ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu’dan Süper Lig mesajı
Kutlu’dan Süper Lig mesajı
Balcı Erzurumspor maçını değerlendirdi
Balcı Erzurumspor maçını değerlendirdi
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Kop Geçidi beyaza büründü
Kop Geçidi beyaza büründü
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
HABERLER>BÖLGEDEN
23 Kasım 2011 Çarşamba - 18:49

SERKA, turizm rotasını belirledi

Sarıkamış’ın turizm potansiyeli ve çeşitliliğinin arttırılması amacıyla Serhat Kalkınma Ajansı tarafından başlatılan “Sarıkamış Yürüyüş ve Bisiklet Rotaları” çalışması kapsamında ilçe genelinde 257 kilometrelik rota belirlendi. Rota çalışmaları, 2012 yılında da Ardahan, Ağrı ve Iğdır’da yapılacak.

SERKA, turizm rotasını belirledi

IŞIK ÇAPANOĞLU(İHA) - Sarıkamış’ın turizm potansiyeli ve çeşitliliğinin arttırılması amacıyla Serhat Kalkınma Ajansı tarafından başlatılan “Sarıkamış Yürüyüş ve Bisiklet Rotaları” çalışması kapsamında ilçe genelinde 257 kilometrelik rota belirlendi. Rota çalışmaları, 2012 yılında da Ardahan, Ağrı ve Iğdır’da yapılacak.
Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan’da faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), giderek çeşitlendirilen ve gelen turiste daha fazla olanak sunarak bölgede uzun süre kalmasını hedefleyen yeni turizm anlayışını hayata geçirmeye başladı. Bölgenin turizm potansiyelini yılın tamamına yaymak ve bu potansiyeli maksimum oranda kullanmak amacıyla başlatılan çalışmaların ilki Kars’ın Sarıkamış ilçesinde uygulanmaya başlandı.
ULUSLARARASI İŞARETLER KULLANILDI
SERKA tarafından hayata geçirilen ve Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ile Çamkar Otel tarafından desteklenen “Sarıkamış Yürüyüş ve Bisiklet Rotaları” projesi kapsamında ilçe genelinde 127 kilometrelik güzergâhta işaretleme yapıldı. Rotalar üzerindeki 21 parkur ve alternatif güzergâhlarla birlikte toplam 257 kilometrelik rota belirlendi. Yaklaşık dört ay süren çalışmalarda, rota güzergâhları boyunca uluslararası işaretler kullanıldı, kavşak noktalarına tabelalar yerleştirildi ve gps koordinatları saptanarak haritalar oluşturuldu. Yine proje kapsamında bisiklet, cip safari, manzaralı araç yolu ve kültür turları gibi rotalar ortaya çıkarıldı. SERKA’nın başlattığı projenin rehber kitabının da 2012 yılının Ocak ayında yayınlanması hedefleniyor. SERKA’nın başlattığı proje, 2012 yılında Ardahan, Ağrı ve Iğdır illerinde de uygulanacak.
HEDEF, DÖRT İLİ EKO-TURİZM MERKEZİ YAPMAK
Bulunduğu bölgenin tarihi ve doğal dokusunu koruması, ekonomiye olumlu katkı yapması ve dünya turizmi açısından bölge illerini bir gezi durağı haline getirmesi için SERKA tarafından başlatılan rota çalışmaları önemli turizm dinamikleri arasında yer alıyor. Ersin Demirel başkanlığında üç kişilik ekip tarafından ilk olarak Sarıkamış’ta başlatılan ve 2012 yılında dört ilde tamamlanacak olan projenin hedefi, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Kars’ı eko-turizm merkezi haline getirmek. Yeryüzünün doğal kaynaklarının sürdürülebilirliğini güvence altına alan, yerel halkların ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan ve kültürel bütünlükleri koruyarak devamlılığını sağlayan eko turizm, yükselen bir değer olarak son yılların turizm portföyünde önemli bir yer teşkil ediyor. Eko turizm anlayışının en önemli ürünlerinden birisi olan ve son yıllarda ülkemiz de de hızla yayılarak seyahat acentelerinin tur programlarını dolduran trekking aktiviteleri, artık birer kültür turizmi etkinliği olarak görülüyor. Uluslararası boyutlarda “Tematik Kültür Yolları” sıfatıyla tanınan yürüyüş rotaları, doğa-tarih ve kültürel zenginlikleri kapsayan ve belirli standartlardaki işaretlerle belirlenmiş güzergahlardan oluşuyor. Dünyanın hemen her ülkesinde oluşturulan bu rotaları, her yıl milyonlarca turist yürüyor. Sadece Kanada sınırları içerisinde 18 bin, Avrupa kıtası genelinde ise 54 bin kilometrelik yürüyüş rotaları bulunuyor.
SERKA, 2012 yılında tamamlayacağı bu projeyle dört ili Türkiye’nin ve Avrasya’nın eko-turizm merkezi haline getirme hedefliyor.

 
Vizeler başladı, öğrenciler strese girdi
 
Öğretmenlerin coşkusunu paylaştılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Silaj uygulamasında bölgesel açılım
Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi ...
Garanti’den eğitimcilere destek
Garanti Bankası’nın, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkıda ...
Bayraktepe kayak severlerle doldu taştı
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kayak sezonu ...
 
Dadaş Film Festivali doğuya ufuk açtı
Erzurum Dadaş Film Festivalinden sonra Doğu Anadolu Bölgesinin en önemli ...
156 köy yolu kapalı
Doğu Anadolu Bölgesinde 156 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Koreli Büyükelçinin Gazi Hassasiyeti
Güney Kore Ankara Büyükelçisi Sang-Kyu Lee, onuruna verilen yemeğe Koreli ...
 
"Bir Kadın Tanıdım" Dizisine sert tepki
Çekimlerinin bir kısmı Kars'ta yapılan ve özel bir televizyonda ilk bölümü ...
BİK'ten Van Yaklaşımı..
Van’da yayın yapan 11 yerel gazete, deprem nedeniyle hasar gören büro ...
Azerbaycan Tiyatrosu büyük ilgi gördü
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin yeniden bağımsızlığına kavuşmasının 20. yılı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva