ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>EĞİTİM
6 Ağustos 2015 Perşembe - 08:24

Eğitim-Bir-Sen taleplerini açıkladı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, öğretmenlerin tuttukları nöbet görevine karşılık ek ders ücreti ödenmesi konusunun toplu sözleşme masasında taleplerini ileteceklerini belirterek, “Tutulan her nöbet için 6 saat ek ders ücreti istiyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen taleplerini açıkladı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, öğretmenlerin tuttukları nöbet görevine karşılık ek ders ücreti ödenmesi konusunun toplu sözleşme masasında taleplerini ileteceklerini belirterek, “Tutulan her nöbet için 6 saat ek ders ücreti istiyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen, en büyük hizmet kolu olan Eğitim Öğretim ve Hizmet Kolu için 2015-2016 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme tekliflerini açıkladı. Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez’inde açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, toplu sözleşmenin üçüncüsünü gerçekleştirmek üzere bu hafta itibari ile kamu işveren ile toplu sözleşme sürecini başlattıklarını kaydetti. Selvi, ”Pazartesi günü ilk yaptığımız toplantı da bir takım prensiplerin genel çerçevesinde toplu sözleşmeyi konfederasyon başkanımız tarafından ortaya koyduk ve kamu işveren heyeti adına da Sayın Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik açıklamalarda bulundu. Bu çerçevede birinci gün itibari ile temel beklentilerimizi ortaya koyduk. İki kazanım ve doğru tespit ile birlikte başlamış olduk. Bunların bir tanesi şuanda bütün memur arkadaşlarımız 2006’dan bu yana göreve başlamış arkadaşlarımızın bir beklenti halinde ki bir derece verilmesiydi. Bunu Bakan bizzat kamuoyu önünde duyurmuş oldu. İkinci olarak ise eş durumu tayinlerinde çerçeve ile birlikte 3 yıl özel sektörde eşinin ve sigortalı çalışma şartı vardı. Bunun kaldırılmasını ve eski yönetmeliği dönülmesini yani, 2 yıl içerisinde fiilen 365 gün çalışmış arkadaşlarımızın eşleri onların bulundukları yere tayin isteme imkanıydı” diye konuştu.

“TUTULAN HER NÖBET İÇİN 6 SAAT EK DERS ÜCRETİ İSTİYORUZ”

6 Ağustos 2015 tarihi itibari ile Eğitim İş Kolu’nun görüşmelerde, eğitim çalışanlarının beklentilerini ve kazanım olarak arzu ettiği şeyleri masaya yatıracaklarını ifade eden Selvi, “Milli Eğitim Bürokratları da katılacak. Bizde katılmış olacağız. Bu ortamda tekliflerimizi müzakere edeceğiz. Geçen hafta itibari ile tekliflerimizi Devlet Personel Başkanlığı’na sunduk. Onlar da heyetlerine bizim tekliflerimizi takdim ettiler. Onlar çalışmalarını tamamladılar. Bizlerde çalışmalarımızı tamamladık. İyi bir hazırlık döneminden sonra başarılı bir toplu sözleşme heyet ile birlikte gerçekleştirmek için yarın itibari ile komisyon çalışmalarını başlatacağız. Burada eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılayabilmek için çözüme kavuşturmak istedikleri hususları ortaya koyacağız. Yaklaşık 50 madde civarında Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kurumu, üniversitelerimiz ve Kredi Yurtlar Kurumu olmak üzere bu üç ana başlık altında tekliflerimizi sunuyoruz. Yıllar içinde birikmiş pek çok sorun var. Ama bizim açımızdan çözülmesi gereken hususlar var. Yıllar içerisinde birikmiş olan sorunların bir çırpıda çözülmüş olması olmayabilir. Ama bizim için özellikle, eğitimci arkadaşlarımızın beklentilerinin çözülmüş olmasında bazı temel hususlar var. Bunlardan birincisi, nöbet ücretleri ile ilgili. Devlet bir hizmet yaptırıyorsa karşılığını verir, bunu öder. Ayrıca başka bakanlıklarda nöbet ile ilgili ücret ödenmeye devam ediyor. Biz tutulan her nöbet için 6 saat ek ders ücreti istiyoruz. Arkadaşlarımızın diğer bir beklentisi, hafta sonu yapılan sınavlar var. Bu sınavlarda Milli Eğitim Bakanlığının organize etmiş olduğu sınavlarda farklı ücret, üniversitenin organize etmiş olduğu sınavlarda ise farklı ücret ödeniyor. Bizim bu noktada ÖSYM’nin organize etmiş olduğu sınavlarda ki ücretin, Milli Eğitim’in organize etmiş olduğu sınavlarda ücreti olarak ödenmesini özellikle arzu ediyoruz. Tazminatla ilgili beklentilerimiz var. Ek derslerle ilgili beklentilerimiz var. Hizmetli memuru arkadaşlarımızın göstergeye geçilmesine ve birinci dereceye kadar gelinmesi ile ilgili beklentilerimiz var” ifadelerini kullandı.

“TALEPLERİMİZ MAKUL KARŞILANABİLİR TALEPLERDİR”

Selvi, konuşmasına şöyle devam etti:“Mahrumiyet bölgelerinde arkadaşlarımız çok zor şartlarda hizmet vermektedirler. O zaman o hizmeti veren arkadaşlarımızın da mutlaka ekstra bir ücretlendirmeye dahil olması gerekiyor. İdareci arkadaşlarımız ile ilgili önemli taleplerimiz söz konusu. Taleplerimiz makul karşılanabilir taleplerdir. Üniversite hocalarının ve idari personelin çalışma şartları içerisinde birbirinden farklı taraflar söz konusu. Bunların giderilmesi gerekiyor. Biz idari personelinde geliştirme ödeneğinden pay alması gerekiyor. Çünkü yeni kurulmuş bir üniversitenin geliştirilmesinde hocalarımız ne kadar önemliyse idare personelimizde o seviyede önemli ve üniversitenin gelişiminde önemli katkılar sunmaktadırlar. Eşit işe eşit ücret kapsamında gördüğümüz eksiklikler var. Bu eksikliklerin mutlaka giderilmesini istiyoruz. Şef arkadaşlarımızın memur arkadaşlarımızın ve değişik alanlarda hizmet eden arkadaşlarımızın beklentileri var. Bu beklentilerin karşılanmasını istiyoruz. Özellikle bunların içerisinde okullarımızda tutulan nöbetlere ayrı bir parantez açmak istiyorum. Çünkü şu anda eğitim 2014-2015 eğitim öğretim yılı başarıyla tamamlandıysa Eğitim-Bir-Sen üyelerinin ciddi bir özverisi söz konusu olmuştur. Eğitim çalışanlarından büyük bir beklenti vardır. Bunun içinde biz mutlaka Milli Eğitim Bakanlığının da aynı görüşte olduğunu belirterek kamu işveren tarafı bu konuda net bir şekilde hazır gelmeli ve bu karşılanmalıdır. Mutlaka nöbete ücret, bu masada karşılığını bulmalıdır. Bu konu bizim toplu sözleşmenin merkezine oturacak talebimiz olduğunun bilinmesini istiyoruz.”

 
Delihasan Organizasyonu değerlendirdi
 
Konakyeri Odabaş ve Sekmen’i ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaylalı, Devlet Üniversiteleri Buluşması’na katıldı
Son dönemde kurulan 8 devlet üniversitesi bilgilendirme ve değerlendirme ...
Öğrenciler kurumları tanıyor
Erzurum’da 150 İlköğretim öğrencisi proje kapsamında kurumları yakından tanıma imkanı bulacak.
Mesleğe TDV desteğiyle hazırlanıyorlar
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel ...
 
Kimya Olimpiyatı’nda Atatürk Üniversitesi damgası
Azerbaycan’ın Bakü kentinde 20-29 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen ...
Atatürk Üniversitesi’nde kayıtlar başladı
2015-ÖSYS merkezî yerleştirme sonuçları veya Özel Yetenek Sınavları ya ...
Okuldan geriye duvarları kaldı
Olur ilçesine bağlı Ormanağzı köyünde bulunan okulda yangın çıktı.
 
PTSO kursiyerleri sertifikalarını aldı
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası (PTSO) ve Mesleki Teknik Lisesi ortaklaşa ...
Öğrenci sayısı 151 bin eşiğinde
DİLEK BAYRAK-Geçtiğimiz günlerde açıklanan üniversite tercih sonuçları ...
HTEM’de mezuniyet sevinci
Erzurum Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi 385. Dönem İnfaz Koruma Memuru Öğrenciliği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva