ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
HABERLER>EĞİTİM
8 Ağustos 2015 Cumartesi - 03:04

Sorun çözüldü

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin dönüşüm sürecinde düzenlenen özel eğitim kurumlarında değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliğin Başbakanlığa gönderildiğini söyledi.

Sorun çözüldü

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sapardurdı Toylıyev'i ile görüşmesi öncesinde Çırağan Sarayı'nın bahçesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı sonrası dershanelerin dönüşmesine yönelik Milli Eğitim Bakanlığının yönetmelik çalışmasına ilişkin soru üzerine Avcı, Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararındaki ilkesini göz önüne alarak Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde gerekli düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

YENİ YÖNETMENLİK

Avcı, özel öğretim kurumlarında değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayınlanmak üzere bugün Başbakanlığa gönderdiklerini belirterek, "Bu gece herhalde yayınlanır. Yarın yönetmeliğimiz çıkmış olacak" diye konuştu.

Yönetmelikteki düzenlemeleri açıklayan Avcı, ilgili yasada ve yönetmeliklerde "dershane" diye bir kurum tanımının olmadığını bildirdi.

BAKAN AVCI AÇIKLADI

Gerek Anayasa, gerek Milli Eğitim Temel Kanunu, gerek diğer yasalarda Türkiye'de yapılacak her türlü eğitim ve öğretimin Milli Eğitim Bakanlığının denetiminde ve gözetiminde yapılmasına ilişkin hükümler olduğunu vurgulayan Avcı, şöyle devam etti:"Bu hem bir sorumluluk hem de bir görevlendirme Milli Eğitim Bakanlığı açısından. Biz Türkiye'de her ne ad altında olursa olsun eğitim öğretim faaliyeti gösteren bütün kurumları gözetlemekle ve denetlemekle yükümlüyüz, sorumluyuz. Bu sorumluluğumuzu da nasıl yerine getiriyoruz? İlgili yasada ve yönetmelikte 'Hangi kurum nasıl tanımlanmış, o kurumun kriterleri nedir, açılış kriterleri nedir, faaliyet kriterleri nedir?' Bunlar ayrıntılı olarak tanımlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı da herhangi bir kurum açma izni için müracaat ettiğinde, önce açma kriterlerine uyuyor mu? Buna bakıyoruz. Sonra uygulayacağı program Milli Eğitim Temel Kanunu'nun temel ilkeleri açısından uygun bir program mı? Bunu denetliyoruz. Sonra açma izni veriyoruz. Sonra da bu kriterler doğrultusunda periyodik denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu, bütün kurumlar için geçerlidir. Kendi okullarımız için, resmi okullar ve özel okullar, tüm kurslar, etüt ve eğitim merkezleri için geçerlidir. Dolayısıyla bu kriterlerin net bir biçimde tanımlanmış olması gerekmektedir."

DERSHANE YERİNE "ÖZEL ÖĞRETİM KURSLARI"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan son değişikliklerle, daha önce çok genel ifadeyle çeşitli kurslar başlığı altında belirtilen kursları dört sınıfta topladıklarını kaydetti.

Bunlardan birinin de daha önce dershaneler üzerinden okul dışı eğitim almak isteyen öğrencilerin ve velilerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olduğunu ifade eden Avcı, "Özel Öğretim Kursları, adı altında bunu tanımladık. Özel Öğretim Kursları'nın nasıl açılacağı veya mevcut kurumlardan özel öğretim kurumlarına nasıl dönüştüreceği kriterleriyle ayrıntılı olarak burada vurgulanmıştır" dedi.

Avcı, Anayasa Mahkemesinin dönüşüm programının kendisini iptal etmediğini belirterek, şöyle devam etti: "Dolayısıyla temel liseler gibi diğer kurslar da zaten devam ediyorlar. Diğer kurslardan, diğer kurumlardan özel okula, anaokuluna, ilkokula, liseye, özel etüt eğitim merkezine veya çeşitli kurslara dönüşmek isteyen kurumların önü açıktı zaten. Anayasa Mahkemesinin kararında bu net bir biçimde vurgulanıyor. Dolayısıyla dönüşen veya dönüşmeyen, dönüşmek için daha önce müracaat etmiş ve etmemiş olan her kurum Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde belirtilen esaslar çerçevesinde dönüşebilecekler. Faaliyetlerini özel öğretim kursu adı altında, eğer özel okula dönüşmek istiyorlarsa özel okul adı altında, etüt eğitim merkezi olarak dönüşmek istiyorlarsa o ad altında ve onun kriterlerine uygun olarak sürdürebilecekler. Özel öğretim kurumları hafta içerisinde ve hafta sonunda, okul dışı eğitim desteği isteyen öğrencilerimize kurs vermek üzere düzenlenmiş kurumlardır.

 
Güllüce’den ‘Yeşil dönüşüm’ vurgusu
 
Tendürek geçidi’nde çatışma: 1 şehid
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Sınav Güvenliği zirvesi tamamlandı
Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel ...
Eğitim-Bir-Sen taleplerini açıkladı
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, öğretmenlerin tuttukları ...
Yaylalı, Devlet Üniversiteleri Buluşması’na katıldı
Son dönemde kurulan 8 devlet üniversitesi bilgilendirme ve değerlendirme ...
 
Öğrenciler kurumları tanıyor
Erzurum’da 150 İlköğretim öğrencisi proje kapsamında kurumları yakından tanıma imkanı bulacak.
Mesleğe TDV desteğiyle hazırlanıyorlar
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel ...
Kimya Olimpiyatı’nda Atatürk Üniversitesi damgası
Azerbaycan’ın Bakü kentinde 20-29 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen ...
 
Atatürk Üniversitesi’nde kayıtlar başladı
2015-ÖSYS merkezî yerleştirme sonuçları veya Özel Yetenek Sınavları ya ...
Okuldan geriye duvarları kaldı
Olur ilçesine bağlı Ormanağzı köyünde bulunan okulda yangın çıktı.
PTSO kursiyerleri sertifikalarını aldı
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası (PTSO) ve Mesleki Teknik Lisesi ortaklaşa ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva