ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>EĞİTİM
4 Ağustos 2015 Salı - 12:57

Mesleğe TDV desteğiyle hazırlanıyorlar

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü işbirliği ile Anadolu İmam Hatip Lisesi ve hafızlık öğrencilerine yönelik mesleki hazırlık kursu düzenliyor.

Mesleğe TDV desteğiyle hazırlanıyorlar

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü işbirliği ile Anadolu İmam Hatip Lisesi ve hafızlık öğrencilerine yönelik mesleki hazırlık kursu düzenliyor.

TDV ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında daha önce imzalanan Eğitimde İşbirliği protokolü çerçevesinde, Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim gören öğrencilere ve MEB görevli personeline yönelik Türkiye’deki 15 farklı merkezde düzenlenen yaz eğitim programına yaklaşık bin kursiyer katılıyor. Van, Antalya, Bursa, Denizli, Kayseri, Manisa, Samsun, Ordu, İstanbul, Gaziantep, Kocaeli, Afyon, Rize, Erzurum’da 27 Temmuz’da başlayan eğitim programı, 21 Ağustos’a kadar devam edecek.

Vakfın eğitim faaliyetleri ve yaz eğitim etkinliklerine ilişkin bilgi veren Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, TDV olarak kişinin kendisine, ailesine, çevresine, vatanına, milletine ve değerlerine bağlı, iç dünyasıyla barışık, yaşadığı topluma, ülkeye ve bütün insanlığa faydalı nesiller yetiştirilmesi için gayret sarf ettiklerini vurguladı.

Eğitim faaliyetleri kapsamında, başarılı öğrencilere burs verdiklerini, eğitim yardımı yaptıklarını, yükseköğrenim öğrenci yurtları, öğrenci konuk evleri, kolej ve üniversite açtıklarını kaydeden Tutkun, Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Uluslararası İlahiyat ve Uluslararası Konuk Öğrenci Programı ile 102 ülkeden öğrencilere Türkiye’de eğitim imkanı sunduklarını ifade etti. Tutkun, “Halen vakfımız tarafından yurt içi ve yurtdışındaki eğitim kurumlarında yaklaşık 18 bin öğrenciye eğitim verilmektedir” dedi.

Tutkun, TDV’nin eğitim faaliyetlerini, Diyanet İşleri Bakanlığı (DİB), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK), üniversiteler, İlahiyat Fakülteleri ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile işbirliği içinde sürdürdüğünü kaydetti.

BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM KAMPI

TDV Genel Müdür Yardımcısı Tutkun, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında yapılan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” çerçevesinde bu yaz, Anadolu İmam Hatip Liseleri ve hafızlık öğrencilerine yönelik yaz eğitim etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Tutkun, düzenlenen yaz eğitim etkinliklerinin, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilgi ve kabiliyetlerine göre kendilerini geliştirecekleri akademik, mesleki, sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel çalışmalar yapmayı, hafız öğrencilerin hafızlıklarının pekiştirilmesine katkı sağlamayı, farklı illerden gelen öğrenciler arasında birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmeyi, tarihi ve kültürel gezilerle öğrencilerde tarih ve medeniyet bilinci oluşturmayı, liderlik becerisine ve evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirmeyi, ayrıca yaz tatillerinde okul ve eklentilerini çeşitli öğrenme aktivitelerine imkân veren bir merkez haline dönüştürerek, ülkemizin yatırımlarını etkin bir şekilde kullanmayı amaçladığını kaydetti.

Anadolu İmam Hatip liselerinde öğrenim gören öğrencilere ve MEB’de görevli personele yönelik olarak 27 Temmuz- 21 Ağustos 2015 tarihleri arasında Türkiye genelindeki 15 kurs merkezinde düzenlenen eğitim programına yaklaşık bin kursiyerin katıldığını belirten Tutkun, kursiyerlerin bu merkezlere gidiş-dönüş yol masrafları, iaşe bedelleri, kurslar için ödenek yardımı, Vakıf yayınlarından öğrencilere kitap yardımı, gerektiğinde Milli Eğitim Bakanlığı dışında çalışanlardan öğretim elemanı desteği ve ücretlerinin ödenmesi gibi desteklerin vakıf tarafından sağlandığını bildirdi.

MİSAFİR ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurt dışında 10 ülkede, lise ve üniversite düzeyinde eğitim verdiğini belirten Mustafa Tutkun, 9’u lise, 7’si ilahiyat fakültesi seviyesinde olmak üzere yurt dışında tüm ihtiyaçları TDV tarafından karşılanan 16 eğitim kurumu bulunduğunu söyleyerek, bu kapsamda Bulgaristan'da faaliyet gösteren dini eğitim kurumlarından Şumnu, Rusçuk ve Mestanlı İlahiyat Liselerinde öğrenim gören 50 öğrenciye Kadıköy/Başakşehir İmam Hatip Liselerinde 27 Temmuz’da başlayan ve 15 gün sürecek kampa ait ulaşım, iaşe, konaklama ve gezi masraflarının TDV tarafından karşılandığını ifade etti.

Mustafa Tutkun, Din Hizmetleri Müşavirliklerinin 2015 yılı çalışma programı çerçevesinde de Bosna-Hersek İslam Birliği ile ilişkileri geliştirmek, karşılıklı tecrübeleri paylaşmak ve ülkemizi tanıtmak amacıyla, Bosna-Hersek İslam Birliği (Riyaset) Eğitim-Öğretim ve Bilim Dairesi Başkanlığı yöneticileri ile medrese yöneticileri ve öğretmenlerinden oluşan 40 kişilik grubun 10-20 Ağustos 2015 tarihleri arasında İstanbul ziyareti kapsamında iaşe ve ibateleri ile yurtiçi ulaşımlarının da TDV tarafından karşılanacağını kaydetti.

 
Yakutiye’de futbol altyapısına destek
 
Öğrenciler kurumları tanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kimya Olimpiyatı’nda Atatürk Üniversitesi damgası
Azerbaycan’ın Bakü kentinde 20-29 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen ...
Atatürk Üniversitesi’nde kayıtlar başladı
2015-ÖSYS merkezî yerleştirme sonuçları veya Özel Yetenek Sınavları ya ...
Okuldan geriye duvarları kaldı
Olur ilçesine bağlı Ormanağzı köyünde bulunan okulda yangın çıktı.
 
PTSO kursiyerleri sertifikalarını aldı
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası (PTSO) ve Mesleki Teknik Lisesi ortaklaşa ...
Öğrenci sayısı 151 bin eşiğinde
DİLEK BAYRAK-Geçtiğimiz günlerde açıklanan üniversite tercih sonuçları ...
HTEM’de mezuniyet sevinci
Erzurum Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi 385. Dönem İnfaz Koruma Memuru Öğrenciliği ...
 
ATAÜNİ’ye rekor tercih
Atatürk Üniversitesi 2015-2016 Yılı kontenjanları doluluk oranının yüzde 100’e yaklaştığı açıklandı.
Su Ürünleri İranlı akademisyenleri ağırladı
İran Shahid Ashrafi Esfahani Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyyed Hamid ...
Eğitimde tarihi imza
İran Shahid Ashrafi Esfahani Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emami ve heyeti, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva