ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Emniyetten uyuşturucu operasyonu
Emniyetten uyuşturucu operasyonu
HABERLER>BÖLGEDEN
21 Kasım 2011 Pazartesi - 00:40

Dadaş Film Festivali doğuya ufuk açtı

Erzurum Dadaş Film Festivalinden sonra Doğu Anadolu Bölgesinin en önemli ikinci sinema etkinliği olan 2. Malatya Uluslararası Film Festivali, açılış töreniyle başladı. Ünlü oyuncular Cüneyt Arkın'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit'e Yaşam Boyu Onur Ödülleri verildi.

Dadaş Film Festivali doğuya ufuk açtı

FERDİ DURDU(İHA) – Erzurum Dadaş Film Festivalinden sonra Doğu Anadolu Bölgesinin en önemli ikinci sinema etkinliği olan 2. Malatya Uluslararası Film Festivali, açılış töreniyle başladı. Ünlü oyuncular Cüneyt Arkın'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit'e Yaşam Boyu Onur Ödülleri verildi.
VALİ SARAN’IN SUNUMU
Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu'nda düzenlenen açılışta bir konuşma yapan Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, "Sinemada görsel sanatları, dramayı, fotoğrafı ve hayatın bütün tonlarını görebiliyorsunuz. Böylesine önemli olan ve her gün gündelik hayatımızın içinde olan bir dalda, hem bir hayat alanı hem de bir sanat alanı olan sinema da elbette ki Türkiye'de geçmişten bugüne epeyce yol kat edildi. Ancak film festivalleri, diğer festivallerde olduğu gibi düzenlendikleri bölgenin ya da ilin sosyal ve ekonomik hayatını canlandıran, geliştiren ve daha ileri aşamalara götüren etkinlikler olarak gündeme geliyor. Türkiye'de özellikle büyük merkezlerde, metropollerde, sahil kentlerinde düzenlenen film festivallerinin bu bölgelere geniş ölçekli bir tanıtım imkanı sunduğunu ve bu bölgeleri gerek ülke çapında gerekse uluslararası alanda tanıtan bir işleve sahip olduğunu biliyoruz. Malatya, ekonomik ve sosyal yapısı itibariyle, güçlü dinamikleriyle ve Türkiye'nin siyasi ve sosyal hayatına yaptığı katkılarla öncü bir il durumunda bulunuyor. Bölgesinde lider konumda bulunduğu gibi ekonomik ve sosyal açıdan bir cazibe merkezidir. Malatya'nın sanat anlamda da olduğu gibi kültürel bir cazibe merkezi olması bakımından film festivalinin geleneksel hale getirilmesi ve böylelikle burada sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması amacıyla çalışmalarımızı geçen yıl başlattık. Geçen yıl birincisini yaptığımız festival, Malatya'nın bir anda ülkenin sanat platformuna oturmasında, ulusal ve uluslar arası sanat camiasıyla bütünleşmesinde büyük rol oynamıştır" dedi.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, festivalin Malatya adına büyük bir namla ifade ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:"Gelişmiş toplumlarda her geçen gün zaruri ihtiyaçlar azalmakta, buna paralel olarak kültürel ihtiyaçlar ön plana çıkmaktadır. Toplumların, devletlerin gelişmişlik düzeyi, çağdaşlığı, yaşam kalitesi; sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle doğru orantılıdır. Sinemada sanatsal faaliyetlerin en önemlilerinden biridir. Sinemayı sadece bir sanatsal etkinlik olarak görmek bana göre eksik kalıyor. Sinema sanatı, sanatsal boyutunun yanı sıra tarihi ve kültürel boyutlarıyla insanlara ve toplumlara önemli katkılar sağlamaktadır."
ARKIN, HUN VE KOÇYİĞİT'E ÖDÜL
2. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin açılış programında, Cüneyt Arkın'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü; Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit'e Yaşam Boyu Onur ödülleri verildi. Türk Sinemasına büyük katkıları olan Cüneyt Arkın, aldığı Yaşam Boyu Başarı Ödülü sonrası yaptığı konuşmada, "Türk sineması belgeseli yapayım derken; gençliğimin, o dörtnala doludizgin hayatın içine gireceğim, o yıllarımın kayıp gittiğini gördüm. Hiç yaşamamışım. Üzüldüğüm anlar oldu. Ama az önce o sizin alkışlarınız, ayağa kalkmalarınız, bakışlarınız, gözlerinizdeki o ışık, kendi kendime değermiş dedim. Türk Sineması bir halk sanatıdır. Halk için yapıldı. Halk için yaptık ve halkla birlikte yaptık. Türk halkının büyüklüğüne her zaman inandım. Her türlü zorluğu yenip, güzel günler yaşayacağına bütün varlığımla inandım. Ne güzel bir sıcaklık var yüzlerinizde. Sizleri kimse bölemeyecek" ifadelerini kullandı. Arkın, salonu dolduranların kendisini ayakta dakikalarca alkışlamasını duygulu gözlerle izledi.
Yaşam Boyu Onur ödülünü alan Ediz Hun ise, "Bu sevgi dolu bakışlarınız, duygularınız beni çok etkiledi. Sizlerle birlikte olmaktan dolayı büyük kıvanç duyuyorum. Antalya portakalı, Adana kozasıyla varsa, Malatya'da kayısısı ile ön plana çıkıyor" dedi.
Yaşam Boyu Onur ödülünün diğer sahibi Hülya Koçyiğit de, "Bizleri çok duygulandırdınız. Ama haklısınız, bizlerde yıllarca sizleri çok duygulandırdık. Bu heyecanı bize yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. İyi ki beni davet etiniz. Çok teşekkür ediyorum. Malatya çoktan böylesi güzel bir organizasyona hazırdı. Sevgi ve ilgisiyle bu festivali devam ettireceksiniz" diye konuştu. Festivalin açılış töreninde sponsor olan firmalara plaket takdim edilirken, toplu fotoğraf çektirildi. Açılış töreninde ayrıca Türk Arp Sanatçısı Şirin Pancaroğlu, mini bir konser verdi.

 
Sezen, Avrupa’ya Türk Göçü’nü anlattı
 
‘Şükür ki devletimiz var’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dağlar 21 Kasım 2011 Pazartesi 11:39

ama malatya ulusal basında hatda TRT de yer aldı...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
156 köy yolu kapalı
Doğu Anadolu Bölgesinde 156 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Koreli Büyükelçinin Gazi Hassasiyeti
Güney Kore Ankara Büyükelçisi Sang-Kyu Lee, onuruna verilen yemeğe Koreli ...
"Bir Kadın Tanıdım" Dizisine sert tepki
Çekimlerinin bir kısmı Kars'ta yapılan ve özel bir televizyonda ilk bölümü ...
 
BİK'ten Van Yaklaşımı..
Van’da yayın yapan 11 yerel gazete, deprem nedeniyle hasar gören büro ...
Azerbaycan Tiyatrosu büyük ilgi gördü
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin yeniden bağımsızlığına kavuşmasının 20. yılı ...
“Sodes Bizi Okula Gönder”
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Ardahan Şubesi tarafından SODES kapsamında ...
 
Doğu’da proje seferberliği
KOSGEB Ağrı Hizmet Merkezi Müdürü Adem Gültürk ve SERKA Uzmanı Yunus Sarıca ...
Soykırım Abidesi’nin Destanı sahnede
Azerbaycan İravan Devlet Dram Tiyatrosu "Soykırım Abidesi'nin Destanı" ...
Hüzün ve sevinç bir arada
Van ve Erciş'te meydana gelen depremde birçok insan büyük acılar yaşadı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva