ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>EĞİTİM
5 Ağustos 2015 Çarşamba - 14:57

Yaylalı, Devlet Üniversiteleri Buluşması’na katıldı

Son dönemde kurulan 8 devlet üniversitesi bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin (NEÜ) ev sahipliğinde 31 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Konya’da yapıldı.

Yaylalı, Devlet Üniversiteleri Buluşması’na katıldı

Son dönemde kurulan 8 devlet üniversitesi bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin (NEÜ) ev sahipliğinde 31 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Konya’da yapıldı.

Üç gün devam eden programa, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Tıp-Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Solak, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. İhsan Karaman, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Türk Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, Abdullah Gül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Alan, Bursa Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Basri Koçer ile NEÜ Rektör Yardımcıları; Prof.Dr. M. Emin Aydın, Prof. Dr. Önder Kutlu ve Prof. Dr. Tahir Yüksek katıldı.

SOLAK’IN SUNUMU

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp-Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Solak, YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği ve Rektörlüğü döneminde edindiği tecrübeleri katılımcı rektörlerle paylaştı. Geçtiğimiz günlerde oluşturulan Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği konusunda bilgi veren ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) bu alandaki yetkilerinin yüzde 35’ni kalite kuruluna devrettiğini belirten Solak, yakın zamanda YÖK bünyesinde teşkil edilecek bir komisyonun üniversitelerde yürütülmekte olan tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü programları değerlendireceğini söyledi. Değerlendirme sonuçlarının kontenjanlar, öğretim üyesi atamaları ve akademik personel alımları da dahil olmak üzere pek çok karara dayanak oluşturacağını vurgulayan Prof. Solak, üniversitelerin dikkatini bu konuya çekti.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu Ar-Ge faaliyetleri, destekleri ve bursları hakkında katılımcıları detaylı bir şekilde bilgilendirdi. Üniversitelerin TÜBİTAK’tan aldıkları destek miktar ve türlerini de anlatan Arcaklıoğlu, sunumunun sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

“GELECEĞE GÜVENLE BAKAN ÜNİVERSİTE HALİNE GELDİK”

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, 2010 yılında kurulan bu üniversitelerin kuruluş aşamasında bazı belirsizlik ve zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını ancak aradan geçen zaman içinde ciddi mesafeler kat ettiklerini ifade ederek, bugün ‘Geleceğe Güvenle Bakan Üniversite’ haline geldiklerini belirtti. Önceki dönemlerde üniversite hizmet bina inşaatlarının uzun yıllar boyunca devam ettiğini hatırlatan Rektör Şeker, yeni hastane binasını 2 yıl gibi rekor bir sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu durumun ülke olarak kat ettikleri aşamanın en çarpıcı göstergesi olduğunu ifade eden Rektör Şeker, akademik ve idari personel, öğrenci sayıları ve altyapı ve fiziksel imkanlar konularında bilgi verdi. Rektör Şeker, Köyceğiz Külliyesi’nde 3 binanın tamamlandığını, öğrencilerin eğitim görmeye başladığını, diğer inşaatların da hızla devam ettiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik ise, Sağlık Bakanlığı’nın girişimleriyle ve farklı bir bakış açısıyla kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Katılımcı rektörler programın son derece ufuk açıcı ve vizyon geliştirici olduğunu ifade ederek, bundan sonraki dönemlerde tekrarlanmasının önemini vurgulamak suretiyle Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya’da misafir olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 3 gün süren toplantıda ön plana çıkan konular ve diğer üniversitelere de ışık tutabilecek hususlar bir rapor halinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na sunulacak.

 
PFDK, Erzurumspor'un para cezasını indirdi..!
 
Arslan Erzurum kampını değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciler kurumları tanıyor
Erzurum’da 150 İlköğretim öğrencisi proje kapsamında kurumları yakından tanıma imkanı bulacak.
Mesleğe TDV desteğiyle hazırlanıyorlar
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel ...
Kimya Olimpiyatı’nda Atatürk Üniversitesi damgası
Azerbaycan’ın Bakü kentinde 20-29 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen ...
 
Atatürk Üniversitesi’nde kayıtlar başladı
2015-ÖSYS merkezî yerleştirme sonuçları veya Özel Yetenek Sınavları ya ...
Okuldan geriye duvarları kaldı
Olur ilçesine bağlı Ormanağzı köyünde bulunan okulda yangın çıktı.
PTSO kursiyerleri sertifikalarını aldı
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası (PTSO) ve Mesleki Teknik Lisesi ortaklaşa ...
 
Öğrenci sayısı 151 bin eşiğinde
DİLEK BAYRAK-Geçtiğimiz günlerde açıklanan üniversite tercih sonuçları ...
HTEM’de mezuniyet sevinci
Erzurum Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi 385. Dönem İnfaz Koruma Memuru Öğrenciliği ...
ATAÜNİ’ye rekor tercih
Atatürk Üniversitesi 2015-2016 Yılı kontenjanları doluluk oranının yüzde 100’e yaklaştığı açıklandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva