan, 9 Şubat Sigara Bırakma Günü ...
Özbay Dağcılık Çalıştayı sona erdi
Erzurum’da 8’incisi düzenlenen Uluslararası Emrah Özbay Buz ve Kaya Tırmanışı ...
Kasapoğlu 2022 yılı gençlik projelerini paylaştı
Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, basın kuruluşlarının temsilcileri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva